Steg efter steg och lösenord

Det har blivit mycket promenerande. En hel del faktiskt. Stegen är endast från promenader och här är de.


Måndag: 16555

Tisdag:  17564  Lövskatan - stan Lövskatan - Örnäset - runt sjön - stan

Onsdag: 17370 - Lövskatan - Elgiganten     Lövskatan - Örnäset -stan

Torsdag: 21567 Lövskatan -björkskatan - porsön - stan - lövskatan


Ska informera er om att efter 3 veckors promenerande som en tok och tänkande på vad jag har ätit så har jag gått upp 2 gram. Är inte livet underbart! Jag fortsätter och tänker inte ge upp.


I morgon, fredag blir det nog ingen promenad. Tilde fick feber i kväll. Så jag stannar troligast inne och tar det lugnt med henne. Det kan nog vara skönt att få ta det lite lugnt någon gång också. Hon blev jätte trött och slö mot eftermiddagen. Så vi har legat och myst hela kvällen och hon har gång på gång vaknat och somnat.


Idag har vi storshoppat. Var tänkt att jag skulle fara och titta på kläder till morgondagens AfterKids. Jag struntade i det. Vi handlade en ny gåstol, matstol, hoppgunga och badankor till gumman istället. Får helt enkelt ta på mig något som passar. Är ju bara en kväll.


Ska verkligen bli skoj med morgondagen. Jag ska dricka fördrink och sen ska vi hämta upp Sandra och Helena och bege oss till Olivers.


Har blivit många som läser. Har även blivit många som börjat med lösenord på sina bloggar. Jag ska följa gott exempel och göra detsamma.


Ska alltså skaffa lösenord till bloggen. De som vill ha lösenord kan maila mig på [email protected]

Jag kommer att sätta lösenordet nästa fredag och kommer att påminna om detta iallfall en gång till.


16555

Blev en promenad idag. Från mig runt sjön in till stan. Från stan runt badhuset - kyrkogården till Helena på östermalm för att äta go tårta och sedan hem igen. Stegräknaren stannade på 16555 steg. Men då fick jag nog runt 200 steg hemma hos Helena.

image141
Hur frän är inte jag
image142
Skorna som vi älskar

Hos Helena bjöds det på god Prinstårta med blå marsipan. Melker har blivit döpt i helgen så det fanns massor över. Tilde var fascinerad av både Ebba och Melker. Ebba ville hon smaka på. Hon gapade stort efter henne. Allt som är av intresse ska in i munnen.

image145
Leker med Herr Banan
image146

Längtar redan tills på fredag då vi ska ut med mammagänget på afterkids. Tiden går så fort så vi är snart där. Ska bli så skoj att ha en egen kväll. Nästa vecka ska jag och mamma och Tilde fara till IKEA. Äntligen säger jag. Nu har jag tjatat på Peter hur länge som helst utan att komma någon vart.

image147
Så här ser jag ut när jag sitter i sittvagnen som mamma har plockat fram åt mig.

Ska nog börja skriva in stegen veckovis. Eller iallfall varannan dag. Blir alldeles för ofta nu.

10580

Jag och Peter tog oss ut på en promenad. Vi gick runt sjön och in till stan. Stegräknaren hamnade i slutändan på 10580. Var ju ändå bra med tanken på att jag inte skulle promenera något i helgen. 1 dags vila iallfall.

Tilde ligger och sover i vagnen och Peter for just iväg till hockeyn. Vi ska passa på att få tvättat under tiden. Annars händer det inte mycket och har inte hänt mycket under helgen.

Tilde älskar leksaksbananen som jag köpte. Hon kan pilla på den i evigheter. En väldigt nöjd bejbis som bara pratar mer och mer för var dag som går. Hon känns inte ens som en bejbis längre. Jag och Tilde, vi gör ett starkt team.

0

Idag har jag inte promenerat något alls vilket gjorde att stegräknaren stannade på 0.

