Snart ett nytt år

Är väl första gången jag sitter hemma nykter på en nyårsafton med en sovandes Peter. Han har lovat att vi ska fara in till stan vid 12 slaget och kolla på raketerna iallfall. Så vi får se hur det blir med det. Annars sätter jag mig med sammandragningarna och kör in till stan själv.

Vi började med att se på senaste Harry Potter filmen men när Peter somnade så stängde jag av filmen. Köpte boken i somras och hade planerat att läsa den. Så jag ska läsa den innan jag ser den. Peter börjar jobba på onsdag så då tänkte jag ta tag i den.

Kan då inte tänka mig att den lille store skulle kunna titta ut på en timma, så nu firar jag för fullt att vi kommer få en 08 bejbis. Jag kommer slippa att bli oomtyckt i 18 år, vilket känns väldigt skönt. Snart är vi föräldrar. Jag och Peter.

Det kommer bli det bästa året av de "alla" jag än så länge har upplevt.

4 dagar kvar till BF

Har verkligen varit rädd att bejbisen skulle komma inatt. Förbaskat vilket tryck jag har haft neråt, både frammåt och bakåt. Men jag har försökt att tala den tillrätta. Kanske fungerade. Nu är det bara 13 timmar som den måste hålla sig inne.

Blir jobbigare och jobbigare att sova. Hade jag inte haft spjälsängen så hade jag aldrig kunnat vända på mig eller för den delen ta mig upp ur sängen. Så jag är glad att jag övertalade Peter att montera upp den tidigt.

Har ilande mensvärk som kommer och går blandat med sammandragningar. Det värsta är när man blir kissnödig samtidigt som en sammandragning kommer.

Har drömmt att vi fick en flicka idag, hon såg precis ut som min lillasyster gjorde när hon var liten. Fast chansen att det händer är väl inte så stor med tanke på att hon var helt svarthårig. Jag och Peter är rätt så blonda. Drömmen avslöjade även att mamma hade fått barn. Det kändes konstigt fast samtidigt kände jag mig glad eftersom att vårt barn skulle få en lekkamrat.

Idag är det middag hos mamma som gäller. Sen har jag ingen aning. Gott Nytt År på er och hoppas att ni får en bra fortsättning!

5 dagar till BF

Både jag och älskling har sovit till 14.30 idag. Sen har vi legat kvar i sängen ända tills nu. Så skönt men man känner sig en aning rastlös.

Bara 5 dagar kvar idag. Fast jag vet ju att det kan dröja längre också men det gör absolut ingenting. Den store får komma när den känner för det.  Bara den klarar dagen och morgondagen, vilket jag tror att den gör. Fasiken vad jag börjar bli nervös!

Har skyllt på att Peter har lämnat snusfläckar i sängen men det visade sig att det är jag som har lämnat mjölkfläckar. Jag läcker som aldrig förr. Förbaskat!


Ljuddämpare

Igår var vi på godmiddag hos Peters far. Väldigt gott. Jag och Peter var nyktra medan alla andra inte var det. Vi spelade spel och hade trevligt och för första gången så var jag inte en tävlingsmänniska. Men jag tror det berodde på nykterheten vs. onykterheten.

Vi fick en jättefin ljuddämpare av Peters pappa. Han är ett stort fan av Harley Davidson och både kör och klär sig i det.

image37

Jag misstänker att slemproppen är på väg. Men det behöver ju inte betyda något. Är iallafall den 29:e idag så det betyder att ifall vattnet skulle gå så skulle jag kunna "hålla" mig till det nya året innan jag blir igångsatt. 


Uträkning utgår från dagens datum: Lör 29 dec 2007
  Din graviditet startade Fre 30 mar 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Fre 13 apr 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 274 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 40
  Du har gått 39 fulla veckor och 1 full dag (v39+1)
  Du är i 9:e kalendermånaden
  Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden), 
  Du är i trimester tre
  Du har 6 dagar kvar till förlossning

Bara 6 dagar kvar!

Mamma ringde nyss och erbjöd oss middag till nyår. Känns skönt för då slipper vi engagera oss i det. Då kan vi rikta in oss på någon riktigt god efterrätt. Blir sista dagen med gott för sen börjar 08 och då är det slut på sånt.

Ett bildbevis

Har bara bilder som visar alldeles för mycket. Känns inte som att jag vill lägga ut dem. Ett kort med kläder på som visar att min jacka iallfall har blivit alldeles för liten kan jag bjuda på.

image36

En stor Bejbis

Har nyss kommit från barnmorskan. Det var det bästa och längsta besöket jag någonsin har varit på. Vi hade en annan barnmorska. Vi ska byta. Peter stör sig också något otroligt.

