Skrivkramp

Har suttit hela dagen, nästan, och skrivit in gamla dagboksinlägg från internet i min "humilis lunarstorm dagbok". Kan säga att det tar ett tag. Har över 10 sidor a 20 inlägg kvar. Försöker avsluta mitt medlemskap där men jag vill inte att mina dagboksinlägg ska försvinna. Är sen stor del av ens liv nerskrivet där. Är roligt att ha kvar sånt, till både mig själv och kanske sina barn.

Blir nostalgisk, har kommit till den delen där jag och Peter började flörta med varandra och hemlighets sov ihop. Jag återupplever känslorna jag kände då. Blir extra kär nu.

Idag är det fredag. Funderar på att fara ut en sväng. Har några julklappar att kolla på. Blir inte många köp iår. Vilket bara är bra eftersom att det är lika väl att vi sparar pengarna till det som komma skall.

Idag gick vi in i vecka 36. Nu är det bara 4 veckor kvar! Vi längtar så efter vårt lila under. Eftersom att alla runt omkring oss bara får flickor så känns det ännu mer som att det är dags för en pojk nu, Jag tror på en pojk. Det gör Peter också. Och min mamma. Drömde att jag köpte den fina skjotvästen på lindex till vår lilla son.

Har sovit jätte gott inatt. Mycket tack vare akupunkturen. Fick ju så himla ont efter städningen i onsdags. Därför har vi varit smarta och bokat in nästa besök efter städningen så att jag slipper gå och ha ont så länge. Kommer nog dock att ta ledigt de sista 2 veckorna om jag inte känner en tillräcklig ork för städningen!

Nä nu ska jag röra på mig. Ha en trevlig fredagskväll!

Jag är så duktig!

Nu har jag åter igen planerat! Jag har lagt upp skolan helt perfekt. Är så nöjd med mig själv när jag idag färdigställde en till uppgift. Planeringen är att jag till den 14 december ska ha gjort klart allt. Tror jag hinner före bara jag får tag i några av lärarna så att jag kan få reda på vad som ska göras när jag inte ska ingå i någon grupp.

Är trött idag. Är ínte lika snabb som jag tror. Märkte efter duschen att det inte bara tar en kvart att göra sig iordning nåmer utan snarare minst en halvtimme om jag stressar med sammandragningar.

Sitter och väntar på att Desperate ska börja igen. Är fruktansvärt roligt med en stenad Lynette, tokig Bree och förvirrad susan. Peter är på innebandyn och jag har nyss avnjutit en saffranssemla. Vid varje paus måste jag ta upp datorn och titta på något. Tur är iallfall att jag insett att jag inte behöver stänga av den varje gång efter att jag använt den "klart".

Imorgon är jag ledig, ledig från plugg också om jag vill. Jag ska iallafall sova länge, älskar att sova. 

Lever om som aldrig förr

Nu har det blivit liv i kistan igen! Kan säkert bero på mitt barnmorskebesök med 2 klämtokiga barnmorskor. De var tvungna att vara 2 stycken och ingen av dem kände hur lillen låg. Ska komma tillbaks redan nästa måndag för att känna igen. Om de inte känner hur den lille ligger nästa vecka så ska ultraljud bokas in.

Var ju konstaterat att den låg rätt förra gången men eftersom det fortfarande var så tidigt så skulle den kunna vända på sig flera gånger om. En del bejbisar gör tydligen så. Snurrar och snurrar.

Idag har det inte hänt mycket. Har försökt plugga men har ingen aning om det jag gör är rätt. Känns mest som att jag ordbajsar ihop något. 2 sidor med ordbajs har jag då fått gjort och en utav böckerna är avklarade. Imorgon har jag bara ett pass på eftermiddagen så det blir att göra klart uppgiften innan dess.

Smärtan är inte bättre, den håller i sig rejält. Ilar, trycker och värker. Ont när jag går, sitter, står och ligger. Väldans trevligt måste jag säga. Tänk att om ca en månad så kommer smärtan förhoppningsvis att vara borta. Det ska bli så fruktansvärt skönt. Smärtfri, vilken dröm. Fast den största drömmen är ju självklart att den lille har kommit då.