Att vara ensam tjej i ett killgäng är fruktansvärt tråkigt. Ikväll var det bastu och bowling. Jag hade jätte gärna velat fara men Peters reaktion var " Erica, det är massa killar som ska basta" . Så, välkommen var man då inte. Kanske var lika bra då de flesta hade blivit förskräckta av att se mig i bikini.  Hursomhelst så for Peter.

Sitter hos mamma med Tilde. Har fått ner One Tree Hill så jag tänkte unna mig lite egentid vilket inte händer så ofta. Snarare aldrig. +et är att mammas säng nog är den skönaste som går att finna och att jag även blir serverad god grillad mat.

Har varit på badhuset med Tilde idag. Hon gillade det än en gång så vi hoppas att det håller i sig. Peter tyckte också det var skoj. Självklart glömde vi kameran. Om det fortsätter så lär vi aldrig få en bild på Tilde i bassängen.

13426

Är jätte roligt att få så positiva kommentarer om mina promenader. Ni hjälper mig att få orken och lusten när jag väl är ute och promenerar.

Idag har det blivit en promenad in till stan med Sandra nr.2. Vi gick runt en sväng och jag passade på att inhandla lite nya byxor åt Tilde. Självklart väldigt flickiga eftersom att både Peter och mormor kräver det. Sandra tog bussen hem och jag tog och styrde mina ben mot svartöstan och sedan hem.  Stegräknaren stannade på 13426 steg. Nu är det helg och då blir det ett lugnare tempo med lite mer onyttigheter.

Har tagit farm sittvagnen till gumman och den gillades. Blev inte alls lika mycket tjorv i affärerna som det brukar vara. Eftersom att vädret är tokfint så behövdes det inte heller nå mycket kläder. Hon tyckte nog det var jätte skönt. Nu ligger damen och pratar med snuttefilten och vänder på sig. Jag väntar på att mannen i huset ska komma hem så att jag än en gång får fara ut till storheden och se om det finns något på rean.

Tilde har fått jättefina NIke skor av Sandra nr2. (Båda heter Sandra och deras karlar heter Tomas och deras barn heter Ebba. Är väldigt svårt att förklara vem man menar. Så nu mera blir det Sandra nr.1 och Sandra nr.2.) Hur som helst så har jag tagit nya kort både med och utan skor på så jag ska tömma kameran ikväll. Är alldeles för lat nu.

HA en underbart trevlig helg!

16364

Har varit på promenad med Sandra idag. Vi tog en sväng till björkskatan för att hämta ut maten åt Tilde. Apoteket var lunchstängt. Vi fick promenera hem igen. Jag fortsatte in till stan. Stegräknaren landade på 16364 steg.

Måste handla nya kläder åt Tilde. Nu är nästan alla byxor för små. Passar bra då rabattchecken från lindex har kommit. 25% på ett köp.

Ikväll är det lyxfällan. Får se om man har orken att vara vaken. Tilde har ju börjat vakna på nätterna och tjorva. Ut med tutten, in med tutten, ut med tutten. Vilket betyder att det inte blir mycket sömn.  Jag är trött. 

9650

En fartfylld dag. Tilde vaknade till först 11.45 och vi skulle vara på Hertsö badhus kl 12. Efter matning och påklädning så var vi där 10 över. Har börjat bli duktig på att göra oss iordning fort.

image140


Gumman älskade att bada. Det var jätte roligt både för henne och mig. Hon fascinerades av vattnet, väggarna och leksakerna som flöt omkring i poolen. Hon blev inte alls ledsen varken när hon fick vatten i ögonen eller när vi duschade. Men däremot efteråt. Då blev det skrik. Jag hade en väldigt hungrig och väldigt trött dotter. Hon somnade på direkten hon hamnade i bilstolen.

Nu köper vi familjekort/ Årskort på badhuset och ska bada ofta! Jag ska börja simma igen. Bränna lite kalorier där också. Appropå kalorier så blev lunchen en hamburgertallrik med cola. Väldigt nyttigt och bra.

image139
På promenad i svartöstan

Eftersom vädret var så fint idag och eftersom att jag inte hade gått min dagliga 10 000 stegs promenad så klädde jag på Tilde och gick ut. Blev en sväng runt svartöstan genom till stan och stegräknaren gav mig hela 9650 steg. Sen blev det jobb. Nu är jag trött. En fartfylld dag helt enkelt.