För första gången fick vi veta hur den store låg. Jag måste nog sluta kalla den för den lille eftersom vi tydligen har en väldigt stor bejbis där inne. "Oj, här har vi mycket bejbis!" Kan informera om att jag har gått upp exakt 20 kg sen jag blev inskriven i vecka 12. Dessutom hade jag gått upp nästan 10 kg till inskrivningen.  Så jag har sammanlagt nästan lagt på mig 30 kg. Det konstiga är att jag inte känner mig såååå stor. Stor känner jag mig och skulle aldrig välja att vara så här,  men som en sååå stor klump känner jag mig inte.

Ska bli intressant att se hur jag kommer att se ut efteråt. Peter är bra och säger att han bara älskar mig mer och att jag bara blir vackrare. Han kan, min man! 

Mitt blodvärde är jätte bra och jag fick en stor eloge för mitt höga järnvärde och bejbisens hjärta låter super bra. Hon tycker inte att jag ska behöva gå över tiden med tanke på att jag är så stor. Hon trodde att det skulle vara på g snart med tanke på mina tighta sammandragningar.

Jag börjar bli nervös nu, vi ska betala räkningarna idag ifall det skulle vara så att vi får åka in på någon av de närmaste dagarna.

Igår var vi på mellandagsrean. Blev en ny 32" plasma till sovrummet. Helt underbart. Nu ser jag texten på tvn och kan därmed avnjuta sista säsongen av sex and the city. Att titta efter kläder var bara att strunta i med tanke på hur stor jag är och inte har en aning om hur jag kommer att se ut efteråt.

Underbart

Borde egentligen bli ett långt fint inlägg eftersom att det är så mycket man jag vill skriva. Men är alldeles för trött. Nu är julaftonen förbi. Den gick väldigt fort trots mina regelbundna sammandragningar ända från i går natt. Ska verkligen bli intressant att se hur länge den lille vill stanna där inne.

Klapparna har varit mycket bättre än förväntat. Har fått allt vi velat ha och mycket mer därtill. Det alldra bästa är dammsugaren. Electrolux Rapido. Den nya uppdaterade versionen i snygg svart modell. Jag har nog velat ha en rapido ända sen de kom ut för kanske 2 år sedan och ikväll blev den vår.

Har laddat upp boxförrådet med hela csi första och andra säsongen. Andra säsongen av Greys och 6 säsongen av gilmore girls. Så nu har jag att göra.

Elton/Tilde/Magen har fått massor. Rätt roligt faktiskt. Presentkort av mormor och morfar Micke på Lindex och av farfar och farmor Åsa 500 kronor till att köpa något passande. Av Farmor Lena, en jättefin dress. Av min "faster" Kicki en Luleå Hockey dress och från anticimex släktet en massa bodysar med myror på.

Även jag och Peter fick ytterligare en påfyllning av vår samling pengar till den första utgången med middag och dryck. Nu är vi uppe i 2000 kronor så för det blir det en bra kväll tillsammans. Har även lyckats samla ihop en hög till mig själv så att jag kan köpa nya kläder när jag återkommit till min vanliga vikt. Pappa sponsrade med en hel 1000 lapp och presentkort på jeansterminalen av mamma och micke bidrar till mycket hjälp.

Min kusin skulle också ha barn nu i januari. Men lilla Tyra valde att titta ut i morse klockan nio. En julaftonbejbis blev det men nog är vi glada att det inte blev vår lilla ängel som valde att komma idag.

Peter, han har både hunnit raka sig med sin nya rakapparat, glida omkring i sin nya morgonrock och dammsugat med vår nya dammsugare. Tror det tog på krafterna för nu ligger han redo för natten. Vilket jag också är! Värken i ryggen har tagit över alldeles för mycket av både min ork och fantasi. Så det är lika väl att avsluta.

Hoppas ni också haft en bra jul!

God Jul

God Jul Gott folk. Vi vann inget på uppesittarkvällen. Peter började sucka redan efter fem minuter. Vi kan konstatera att han inte är ett fans av bingolotto. Tydligen inte någon annan i min familj heller. Snart blir vi en egen familj. Då blir inte mamma, Micke och Linn samma familj nå längre. Då kommer det vara jag, Peter och lille Elton eller Tilde.

Ska lägga mig i säng. Har sammandragningar, inte speciellt onda men de har hållt i sig med jämna mellanrum. Lillen rör och rör på sig. Hoppas på en natt med sömn, känner att jag har ont i ryggen men mamma har gett mig massage så det kansek har lättat upp spänningarna en aning iallafall.