Kom på idag att det är några saker som måste fixas innan det är dags. Gjorde så mycket i början och nu har jag mer lagt det åt sidan. Måste bygga en ramp i trappen så att en till barnvagn ryms. Fixa bort kablar  och köpa det sista småsakerna.

Uttråkad

Nu har jag ont framtill. Har ett ständigt tryck och varje gång jag vänder på mig eller lyfter på något av benen så påminns jag om det. Ska kolla med barnmorskan imorgon. Har även kommit lite blod. Är väl inte direkt orolig men ska fråga för säkerhetens skull.

Har ingen som helst aning om vad jag kan göra. Är inte direkt sugen på att sitta inne så ska nog gå ut. Undrar bara vars fasiken man skall gå eller åka.

Idag är det 40 dagar kvar. Inatt har jag varit på jakt efter burkar som man kan frysa in bröstmjölken i och mjölkuppsamlare. Är aldrig gravid i drömmarna, bara väldigt smidig och smäcker.

UTTRÅKAD!

"Bomb på b"

ekar det från datorrummet. Peter spelar cs och det vanligaste man hör är just "bomb på b" eller "bomb ligger utanför b". Jag har absolut ingen förståelse för cs eller något annat dator/tvspel.

Är redan jätte trött, vilket kan bero på att jag har ränt runt på stan i över 1 timme och senare varit och storhandlat både på willys och kvantum.
Har köpt en fondu gryta, så ikväll ska här doppas frukter i choklad. Det är ju sååå gott! Blir även en sen middag. Tacos framför tvn ikväll. Lost har kommit idag så jag har övertalat Peter (med tårar och tandagnissel) att det är det vi ska spendera kvällen med. Snäll som han är så gick han med på det.

Peter har griljerat skinkan och den smakar underbart. Nu börjar det verkligen skapas julkänslor. Nu ska vi fara och hälsa på mamma, deras nya möbler har kommit idag.

Vecka 35 idag och magen blir bara hårdare och hårdare och större och större. Snart är det dags. Men jag håller tummarna på att jag går över tiden eller får på planerat bf.


En sådan underbar syn

Malin och David har fått en söt liten MIlla idag. Så himla vacker med ett jättevackert namn.

Har haft dem som min måttstock i graviditeten. Dagen jag fick veta att Malin var gravid så önskade jag att jag och Peter också skulle få en liten en. Dagen efter gjorde jag ett graviditetstest som visade plus och att jag redan var i 8:e veckan. Nu har de fått sin lilla dotter. Det betyder att det är 5 veckor kvar tills det är dags för mig och Peter. Det blev plötsligt ännu mer verkligt. Jag ska bli mamma. Peter ska bli pappa och vi ska bli en familj.

Längtar så otroligt!

Grattis till er!

Ultraljud idag

Var på akupunkturen och barnmorskan frågade om bejbisen fortfarande låg i säte. Jag sa som det var, att min barnmorska har noll koll och att jag inte har någon aning. Hon kände lite och sen gick hon och hämtade en förlossningsläkare som tog med sig en ultraljudsmaskin.

Med massor av gel på magen konstaterade hon att den lille låg med rumpan upp och huvudet ner. Jag fick dock inte se något men nu slipper jag ju oroa mig för att den ligger i säte. Tycker det var så himla gulligt av min barnmorska på sunderbyn. Jag gillar henne skarpt. Hon var ju så snäll förra gången jag sa att jag var orolig, då hämtade hon in läkaren. Hon bryr sig verkligen.

Idag har jag handlat in mer julklappar. Är nästan klar nu men det är synd att det går så himla mycket pengar! Köpte även en tröja till mig själv som jag ska ha när gravidfettet försvinner. Den var bara så Erica så att jag inte kunde motstå. Tur som jag hade så glömde hon i kassan slå in den så den blev gratis.