17042

Idag har det varit underbart väder. Eller det är fortfarande underbart väder. Jag, Helena och Sandra passade på att ta oss en promenad. Har inte blivit mycket  av det de senaste dagarna.

Vi gick runt svartöstan till stan och runt sjön. Blev hela 17042 steg. Så nu kan jag få vara nöjd igen. Allt har bara kännts deprimerande när det inte har blivit någon promenad varken på söndag eller måndagen.

Idag börjar äntligen desperate housewifes. Peter har innebandy ikväll så det blir jag och Tilde som ska njuta av programmet.

image138

Nöjd

Har kommit fram till att vi ska vara rätt nöjda med hur Tilde äter och sover. Är inte många som har den turen som vi har. Vi somnar just innan 23 och vaknar för mat kring 07 - 08. Sen är vi vaken en timme och sover några timmar till. När jag haft planer på gröt är när vi haft de "sämre" nätterna då hon har vaknat och vridit och tuttat redan vid 04 och hållt på så ända till matdags.

image146
Mer utav sötnosen i klämmor

Hjärtat är lite snorig och rosslar lite vid andningen. Hon är gärna i famnen och gosar hela dagen. Är första gången på evigheter sedan vi har hållt oss inne en hel dag. Imorgon ska vi ut på promenad och om snoret är borta så blir det bad på onsdag. Premiärbad. Är spännande.

image147
Underbara familjen

Så roligt med så mycket kommentarer. Det värmer. Jo visst har hon blivit stor! Tiden bara springer iväg. Snart kan vi även göra små tofsar i håret. Och flätor. Hon tappade aldrig sitt babyhår eller hon hade väl aldrig något. Är antagligen det som gör att hon ser så mycket äldre ut.

image145
 
Försöker lära mig Photoshop men det verkar ju omöjligt. Men jag ska inte ge upp. Fixade nyss ett öga i pannan och mustach på Tilde. Är helt ute och cyklar.

image148
Lägg märke till de söta små valkarna.

Peter nattar Tilde nu. Ska joina dem. Mina två. Mitt livs kärlekar.

Första smakportionen, tänder och klämmor

Det var något fel på blogg.se och blogkoll idag. Försökte skriva kommentarer och det gick inte. Försökte läsa bloggar och det gick inte. Försökte skriva egen blogg och det gick inte.


Jag skriver nu istället.


Har försökt att få upp en massa bilder men bloggen tjorvar. Så det får ni ha överseende med. Men hon är ju bara för gullig så jag har kämpat för att få in några.

Idag var första smakportionen till gumman. Hon fick gröt. Vet att hon bara är lite över 3 månader men eftersom att nutramigenen hon får bara är första ersättningen och inte riktigt mättar hela natten så vill jag introducera maten. Hade verkligen behövt nummer 2 men barnmorskan verkar inte få något gjort. Fick ingen sådär speciell reaktion av henne. Vet inte riktigt om hon gillade det eller inte. Hon hade däremot svårigheter med att svälja. Hon förstod nog inte riktigt att det skulle ner. En massa kladd och klet blev det iallafall.


image142

Tänderna kommer. Nu ser man lite vitt på nederkanten och känner även att det är lite vasst. Min lilla tjej blir stor. Kanske därför hon har varit lite extra gnällig i helgen? Pratar gör hon för fullt och jag hade satt in videoklipp om jag hade varit tillräckligt teknisk.


image143

Har fått städat. Skönt att ha det gjort. Blev bara en promenad i lördags och en massa slisk och slask. SÅ nu hänger magen igen. Det går fort att få den stor och sakta att få den liten. Eller liten vette tusan om den någonsin blir igen. Har mätt magen, stussen, under bysten och låren och även den fetaste delen så att jag får se i centimeter hur mycket jag minskar. Har redan sett resultat.