Ska bli så roligt med julafton, trevligt sällskap, god mat och paket.

Uppesittarkväll

Jag och Peter har köpt bingolotter. Så vi satsar på uppesittarkvällen. Jag har alltid gillat att spela bingolotto men Peter brukar inte vara lika positiv till det. Denna gång verkade han inte alls tycka att det skulle vara jobbigt.

Vi har båda sovit jättedåligt inatt. Ryggproblem så fruktansvärt. Jag behöver ett konstant tryck på överdelen av ryggen för att jag ska få sömn. De sista timmarna så fick jag sova underbart skönt när Peter la sig bakom mig. Han ligger fortfarande och sover men jag ska väcka honom nu. Måste iväg på stan för att kolla runt lite.

Tiden har gått sjukt fort och det är julafton imorgon. Som det ser ut så kommer vi nog slippa ett julaftonsbarn! Yippi!

Lördag

Inte många dagar kvar nu. 2 till julafton och 13 till det beräknade BF. Men tiden rullar på. Knuffarna i magen känns annorlunda. Bejbisen rör sig på ett annorlunda sätt. Antagligen för att det är alldeles för trångt där inne. Känner hur huden börjar spricka trots att jag smörjer och smörjer både morgon och kväll. Jag hoppas att jag klarar mig från bristningarna. Jag ser att de är på gång. Föräldratidningarna säger att man ska se det som kärleksminnen. Jag kommer aldrig att kunna se på bristningar som kärleksminnen. "OO titta, den här dök upp några dagar innan den lille föddes, så fiiint!" Nä usch och fy!

Fick en jättefin julklapp från Mattias och Therese igår. Fina svarta underlägg att ställa glasen på, så nu måste vi bli duktiga på att använda dem. Vi tackar, bockar och bugar! När man får julklapp av någon som man inte trott att man ska få julklapp ifrån får man lite smått ångest att man inte köpt något tillbaka.

Hyrde Martina Haags - Underbar och älskad av alla igår. Tyckte inte att det var mycket att hänga i granen. Trodde att den skulle vara riktigt bra, men det är väl oftast då man blir besviken.

Nu ska jag dra på mig mjukisarna och så ska vi fara in och få bortgjort städningen på jobbet.

Middag hos mamma

Gud så skönt att slippa laga mat. Ska äta där både idag, imorgon och på julafton. Blir en skön och lugn helg helt enkelt. Säkert inte många som säger så om julaftonshelgen. Ikväll blir det snitzel och imorgon renstek med mörkelsås.

Om jag ska fortsätta med de här konstiga drömmarna så har Peter också varit gravid inatt. Vi har legat mitt emot varandra i sömnen så att barnen i magarna har fått leka med varandra. Det konstiga (?) var att de inte var syskon utan kusiner. Konstigt att se min smidiga, läckra Peter med en gravidmage.

Sen hade jag goda drömmar om lillejan godis. De svarta stängerna som de sålde på gården när vi var yngre. Då kostade de 50 öre styck och så kunde man blanda ihop dem med fruktrullarna. Jag ringde mamma och försökte övertala henne att vi skulle fara till grossistbolaget så at jag kunde inhandla. Hon var inte övertalningsbar. Alltså fick jag inga salta stänger eller fruktrullar.

Ligger och väntar in Peter, han skulle förbi Mattias efter jobbet. Jag har inte ätit något idag så jag längtar tills han är här så att vi kan fara.

Gitarrarm

Jag har gitarrarm. Har spelat ut lätt nivå nu och försöker mig in på medium. Men jag har jäkla problem med att använda mig utav fyra fingrar. Jag har inte riktigt funnit tekniken utan nu får jag mest ont.

Igår innan vi gick och la oss så sa Peter, "Du får fan inte bli bättre än mig". Så nu är planen att öva och öva så att jag för en gångs skull kan bli bättre än honom. Nog för att det inte lär hända. Nu när vi bli lediga ihop över jul kommer jag garanterat ha en nötandes Peter framför tvn.

Äntligen har vitrinskået rengjorts. Peter tycker att vi har löjligt mycket glas. Jag gillar glas. Men de glas som vi egentligen behöver har vi inte. Nästa inhandling av glas blir tumbler glas så att vi kan avnjuta goda drinkar. Jag tror Peter tycker att vi har löjligt många för att han var tvungen att diska alla. Han fick russinfingrar. Jag klarade bara av att diska 12 innan mina vattenfötter sa emot.

Nu ska jag fortsätta spela lite, iallfall medan glasen torkar. Jag tror det kommer att ta låååång tid!