Har även hunnit jobba och köpa Hägendaz glass. Mums! Nu är det Heroes.

VG

Fick VG i moment 2. Känns bra. Synd bara att jag glömde bort att lämna in en uppgift i moment 1, det tar ju tillochmed bort chansen till att få VG i den delen. Är ändå väldigt nöjd med tanke på att min tanke bara har varit att ta mig igenom det här så fort som möjligt. Har påbörjat sista momentet. Så jag planerar att hinna klart.

Har fixat en utav uppgifterna idag när jag vaknade. Har sovit i nästan 12 timmar. Drömde att bejbisen låg i spjälsängen och väntade på att "födas". Såg den ta sitt första andetag. Lillen såg precis ut som mig själv när jag var nyfödd. Den buffar och buffar och nu ser man verkligen på utsidan av magen vars den håller hus. "hela havet stormar" kan man säga.

Har fått ett par till mjukisar av mamma. Känns skönt, kan tänka mig att jag bara kommer gå i mjukisar den här sista tiden och ett bra tag efter lillens ankomst också. Sen är det alltid skönt att ha ett par mjukisar hemma.

Har illochmed skrivit önskelista idag. Blev en massa serier då det är kanonpriser på cdon för tillfället. Sen så älskar jag serier. Har planerat in en massa serietittande både innan jul och efter om bejbis tillåter och är en sån som sover =) Annars sparas de till senare.

Har beställt Scrubs och Lost första säsong idag. Bara 99 kr/st!
Nu hade jag planerat att gå i säng med sex and the cityboxen. Var ett tag sen jag såg den ,så nu är det dags igen.

Drömsömn

Jag sov så gott inatt. Helt sjukt vad bra jag sov. Tror det berodde på att Peter gjorde en sån bra ryggmassage så att jag äntligen slapp smärtan i ryggen. Sen så hade jag så jäkla ont i den främre fogen och den fick vila ordentligt när jag låg ner.

Att vakna och må så bra var så skönt! Kommer ihåg att jag var upp på toa vid 5 tiden och var så lycklig att jag hade hela 2 timmar kvar att sova.

Dagen har gått fort, som vanligt! Alla dagar bara rusar iväg. Snart är det fredag igen och innan dess hoppas jag att jag åtminstone har färdigställt halva moment fyra. Har börjat ladda upp med massor av filmer och serier tills jag ska vara ledig. Då ska jag bara ligga hemma och vila. Ända från den 12 december så ska jag inte röra ett finger, på dagarna iallfall. Självklart kommer vi fortsätta jobba så att pengar kommer in i januari när det lilla-stora tillskottet har kommit.

Har börjat vara ute på dagliga promenader runt kvarteret. Tar dock ett tag att gå en liten liten bit. Men det är så himla skönt att få andas den frisk aluften samtidgit som man känner att man får röra på kroppen. Peter är så snäll och promenerar med mig. För mesta del så fryser han eftersom att vi går så sakta så hinner han aldrig få upp någon värme. Jag svettas.

Nä nu ska jag "hoppa" i säng. Fast jag skulle snarare säga åla mig isäng. Tar ett tag innan man hittar den rätta ställningen och blir bekväm. Ibland blir man inte bekväm överhuvudtaget. Ibland så vaknar man och är lycklig för att man ligger på rygg och mår bra över att ligga på rygg. Idag är önskan om att jag ska vakna på rygg och konstatera hur skön sömn jag faktiskt har haft i de 2 timmar jag sovit och sen fortsätta sova skönt.

Godnatt gott folk!

AJ

JAG SÄGER BARA AJ IDAG!

Foglossning

Har ont. Har städat alla kontor på jobbet idag. Det vart alldeles för mycket för mig trots att min älskade var med och hjälpte till. Eller han gjorde snarare mer än mig.

Har såååå ont i fogarna. Och nu räcker det inte med den vanliga höft och nederdelen av ryggen utan nu har den även kommit till framsidan. Där är den hemskt ilande. Börjar bli less. Allmänt. Inte att jag klagar på graviditeten, tycker att den är härlig men bara det faktum att jag ska gå behöva och ha ont gör mig less.