Köpte en hoppgunga i lördags. Men den var inte alls lika bra som Melkers. Den var alldeles för stor och otymplig. Så den ska vi byta. Men hon gillar verkligen att vara i den. Köpte även klämmor till håret och sötare kan man nog inte bli.


image141

http://amafao.blogg.se/ lottar ut en bloggdesign om någon är intresserad.

Ockatotta

Läste på tjuvlyssnat.se. Helt underbart roligt.

"Pappa ~30 med dotter ~3 i kundvagnen står vid frysdisken. Plötsligt börjar flickan tjuta av glädje samtidigt som hon pekar på en mörkhårig kvinna ~35 med flätor.

Flickan: Ockatotta! Ockatotta!
Pappan: Nej, det tror jag inte...
Flickan: Ockatotta, OCKATOTTA! HEEEEEJ Ockatotta!!!
Kvinnan tittar upp och ser förvirrad ut, men vinkar åt den lilla flickan.
Flickan: Lappa ockatotta!
Pappan: Nej, det vill hon nog inte.
Flickan: JOOOO. Becka lappa ockatotta, NUUUUUU!
Flickan börjar gråta hysteriskt och pappan går försiktigt mot kvinnan i flätor.
Pappan (smått generat): Ursäkta mig, min dotter Rebecka tror att du är Pocahontas och vill klappa dig...
"Pocahontas" ger med sig och den lyckliga flickan får klappa henne en liten stund."


9239

Från lövskatan in till stan via mjölkudden till elgiganten och bilkompaniet blev 9239 steg Har börjat få upp tempot på sista tiden och tar längre steg. Förr hade det stått ett betydligt högre nummer på stegräknaren.

Tilde ser ut som en gardin från 70 - talet. Orange byxor med bun/orange body. Allt kommer från farmor Åsa.

Ikväll blir det klubbor och estrellas sweetchilichips. MUMS.

Ha en trevlig helg!

image140
Tilde i Melkers hoppgunga

Länge sedan

Nu är det länge sedan jag uppdaterade. Har haft så mycket att göra hela veckan så tiden har bara sprungit iväg.  När jag försöker tänka tillbaka på vad det egentligen är vi har gjort så kan jag inte komma på det. Det har blivit någon promenad med Sandra och Ebba och Helena och Melker. Har ätit en gudomligt god kycklinggryta hos Helena. Lite mer promenad och babymassage. Och stan och barnens hus besök. Och fika såklart.

image138
Snyggast i världen

Har köpt en laban aktivitetsmatta åt Tilde idag. Helt underbart fin och praktisk. Nu kan hon även ligga och sova i vardagsrummet. Sen kom mormor/mamma på besök och var så snäll och gav oss mattan. Gullemormor! Hon har även köpt en jättefin mössa åt lillgumman.

image136
Den har skallror, prassel, tuta och spegel - mamma älskar iallafall


Just nu är det tvättning som gäller men favoritprogrammet lyxfällan känns mer lockande. Fascineras över hur människor kan vara så oansvariga. Att handla fast inte pengar finns, att inte ha koll på ekonomin och behöva tråna efter löning och få betalningsanmärkningar.

image139
Läser boken med dreggel i hela ansiktet

Imorgon är det fredag och jag planerar en långpromenad så om det är någon som är sugen på att följa med så säg till!

Har massor av fina bilder som jag vill visa och måste sortera upp till framkallning. Men nu får det räcka för idag.

14515

Har massor av fina bilder på Tilde i kameran. Men är för lat. De kommer en annan dag.

Har tänkt på det här med att jag alltid har sagt "att om jag får barn så ska jag då vänja dem vid ljud"


Självklart är det skitbra om barnen klarar av ljud och inte störs om de ska sova trots att det är folk omkring eller om man ser på film. Har funderat hur föräldrar har tänkt när de alltid har varit så fjantiga kring det där med ljud. Tills igår när jag gick och la mig enbart för att Tilde inte skulle vakna. Det är inte det att man inte vill vänja dem vid ljud utan att man är lat som förälder. För tänk om hon vaknar!? Då betyder ju det att JAG måste vara vaken minst 3 timmar till innan hon blir trött igen. Jag är helt enkelt för lat. Samma sak tror jag med spjälsängen. Jag vill inte lägga henne där för det blir mer jobb för mig. Jag måste gå upp varje gång för att sätta i tutten eller för att trösta henne.