Dessa drömmar

De är helt sjuka. Jag har hunnit med massor inatt. Har drömmt om min gamla barndomsvän Jenny. Vi har anordnat fest där vi har handskurat och hittat knivar med hennes mamma. Vi har åkt dit av skoterpolisen pga fel kläder inför vårt hockeyspel  i rinken på hertsön. Vi träffade på Jaana som hade tagit sig ton på walborg inför hela stadens gator och torg. Hela hennes släkt var där och var så stolta. Sen pratade vi lite om hennes skrivande i kuriren. Jag hade plasthandskar på mig. Allt för att inte bli ditsatt för mord som jag och Jenny tydligen hade begått.

Inte konstigt att jag vaknar upp trött. Jag lever ju ett helt liv i sömnen. Och ett fartfyllt sådant!

Var till BM igår. Jag har ju blivit så virrig så jag tog fel på tiden. Kom dit klockan 14 fast jag egentligen skulle vara där 10. Hon förlät mig.  Sf måttet har dragit iväg och ligger på 39. Så det skulle bli ett till besök nu den 27 december för att kolla så att det inte skenar iväg. Hjärtat låter bra och samma med mitt hb. 

Måste börja snabba mig. Ska på akupunktur nu klockan 13.30 och jag måste hinna duscha före. Allt tar ju sådan tid att genomföra. Jag har samlat på mig vatten nå fruktansvärt så snart kommer jag väl att klucka när jag går. Avtrycken efter sockarna gör att mina ben ser ut som prinskorvar.  Även fingrarna har varlt att ta sig an den formen. Ska bli roligt att se hur jag kommer se ut innan det här är klart.

Guitar Hero

Har haft massor av konstiga drömmar inatt. Allt från att vattnet har gått, att Peter har sugit bröstmjölk och att vi fick electrolux dammsugaren.Det konstiga nu när man drömmer är att allt känns så himla verkligt. Jag kände tillochmed hur livmodern drog ihop sig vid den såkallade amningen.


Hade bara några små förvärkar igår men det verkar som att det avtar mer och mer. Kan nog bli en januaribejbis iallfall. Om den nu inte kommer den 27:e december som jag har trott hela tiden.


Har just sett julkalendern och ska gå och göra mig iordning för mitt mvc besök. Måste komma ihåg att ta med mig blodgrupperingen därifrån. De på förlossningen tyckte att det var något som var väldigt viktigt.


Sen blir det nog att rensa tvätten och möjligtvis spela lite Guitar Hero. Är mycket roligare nu och Peter har tillochmed skapat en egen karriär åt mig. Hade velat fara och handla de sista julklapparna till älsklingen men jag är lite osäker på det där med bilkörningen. Magen får alltid rejäla sammandragningar mitt i bilåkandet/bilkörandet. Jaja, vi får helt enkelt se vad som händer.


Snart är det jul!


Trångt

Nu är det trångt inne i magen. Det trycker hela tiden och kissblåsan är det minsta jag någonsin har varit med om. Minst flera gånger i timmen måste jag springa iväg på toa. På morgonen är "värkarna" inte lika många. Det är på kvällen det sätter igång. Igår kom de med jämna mellanrum och nu känner jag av dem ihop med sammandragningarna. Ska bli intressant att se hur länge det kommer att hålla på. Tänk om man går över 2 veckor med förvärkar som redan har startat.

Jag har ju inte direkt varit redo för att besöka förlossningen ännu. Jag har inte hunnit fixa iordning allt. Men nu har jag satt igång. Igår rensade vi och fixade i garderoberna. Idag nu på dagen ska jag fixa skänken och toalettskåpen. Ikväll blir det sista tvättningen och imorgon ska vitrinskåpet rengöras. Sen är jag redo. Tror jag.

Nu ska jag iallfall gå och lägga mig en stund med sex and the city boxen. Sen sätter jag igång med rensningen.


Sammandragningar

Värken igår höll i sig rätt rejält. Från 19.30 till 03.30 hade jag stark mensvärk hela tiden. Den försvann inte som värkar ska göra utan höll i sig hela tiden. Inget hjälpte. Provade duscha, alvedon och värmekuddar men den var envis och bestämde sig för att stanna.

Peter, sötnosen var orolig och tyckte att jag skulle ringa förlossningen för att kolla. Han sa att om jag har klämt i mig tre alvedoner så måste jag ha ont eftersom att jag aldrig har tagit medicin under graviditeten. Jag försökte somna och just innan 4 på morgonen så slumrade jag in.  Har vaknat med jämna mellarum av att det har värkt i magen och strålat ner i benen. Trycket ner mellan benen har inte heller varit så trevligt. Har sprungit på toaletten med jämna mellanrum.