Sen yrseln så har bejbis inte varit lika aktiv. Haft ilningar i magen. Tror inte att det är något lär bara bero på att det har blivit mycket mindre plats där inne. Känner av att den lille trycker väldans mycket mot mina revben.

Peter sitter och spelar Guitar Hero, lär han säkert göra ett bra tag till också. Han har tillochmed varit upp klockan 08 imorse och plinkat på "strängarna". Jag ska då raka vägen till sängen när jag stängt ner det här. Ska bli intressant om man kommer få någon sömn.

Yrsel

Vaknade upp med en jäkla massa yrsel imorse. Började när jag skulle kliva upp för att gå till toaletten. Kändes ungefär som att all tyngd i kroppen satt på vänstersidan. Så med nöd och näppe klarade jag av att inte gå runt i cirklar. Om någon skulle ha sett mig hade de nog misstänkt fylla. Klockan var bara 06 på morgonen så jag tänkte att det förhoppningsvis skulle försvinna. Men se det gjorde det inte!

Har tillochmed stannat hemma från skolan. Det händer inte ofta (läs aldrig) men när jag inte ens kunde stå så skulle jag nog än mindre kunna köra bil dit. Så det fick bli ett mail till läraren och sms till gruppen. Hade en grym ångest. Men nu är allt bra igen.

Var tredje gången jag upplevde yrseln. Har karusellyrsel vilket betyder att jag har lösa kristaller i örat som gör att jag blir yr. Som tur var så höll det inte i sig så länge som det brukar göra.

Har legat hela dagen i sängen. Har sett Traveler och jag tycker den är skit bra. Men vars är alla avsnitten? Har det bara gjorts 8 stycken? IMDB visar att ett nionde är utsläppt i USA i juli men jag hittar då inte igen det.
Ikväll blir det nog fortsättningsvis lugnt. Sk ase prison break och heroes. Har även ett Greys anatomy avsnitt att se när Peter dras mot sitt nya Playstation.

Har gått in i vecka 34 idag. Tiden går så fort. Måste hinna klart med skolan bara. Ska göra bort det mesta i veckan så att jag slipper oroa mig.

Tycker det är konstigt att jag är hungrig hela tiden. Borde ju inte rymmas mat i magen med tanke på att magsäcken har blivit ihoptryckt till en cmstor bit. Men hungrig, det är jag. Nästan hela tiden. Undrar om det kan bero något på bejbis position?

Idag är det tänkt att Malin ska bli förälder men vi får se om något kommer ut där ifrån. Vi önskar er lycka till!
Nu ska jag borsta tänderna!

Ett värdelöst besök!

Klev upp tidigt imorse. Enbart för att fara på Toys r us för att inhandla det superbilliga playstationet. De hade ju ett erbjudande för 50 stycken. Halva priset. Typiskt nog så tog personen framför mig det sista erbjudandet. Jag som var så nära!

Stog i kö från 20 över 9 i snöfall till klockan 10. Det positiva var väl att jag fick friskluft. Folk var som tokiga där inne och lastade sina vagnar överfulla trots att det inte var billigare än vanligt.

Jakten blev lång då jag har drömt hela natten att jag var på jakt efter playstationet. I drömmen fick jag dock tag i det.


Peter satt hela gårkvällen och spelade Guitar Hero. Han tyckte att jag också kunde göra det idag när jag var ledig. Jag förstår inte hur man kan sitta och nöta och nöta. En annan sak är det med serier. Där är jag en nötare.

Vår lilla bejbis lever om som vanligt. Den har faktiskt gjort det hela natten och "sparkarna" har förflyttat sig så förhoppningsvis har även bejbisen gjort det. Men det återstår ju att se. Idag är det akupunktur och sen har jag inget mer på schemat. Eftersom att dagen inte är planerad kan jag inte börja plugga utan det får jag planera in till nästa vecka istället.