Nu har hennes sovtider flyttats bak en aning. Är faktiskt skönt att få gå och lägga sig tidigare. Men nu får vi kliva upp tidigare också. Tilde har blivit min snooze klocka. Snooze gör en bara trött så jag vet inte riktigt varför jag sätter in tutten gång på gång istället för att bara kliva upp. Har aldrig träffat någon med bättre morgonhumör än min prinsessa i alla fall. Hon är alltid glad när vi vaknar på morgonen. Jag har sådan ångest över att jag ska behöva börja jobba och inte vakna upp med henne varje morgon och mötas av det underbara leendet.


Har promenerat idag. Tog vägen förbi svartöstan via vattnet in till stan. Har varit och kollat på alla fina husen som finns där. Gick igenom stan och visare till Peters jobb så att jag kunde ge Tilde lite mat. Blev som sagt 14515 steg. Ville egentligen fortsätta promenera men Tilde var inte lika sugen som mig på det.


Lindex har fått in "fem myror är fler än fyra elefanter" tema som för övrigt är min favorit. Blev helt besatt när jag såg allt fint.


 image135

Blev denna fina fast som body. Fanns massor som jag ville sätta tänderna i men jag hejdade mig. Slösade multum igår på barnens hus. Har införskaffat en rosa babybjörn potta åt gumman, en ny stor badbalja och en bit/kylring för kliandet i munnen. Pottan kissade hon på direkten jag satte henne där. Säkert en tillfällighet men en bra start. Och att bada blev genast mycket roligare när det blev rymligare.


Nu är det dags för städning, kanske solning och ett avsnitt av lost. Är så spännande.


Uttråkande trött

Sitter i soffan och bara väntar på att klockan ska bli runt 24 så att jag kan få ge sista målet till Tilde och sedan gå och sova. Jag är ruskigt trött och ruskigt uttråkad så det är lika väl att längta till sängen. Det ända som är jobbigt är att jag vet att det bara blir sömn runt 4 timmar för sen börjar damen att spotta ut tutten.

Har kommit fram till att jag ligger på fel sida av sängen och att vi måste byta plats med varandra. Nu räcker inte armen runt Tilde så jag måste trycka in nappen med vänsterhanden, blir helt fel. Trodde att jag höll fast nappen men jag hade fingret i Tildes näsa istället. Hon bara låg där och sa ingenting.

Vad är det för väder? Snöstorm imorse och vi skulle bestämmt ut på en promenad. Gick mina steg men har fläskat i mig både nötter och chips så jag ligger efter.

Tilde vände sig just! Både jag och Peter missade det. Vi som har suttit båda två och bara tittat och väntat med kameran i högsta hugg. Oj, nu vände hon sig igen. Det är fart på damen. Måste springa efter kameran.

3 månader och 19 000

Peppad in my ass. Fan det går riktigt dåligt med viktminskningen. Hur mycket jag än rör på mig. Och självklart blev jag slö på onsdagen eftersom att jag skulle fara och städa. Inga 10 000 steg där inte. Möjligtvis 100 fram och tillbaka från sängen och skötbordet.

Men jag har tagit igen gårdagen. Idag har jag promenerat till storheden. Blev 19 000 steg och jag känner mig riktigt stolt och trött. Vägen dit var lerig som attans och vagnen är helt nerkletad. Får bli ett projekt imorgon att rengöra den.

Är denna som sporrar


Tilde var så duktig med sin vaccination. Hon skrek till snabbt men sen var det över. Somnade gjorde hon däremot på direkten hon hamnade i bilstolen. Annars så märktes det inte av att hon hade fått vaccin. Vi kan ju säga att hon inte är liten nå längre i alla fall. Hon väger nu 6350g och är hela 64cm lång. Har tyckt att hon har blivit lång på sistone.