Tycker det är så fjantigt att ringa in för minsta lilla när jag inte ens har så ont så att jag inte kan stå ut. Vid lunch idag så ringde jag. Mest för att stilla Peters oro men samtidigt så ville jag också höra så att det inte är så att det kan vara något fel på den lille. De tyckte att vi skulle komma in så att de fick se över bejbisen. Fick ligga med ctg på magen. Bejbisen mår bra och hjärtat slog på för fullt. Jag har sammandragningar med 8 minuters mellanrum. Men jag känner knappt av något, värken jag har nu är inget som det jag hade igår kväll kan jag då informera om. Hon sa även att jag säkert hade mycket tätare när jag hade ont eftersom att jag inte kände av det något under mätningen. De kollade även om jag hade öppnat mig något och det hade jag då inte, tack och lov. Fast det verkar som att det kan bli utdraget på tiden. Mamma hade precis så som jag har nu. De molande värkarna började tidigt men hon ville inte öppna sig. Så vi får väl helt enkelt hålla tummarna på att mina "mensvärkar" försvinner eller att jag vill till och öppna mig.

Barnmorskan trodde då att vi skulle synas nu i julveckan igen. Vi får väl helt enkelt se. Vi skulle inte klocka några värkar sen när det kändes som att det satte igång utan bara känna efter hur mycket jag klarar av att stå ut med här hemma. Jag säger som Peter, nu spelar det ingen roll om den lille kommer till jul eller inte. Vi vill bara ha han eller hon här.

Var med i en tävling på http://izabella.tjejsajten.se. Vann inte men mitt bidrag är iallfall med på hennes sida. Vår lilla krabat.

Värk

Aj, vilken molande värk jag har. Vi hoppas att den går över.

Kom ihåg lista

Måste göra en för mig själv. Ska på akupunktur på torsdag klockan 13.30. Min underbara barnmorska ringde just och informerade mig att tiden hade blivit ändrad.

Har haft Peters bror och Anna på besök. Spelat Guitar Hero (som vanligt) och säkert lyckats hjälpa till med försäljningen av ytterligare ett. Kan nog vara så att det är årets julklapp.

Har varit på stan. Skulle inhandla julklappar och några saker till bejbisen. Julklappsköp blev det inga av. Men vi fick köpt en dimmer till toaletten så att ljuset inte behöver vara så starkt inför nattliga blöjbyten. Ett lås (ett väldigt litet sådant) till barnvagnen så att man åtminstone kan ha den stående utan att någon bara kan köra iväg med den. Lampor till barnvagnen, så nu kommer vi att synas på långa vägar när vi är ute och vandrar i vintermörkret.

Oj Oj, vad jag längtar nu. Hade en till dröm om förlossningen, flög  (lätt och fort gick det) ut en liten flicka. Den här gången såg jag till och med dragen av hur hon såg ut. Konstigt att jag alltid drömmer att vi får flickor. Jag tror ju så skarpt att det kommer att komma ut en liten prins. Men nu längtar jag mer än någonsin. Den lille har varit alldeles vild hela dagen i magen. Obehagligt när det blir för mycket men samtidigt så uppskattar jag känslan av rörelse i magen. Livstecken är alltid bra.

Skulle fara och jobba idag men jag är fortfarande helt slut från gårdagens städning och dagens stadstur så vi tar det imorgonbittt istället. Peter, min älskade erbjöd sig att städa allt så att jag bara kan gå bredvid och säga vad som ska göras. Känns dock konstigt och onödigt så därför kommer vi nog köra på det gamla vanliga. Jag dammtorkar och han kör dammsugningen och skurningen.

Igår var en underbar dag. Vi åt och myste på ordentligt. Kollade Lost och packade förlossningsväskan helt klart. Skrev upp en lista om vad som ska slängas i innan vi beger oss av och skrev även ett förlossningsbrev tillsammans. Nu har vi allt på det torra så att säga. Jag känner mig redo.

Nu tänker jag lägga mig i sängen för att avnjuta ett avsnitt Lost och bara få vila ut en stund. Har tryckande känslor både neråt, uppåt och åt sidan. SÅ vila är vad som behövs.

Fondue

Har nyss ätit god smält choklad till bananer, mandariner, äpplen och apelsiner. Är så otroligt gott! Mycket godare än rent godis. Är ju självklart inte så nyttigt att dränka frukterna i chocklad men det är definitivt nyttigare än att äta annat slask.