Nu ska jag se Traveler så att jag kan titta på dubbelavsnittet ikväll.



Så många

kommentarer jag har fått! Vad trevligt, är ju alltid roligt att läsa andras tankar och synpunkter.

Måste tipsa om en bok som alla människor borde läsa i sitt liv, Svåra samtal av Stone och Patton. Den finns i pocket version att beställa för bara 45 kr. Så om ni ska läsa något, läs den. Är en utav kurslitteraturen för kursen jag läser. Gjorde klart det arbetet igår. Väldigt bra och får en verkligen att reflektera över hur man talar med folk.

Nu lever bejbis rövare i magen. Har nyss kommit hem från stan. Har varlt på lunch med några blivande mammor. Var riktigt trrevligt. Höll nästan på att börja gråta när kötten i yakinikubiffen var bytt. Det var inget som det stod något om så jag blev riktigt besviken.

Vi fick en jätte fin babybag av en av tjejerna från "mammagruppen" med massor av fint innehåll. Bl.a. En body från Lindex, idominsalva, tandborste, badolja och massor av andra fina saker.

Har fixat vintermössa till lillen nu iallafall. Jag köpte två när jag lika gärna höll på. En rosa/brun och en blå/brun. Ifall det blir en flicka så behålls båda men ifall det blir en pojke lämnas den rosa tillbaks.

Är helt slut i kroppen nu. Ska jobba senare ikväll, vilket jag inte är sugen på. Känns som att det enda man gör är att städar det förbaskade kontoret. Veckorna bara rusar förbi. Har även varit på försäkringskassan idag och fixat iordning med mammapengen. Så nu är allt klart för bejbis ankomst. Tror jag...

Blir inga magbilder än så länge, glömmer att ta hela tiden.

Fortfarande i säte

Bejbis ligger fortfarande i säte men barnmorskan tycker inte att det är någon större fara ännu. Vi kan behöva börja oroa oss i vecka 37 men det tycker jag känns för sent. Vad händer om jag får för tidigt? Ska jag behöva föda säte eller kommer det bli akut kejsarsnitt?

Nästa gång ska de kolla extra noga och flera ska känna så då vet de förhoppningsvis. Ja, det hoppas jag då fan på för annars begärs det ultraljud och tid på sunderbyn.

Annars stiger mitt Hb jätte bra och första gången mitt blodtryck inte var högt. Hjärtljuden är också prima och följer kurvan alldeles perfekt. Är bara det där med rumpan nedtill som vi behöver oroa oss lite för.

Har fortfarande ont i höfterna. Men akupunkturen har nog underlättat smärtan. Barnmorskan rekomenderade att jag skulle köpa sängkläder i satin så att jag kan flytta mig lättare under natten. Så att jag kan glida runt istället för att vara tvungen att lyfta tunga mig.

Nä nu ska jag vila för resten av dagen och sova så länge jag kan imorgon bitti, sen sätter jag igång med pluggandet!

SMÄRTA

Igår när vi satt och kollade film så fick jag sådan jäkla smärta i höften, eller snarare inne i skinkan. En ilande smärtsam känsla. Tog en varm dusch när jag kom hem för att se om det hjälpte, men icke. Provade tillochmed en alvedon för ovanlighetens skull men inte hjälpte det heller.

Har sovit väldigt dåligt inatt. Varje gång jag har velat röra på mig så har den ilande skinkan hindrat mig! Kommer inte ens kunna ta mig till sunderbyn då jag inte kan koppla. Peter måste köra mig för akupunkturen är ett måste.

Känner att jag inte är långt ifrån att bli sjuk också. Halsen värker, svider och är svullen. Jobbigt att bli sjuk när man är så gravid. Som tur är så är det inte i slutet av graviditeten så att jag kommer vara tvungen att åka in på förlossningen sjuk.

Är hungrig som attans och det enda jag känner mig sugen på är potatisgratäng. Måste nog fara och köpa. Nä nu ska jag gå och krama min underbara karl.