Vi ska börja med gröt så fort hon fyller 4 månader. Det är ju dock en hel månad kvar men hon håller sig inte mätt mer än 3 timmar på nutramigen. Har varit och gnällt på barnmorskan om att de ska skriva ut nr2 men hon visste inte ens att det fanns. Så  vi får väl se om vi får ett nytt recept snart.


image131
Gillar gungan mer nu när hon har blivit äldre


Kläderna från Pippilotta har kommit Köpte 2 dreggellappar och några basbodys. Måste bara tvätta igen då. Det blir en himla massa tvätt. Som vanligt kommer jag från tvättstugan kring 01 på natten. Är nästintill omöjligt att få tid. Nu är det 2 veckor till nästa gång. Och ni som har barn förstår att det är omöjligt att vänta så länge. Tvättkorgen hinner svämma över mint 3 gånger innan dess. Denna lilla spyfia.


Jag blir verkligen stolt bara på 1 dag så hinner hon utvecklas så mycket. Nu kan hon greppa björnen på gymmet och titta på den länge. Idag har hon även suttit upp i vagnen och tittat. ICA Maxis röda pelare är storfavoriten. Det såg ut som att hon hade sett sin största idol när pelaren dök upp. WOW!

Nu väntar jag på att makaronipuddingen ska bli klar och att mina älsklingar som ligger i sovrummet ska vakna.

Måste rekomendera den nya Calippo Fresh -Perfekt till sommaren.


En envis ung dam

Jag pratar inte om mig själv utan om Tilde. En väldigt envis dam som gärna inte vill sova eller erkänna att hon är trött. Det finns ju så mycket spännande att upptäcka. Nu har hon även börjat sova sämre nattetid. Somnar som vanligt kring 00 men nu vill hon kliva upp redan vid 04. Det går helt enkelt inte! Jag har blivit bortskämd med sömn sen hon kom och nu vill hon plötsligt ändra på sig. Men det är så bejbisar fungerar och det vet jag.

image130
Nyfiken


Det var nära till att bli en vändning idag men när jag sprang och hämtade kameran så tyckte hon att det var dags att lägga ner och strunta idet. Hon har blivit väldigt medveten om händerna och försöker att greppa allt hon ser. Peters häl var favoriten igår. När han tog ner foten började hon gråta. Han fick sätta upp den igen. Det damen vill det får hon. Så Peter satt med foten i luften.

image125
"Wow så frän"

Hon har sovit hos mormor i helgen. Mamma var väl mer än överlycklig och har skapat "Tildecravings". Var premiären för sova borta. Var tungt i början, tänkte nästan strunta i allt men stark som man är... Det hade iallfall gått jättebra och hon hade inte varit ledsen en endaste gång. Jag tror det beror på att jag och mamma är så lika. Ser att hon inte är lika trygg hos någon annan förutom hos mig och Peter.

Vi hade väl sådär skoj. Skittrevligt när bara jag och Peter fick ta hand om varandra och njuta av varandras tid. Var ett tag sedan sist. Trodde först att det skulle kännas konstigt men det flöt på precis som det alltid har gjort. Vi är som handen i handsken.

image126
I gammelfarbrors famn

Håller stenhårt på promenaderna. Har gått runt 10000 steg per dag. Är en promenad på ca 2 timmar men jag vet inte om det hjälper något. Ska passa på att väga mig imorgon när vi ska ta Tilde 3månaders spruta. 3 månader, redan! Om 3 månader till så är hon praktiskt taget vuxen. Hoppas att hon slipper febern av sprutan och att jag kan hålla mig från att visa att jag är rädd. Är jag rädd så lär ju hon också bli det.

Bumbon och gymmet används flitigt. Hon tycker verkligen att det är skoj men hon blir trött så fort. Nu ska vi hoppa in i badet. Är säkert massor mer att uppdatera om nu när det har varit ett långt uppehåll.Men det får blir senare.

image129

Stadig


RSS 2.0