Blev att storstäda. Men nu skiner hemmet! Känns så skönt när man gjort det själv, då vet man att det verkligen är bra gjort! Självklart fick jag ont efteråt men nu var det nästan värt det. Peter har lovat att vi ska städa garderoben och vitrinskåpet på söndag. Det känns skönt. Vill ha iordning allt till det lilla underbarnet kommer.

Jag kommer att sätta mig ner och skriva lista på vad som kan göras iordning här hemma. Behöver rensa och fixa mycket. Även sätta ihop gravidbilderna som skall framkallas till bejbisens album. Jag ska nog allt ha något att göra under min ledighet. Peter tror att jag kommer ringa han på jobbet och tjata om att jag är uttråkad. Han känner mig rätt bra vid det här laget.

Ni ska vi se "The heartbreak kid".

En bra start

Idag är det fredag. V.38 går vi in i idag. Nu skulle bejbisen inte vara för tidigt född om den hade kommit. Fast önskan är att du stannar kvar där inne ett tag till.

Dagen har börjat väldigt bra, jag vaknade efter 11 timmars sömn, självklart avbruten pågrundav säkert 7 toalettbesök. Men det gör ju absolut ingenting. Är så van vid att kliva upp nu. Det går på rutin.
Sen när jag väl tog mig upp så var det så trevligt att slå på datorn då nästan varenda en på min favoritlista hade uppdaterat sina blogg. Så jag hade mycket att läsa, vilket alltid är trevligt.

Klockan är redan två och jag tänkte försöka mig på att städa. Vill så gärna ha det skinande rent över helgen och när vi ska städa på jobbet också så kommer vi inte ha orken till hemmastäd.

Hoppas ni får en trevlig helg. Ikväll blir det mys med tacos och tända ljus för mig och älsklingen.

Suck

Har halsbränna. Är på jätte dåligt humör. Reklamen om "det är svårt att vara snäll när man har hälsbränna stämmer".

Känns som att jag har en eld inuti mig som jag hade velat spotta ut på varenda jävel som stör mig! Vilket brtyder att jag troligast skulle tända eld på hela staden med dess befolkning.

Bejbisen har rört på sig hela dagen och fortsätter med det. Känns som att den har fixerat sig med tanke på det ilande jag känner ner mellan benen och ända ut i låren.

Konstigt att jag är så otroligt trött, har sovit till 11 idag och sen har jag inte gjort många knop. Vi har handlat men Peter har fixat maten. Min akupunkturerska sa att jag samlar krafter inför det som komma skall. Men ska jag verkligen behöva börja samla redan nu?

Sista dagen!

Som sagt, det var sista dagen i skolan idag. Jag kommer inte att sätta min fot på LTU igen förren i september. Är ett bra tag tills dess. Möjligtvis att jag måste dit i mars när nästa kurs skall sökas.

Peter ligger och sover. Han somnade redan vid tio. Vi har myst i duschen och skrubbat varandra. Har insett att det inte kommer att finnas speciellt mycket tid till att vi båda ska få chansen att duscha ihop sen när lillen kommer. Så nu passar jag på att mysa för fullt med min älskade så att jag kan ge min tid och mysa med lillen sen.

Har sprungit runt på stan och jagat klappar. Har inhandlat alla nu. Är bara Peters pappa och farmor/farfar som är kvar. Men det får han sköta själv!  Har varit hos mamma och micke idag. Micke har fyllt år så vi blev bjudna på godmat. Han fick en Seinfeldt box av oss, har nästan blivit som en tradition!

Nä, jag ska också lägga mig för natten. Imorgon är det akupunktur. Var dumt att vi var för lata för att jobba idag eftersom att jag använder akupunkturen mot smärtan efter jobbet. Nu kommer jag vara tvungen och gå runt och ha ont i helgen. Attans också!

Var mycket i Kuriren idag. Milla var på födelseannonsen. Emilia i ett sminkreportage och Jaana hade skrivit en hel sida om intressant internetshopping. Så det var en rolig tidning idag helt enkelt.

Sov gott!


Mat?

Jag har ingen som helst aning om vad vi kan äta. Känner absolut inte för att laga något och sen så finns det inte många val att välja bland. Hoppas Peter kommer med idén att bjuda på något gott.

Idag har jag följt planerna och nu är jag klar. Jag har skickat in för handledning för att se om några tips finns så att jag inte lämnar in uppgiften felkonstruerad.

Hela lägenhetetn stinker parfym, har testat parfymer på toaletten för att jag ska se vilka jag kan ge bort till Jenny. Är ju så att jag bara tål vissa parfymer. Så jag försöker vädra ut stanken så gott som det går. Har massor av fina, dyra parfymer som jag aldrig har kunnat använda.

Ikväll blir det säsongsavslutning av Desperate hemma hos mamma. Sen även Christine.