Så sugen

Är så sugen på min lilla bejbis nu. Har nyss haft besök av den underbart söta Elvira med familj. Oj oj vad det värker i det blivande mammahjärtat. Hon skrattade och log hela tiden och var så vacker. Nästan så att hon log mer när hon såg mig och det är så roligt när man kan prata om vad som helst och hon blir bara gladare och gladare.

Självklart är jag lika feg som vanligt och vill inte hålla. Känns som att ifall hon skulle börja gråta så är jag dålig. Väntar till mitt egna lilla bus kommer. Peter var då så duktig och höll så stolt i henne. Han riktigt mös. Vi har båda kommit fram till att vi aldrig har stött på en ledsen bejbis så därför kommer vi väl mötas av världens chock när vår egna anländer.

Funderingar kring mat ikväll. Peter är sugen på Asian Kitchen. Vad jag är sugen har jag ingen aning om. Kan bero på mitt småätande.
Middagen hos mamma igår bjöd på en hemsk halsbränna inatt. Har sovit så dåligt med ryggvärk, toabesök, sparkande, halsbränna och illamående.

Har varit in på apoteket och fyllt på medicinförrådet. En burk niferex och lite rennie och olja. Bara 200 kronor till som försvann. Det går fort säger jag då!

Ikväll blir det film och mys. Säkert en massa godis och julmust. Imorgon akupunktur som är så efterlängtat.

Så ett tips på en väldigt bra låt. En som bejbis garanterat kommer att känna igen när den kommer ut med tanke på hur mycket mamma spelar den.

Jason Mraz - I'm yours

Bästa mamman

Har nog den bästa mamman och Micken.  Har just varit där på en underbart god middag samtidigt som vi har fått pengar till barnvagnen som vi köpt. Sponsring med hela 3 tusenlappar. Gud så skönt det känns.

Bejbis sparkar så att mammas revben håller på att gå av. Ont så in i h-vete gör det! Vi har även hunnit förbi ÅSA och dk där de har spelat poker. Jag satt snällt och tittade på med min julmust i handen.

Har laddat ner avsnitt 2 av Traveler. Den verkar riktigt bra. Känns kul med en till serie. Nu ska jag bara njuta av min älsklings sällskap innan jag ska besöka drömmarnas land.

Undrar hur det känns?

Sandra och Tomas har fått veta könet på deras lilla bejbis. På något konstigt sätt blev jag så lycklig för dem så att jag började gråta. Undrar hur det känns? Det måste ju på något sätt föra en närmare magen. Bara det att slippa kalla den lille för lille eller för den. Tänk att kunna säga att man har en liten son eller dotter påväg.

Sitter och väntar på att Peter ska komma hem från röntgen, är nyfiken på hur det går. Har hört av flera nu att MR röntgen verkligen är klaustrofobiskt. Hoppas gubben inte tycker att det är obehagligt.

Har sett det senaste avsnittet av Greys anatomy. Jag grät där också. Är en gråtfylld människa idag så det är bäst att passa sig.

Synd att snön skulle försvinna så fort. Var så mysigt och jag hade hoppats på att man skulle få chansen till att ta en mysig promenad med sin älskade i snöfallet, men icke!

Vi ska iväg till försäkringskassan idag. Måste fixa iordning med föräldrapengarna,  finns blanketter för allt förutom om man studerar, så jag har ingen aning hur man ska ansöka. Är en hel vetenskap bakom försäkringskassan kan jag då säga!

Farsdag på söndag. Ska på stan och se ut present åt Peters far, Vår familj har aldrig varit duktig på att fira sådana högtider. Men det ska det bli ändring på när jag, Peter och lillen bildar familj. Oj, vad jag ska handla farsdagspresent då.

Ha en trevlig helg nu!

Så vackert

när marken är täckt med snö. Jag önskar att jag hade kunnat gå ut och promenera utan att jag kommer att få ont. Vilket fint vagnväder det hade varit nu. Blir nog iallfall att gå runt kvarteret.

Vakande först vid halv 12 idag. Kroppen min är trött. Somnade vid 12 igår kväll. Som vanligt drabbades jag av lite ångest men Peter min underbara karl stillade min oro. Jag har trots den korta tiden lyckats bli klar med min planering. Så jag sitter nästan och funderar om jag ska börja med en ny uppgift trots att jag inte ska göra det försen på måndag.

Har fortfarande inte borstat tänderna, borstat håret eller ätit någon lunch. Hade helst velat hoppa in i duschen men eftersom att jag måste fara och städa ikväll så sparar jag den gudomliga duschen till lite senare ikväll. Hade så ont i höfterna igår, var så där jobbigt så jag knappt kunde gå mot slutet av kvällen. Nu börjar jag även sova lite sämrre. Tajtare toalettbesök och ryggont, men det är ju som sagt inte så lång tid kvar nu så man får väl helt enkelt stå ut.  Imorgon är det ju fredag igen, sjukt vad fort tiden går!

Har akupunktur på söndag och jag längtar. Peter ska på röntgen imorgon. En så där MR röntgen. Ska bli intressant. Vi håller tummarna på att allt ser bra ut!


Planering, planering

Jag bara älskar planering. Det gör mig alldeles lyrisk när jag får planera. Älskar därför mitt schema och uppgifter som ska göras bara så att jag får planera när jag ska göra dem.

Att följa planeringen är en helt annan sak. Jag är duktigast att intala mig själv om att jag hinner och därför flytta upp saker inom planeringen. Men verkställer jag inte planeringen inom den ställda tidsramen blir jag illamående och får en krypande ångestkänsla.

Ibland känns det som att jag har fått gjort hur mycket som helst bara jag suttit och stirrat på mitt schema och lagt upp en planering i mitt huvud. Kan sitta så i flera timmar.

Hade planerat att jag skulle in till biblioteket idag för att låna böcker och göra klart en uppgift. Har faktiskt fått klart uppgiften men nu kräver den att jag ska renskriva den och skapa en sorts ordning utav den på datorn. Det krävs ytterligare en dag för det och självklart planering för hur jag ska lägga upp uppgiften. När jag har suttit där på biblioteket har jag även passat på att planera resterande del av veckan och den kommande. I planeringen ser det finnemang ut.

Men som vanligt är jag trött efter en dag av hårt tänkande (vilket var inplanerat) så nu ska jag hoppa i säng tills älsklingen kommer hem. Sen ligger städning planerat på schemat.

Jag verkligen älskar planering!


Är så slut!

Jag är så slut så jag inte ens orkar läsa bloggar. Då står inte allt rätt till kan jag då säga. Har sån sjuk halsbränna så att det värker i ryggraden och hela strupen. Har tagit rennie 2 dagar i rad nu och man ska ju inte missbruka men snart kan jag inte hålla emot nåmer.

Sitter och väntar på att Peter ska komma hem. Han är som en liten pojke på julafton när det har kommit halka. Han vill bara ut en liten sväng med sin vaz och ställa omkring. Jag som är så överbeskyddande av honom gråter för att jag är så rädd att något ska hända. Det var ju faktiskt förra året en nybliven pappa skulle fara och lämna faderskapsintyg när halkan slog till och han krockade med en lastbil och dog. Gud vad jag är orolig av mig!

Lektionen på fredagen puttades fram till på måndagen istället så nu är jag ledig både onsdag, torsdag och fredag. Det ger ju en extra tid till att hinna plugga och sova ut. Tack och lov för det! Peter påminnde mig om att jag bara har 4 veckor på mig att göra klart allt i skolan innan kursen slutar för december månad. Det är inte mycket tid. Dags att sätta igång på allvar helt enkelt.

Nä nu ska jag hämta tvätten från tvättstugan, har varit tvungen att slita av mig mysbyxorna för tvätt. Separationsångest!

Halv 12

var klockan när jag slog upp ögonen. Har vaknat fram och tillbaka ända sen klockan 8 imorse men har haft sådana härligt intima drömmar om min man så att jag har velat fortsätta sova. Mmmmm... säger jag bara!