Magen har blivit om möjligt ännu större över natten, fasiken också! Jag ser snart inte klok ut.


Dålig uppdatering..

Jo det kan vi då lugnt konstatera. Har inte haft lusten till det. Inte orken. Det händer ju inte så himla mycket just nu faktiskt. Är mest väntan. Först väntan på jul, sen nyår och sen den 3 januari. Fast det är ju inte så stor chans att bejbisen kommer på det beräknade datumet.

Jag vaknade i förrgår natt av världens sammandragning med smärta. Försvann lika fort som den kom så jag somnade om. Men efter den så har det börjat komma sammandragningar som känns, ganska många gånger per dag. Och jag tränar andningen. Försöker andas igenom, det fungerar än så länge. Har även ett ständigt tryck neråt, både fram och bak. Är öm. Magen har växt rejält de sista 2 dygnen och igårkväll hade den sjunkit ner ytterligare. Nu tycker jag att det räcker.

Har varit på jysk idag och inhandlat en stor bäddmadrass så att bejbisen ska kunna sova med oss  i sängen om den vill. Blir nog även skönare för mig och Peter. Nu kommer jag komma upp ytterligare 5 cm så det hjälper nog till vid alla toabesök under nätterna. Har så otroligt låg säng i vanliga fall.

Imorgon ska jag sammanställa sista uppgiften och på onsdag är sista skoldagen. FRIHET!

Väntar på storbesök

Sandra och Tomas med lilla dottern ska komma och hälsa på. Ska bli skoj, först att få träffa dem. Var ett jäkla bra tag sen sist. Hann inte ens se Sandra i sin mage, men det är ju det som kommer ut som räknas. Sen att jag ska få se en sötbejbis. Kommer ju självklart inte våga hålla men peta lite kanske man får göra och kanske lukta lite.

Peter står och spelar GuitarHero3 på högsta volym. Jag har också spelat men magen är i vägen och svetten bara rinner. Jag har prövat på att baka några saffransbullar men jag har ingen aning hur de smakar. Har föjlt receptet till punkt och pricka så om de är äckliga så borde det ju inte bli mitt fel, eller hur?

Vi har tvättid klockan 17 och jag känner mig inte alls inspirerad för tvätt kan jag då säga. Men det går nog fort att bara slänga in.

En pluggdag

Helt otroligt, Jag har spenderat hela dagen till plugg. Har inte ens tagit på mig klädena ännu, inte ätit, inte borstat tänderna , inte duschat eller bäddat sängen. Jag har bara pluggat. Och jag är klar. Fan så jag är bra! Den största uppgiften är nu borta och har bara en liten kvar som jag tar nästa vecka.

2 lektioner till och en liten uppgift och sedan har jag färdigställt kursen. Känns så jäkla skönt. Då kan jag bara ligga och ta det lugnt, ta små promenader och vänta på att december månad ska ta slut. Sen är det mammaledighet till sista augusi iallfall. Troligast så jobbar jag någon vecka i juni för att bättra på kassan och behålla mina "förtur" dagar. (tappade totalt bort ordet)

Har även påbörjat packningen av bb- väskan igår. I helgen ska vi skriva förlossningsbrev. Nu fasiken borde vi vara förberedda. Men säkerligen lär man glömma något. Men vad gör det? Bara vi får vår lilla ängel så blir nog allt bra.

Tvungen

att kliva upp. Låg i sömnen och pluggade. Planerade hur jag skulle lägga upp uppgiften och vad den skulle innehålla. Är inte en som pluggar på fredagar så jag får se om jag följer upp drömmen. Ska iallfall hoppa in i duschen och göra mig iordning inför dagen.

Vecka 37 idag.  Bara 3 veckor kvar och bejbisen i magen bör nu väga ca: 2750g. Tycker det känns tungt. Magen har iallfall sjunkit en aning.

Var och åt på Waldorf med mamma igår, hon bjöd. Bra med mammor, när det dessutom var min ide att gå ut och äta. Gott som vanligt iallfall. Var även på akupunkturen och fick städat lite här hemma. Såg lyxfällan igår och jag kan inte bli något annat än förbannad. Hur kan folk vara så oansvariga? " Nä vi slutade helt enkelt att betala när vi ändå var så långt efter." Idioti säger jag bara.

Peter har ont i höften och hans nya medicin fungerar inte. Ser roligt ut när vi tillsammans ojar och haltar oss fram.


Trött

Har kommit hem från skolan för ett tag sedan. Är riktigt, riktigt trött. Ska snabba mig att gå i säng så att jag hinner sova innan älsklingen kommer hem. För sen har vi fullt upp. (får se hur det går med mina smärtande foglossningar)

Ska till Janne och Åsa på födelsedagsfika och hinna städa, både jobbet och här hemma. Har fått skarp huvudvärk, är alltid orolig att det har något med havandeskapsförgiftning att göra. Borde inte vara så nojjig, är säkert inget fel.

Peter var underbar, som vanligt igår och lagade god middag. Fläskfilé med godpotatis och grönpepparsås. Han kan, min man.
Han har även varit hos reumatologen idag. De kände och klämde och han fick lämna prover. Han ska på återbesök i januari så att de kan se hur hans nya (dyra!) tabletter värkar och fungerar på honom. Vi håller tummarna som vanligt!

Vad ska jag göra?

Är ledig idag. Har absolut inget att göra. Funderar på att fara in till stan och gå runt men det är ju så jobbigt när jag väl kommit dit. Jag blir ju trött på direkten och det vet jag.

Kanske borde försöka hitta en skönlitterär bok som innehåller en konflikt och som är lättläst. Är det någon som har något tips?

Peter ska och klippa sig idag. Jag hade också behövt men jag ska vänta tills lillen är här så att jag kan färga håret samtidigt. Känns inte säkert att göra det nu med alla hormoner som strömmar i kroppen.. Mitt hår blir bara mörkare och mörkare för var dag som går. Tror det också har med graviditeten att göra.

Ser på våra bästa år och det blir tamefan bara värre och värre för varje avsnitt. Kan ändå inte sluta att se.

En från vecka 36

3 december idag. Betyder att det är exakt en månad kvar till planerat bf. Vecka 36.

image35

Lägger inte in bilder ofta, beror på att det bara blir tråkigare och tråkigare när kroppen bara blir större och större. Hade det varit så att det bara var magen så hade det varit okej. Har varit hos BM idag. Bejbisen tros ligga med huvudet neråt men är bara inte fixerad. Sf måttet har ökat med 2 cm på en vecka och ligger nu på 36.

Tack för alla kommentarer till förra inlägget. Så skönt det känns att man inte är ensam med att känna som man gör. Jag kanske är rätt "normal" ändå!

Idag har jag varit "ledig". Fixat bort ytterligare en uppgift. Skulle vara en stor uppgift och just därför känns det som att jag gjort något fel någonstans när den gick så fort att göra bort.  Men har börjat känna så alltid. Har väl helt enkelt blivit så van vid pluggandet så att man har blivit expert på att hitta det som uppgifterna och lärarna vill ha fram.

Kursen jag läser är kommunikation och därför måste jag bara delge er detta,

" Du kanske har hört historien om mannen och kvinnan som varje morgon till frukost delade på en fralla? Mannen, som egentligen ville ha överdelen, tog underdelen eftersom att han utgick från att kvinnan också ville ha överdelen. Kvinnan, som helst ville ha underdelen, valde överdelen eftersom hon trodde att mannen säkert ville ha underdelen. Där satt de år ut och år in och åt sin oönskade halva på grund av bristande kommunikation."

Det lönar sig att säga vad man vill ha istället för att framstå som oegennyttig.

Så annorlunda

Jag känner mig så annorlunda. Inte som mig själv, eller som jag en gång har varit. Är så trist,  trött, orkeslös. Beror antagligen på graviditeten. Tycker inte att något lockar. Det enda jag vill är att vara med min familj eller med någon som man kan prata med, Jag kan tillägga att det enda jag  vill prata om är barn. Känns som att det är det enda som är aktuellt och intressant.  Jag bryr mig inte vem som har varit fullast eller vem som har gjort vad ute på krogen. Jag vill höra hur mammor och deras barn mår. Hur vardagen fungerar, vad man kan tänka på och hur allt känns.

Stadens gator var fulla av barnvagnar. Gjorde mig ännu mer sugen. Har gått omkring hela dagen svettandes, bärandes på min tjockjacka med otroliga sammandragningar och en bejbis som trycker på någon nerv så att mitt ben dommnar bort.

Det jag älskar absolut mest är att ligga i sängen med Peters armar omkring mig och bara kolla på tv. Få kärleksfulla pussar och bara känna mig som den mest älskade i hela världen.Vill ligga här resten av tiden, ingen mer skola, ingen mer städning och ingen mer matlagning. Det hade varit drömmen. Vill inte att helgen ska ta slut så att jag måste ta tag i skolan. Nu vil jag bara vara klar.

Undrar om bejbisen trycker på någon nerv till min tårkanal för tårarna kan då inte sluta rinna! Så orkeslös med så mycket vilja.



RSS 2.0