Helgen har väl varit bra, Peter vart gode onykter på lördagen och jag gode irriterad. Bejbis kände nog av min irritation mot pappa för den snurrade runt och sprakade för fullt.
Jag nötte Madicken med den största godispåsen jag någonsin sett och självklart julmust till det. Kommer troligast fördricka mig på julmust innan lillen har kommit ut.

Fredagen spenderades med mys och godmat. Potatisgratäng med fläskfilé och grönpepparsås.

Igår var vi till IKEA. Peter var så glad och lycklig för att han fick följa med. Han var som ett litet barn och tjatade sig igenom hela IKEA. "jag vill hem, kan vi inte gå igenom här så att det går fortare?"  Men han var så söt som ändå följde med. Han ville inte att jag skulle åka alldeles ensam ifall något skulle hända. Så trots bakfyllan satte han sig i bilen och åkte de 25 milen framochtillbaka.

Hade tänkt kliva upp tidigt och plugga men det struntar jag i nu. Borde väl plocka undan lite här istället.


Madicken

Köpte Madicken igår. Peter bidrog med en slant då han skulle iväg idag. Han är så snäll min man.  Så nu sitter jag i soffan med en julmust i handen och kollar på Madicken i junibacken.

Har en amningskudde runt mig som Emelie gav mig idag. Så himla snäll, har inte träffat henne många gånger men hon frågade ändå om jag ville ha den. En jättefin amningskudde som hennes mamma hade sytt. Emelie är Tommys tjej. De har flyttat hem från Stockholm igår. Väldans trevligt måste jag säga.

Är så trött idag, konstigt nog med tanke på hur mycket jag har sovit. Men jag känner att jag har  blivit tung nu. Ryggen har också börjat ta lite stryk utav det.

Nä, nu ska jag fortsätta. Min lilla älskling har hicka så att magen hoppar för fullt!


Fredag hela veckan?

Känns nästan som så. Tycker veckorna går så himla fort så det hade lika gärna kunna vara fredag hela veckan, Fast fredag hela veckan kan ju tolkas som att tiden går sakta också. Men det är inte det jag menar!

Ska på akupunktur idag. Sen så ska vi in på barnens hus och köpa om vår babysitter så att vi får den 100 kronor billigare. Allt vi köper på barnens hus sänks i pris efter ett tag. Men nu gör det ju inget eftersom att vi har kvitto och allt kvar.

Peter slutar tidigare idag eftersom att lördag är en röd dag. Så det känns skönt. Imorgon ska han ju bort o spela poker och dricka öl. Det är sista gången nu, sen ska han hålla sig nykter ända tills bejbis ska komma. Ifall det nu skulle vara så att man får för tidigt. Hade inte varit så skoj om han inte kunde köra in oss till förlossningen då. 

En utav uppgiftena vi har i skolan handlar om att man ska skriva ner ett samtal som räknas till svårt och sedan analysera det och sätta marginalanteckningar om vad som gått till.  Hade jätte svårt att komma på ett men tack vare en tjej så har jag ju ett självklart samtal.  Är ju helt suveränt. Har alla uppgifter halvfärdiga, hade velat plugga i helgen men finns inget jag kan göra trots att jag vill, så jag måste helt enkelt bara koppla av.

Ska fara på Kvantum också för att inhandla mer satsumas. Jag är beroende. Igår åt jag 10 stycken. Peter tror att det är dåligt. Kan kanske hålla med till en viss del då magen inte tycker om det så jätte mycket.  Men det är ju så gott!

Ska även se om jag hittar madicken på junibacken. Hade så gärna velat se den. Fick se en snutt på skolan i onsdags och har tänkt på filmen sen dess.

Har haft smärta och ilande tryck känsla mellan benen. Tror att den lille älsklingen har fixerat sig. Är ju egentligen på tiden då jag har gått in i vecka 32 idag. Men nu är jag inte lika säker på att jag är så sugen på att föda barn, det kommer ju att göra jätte ont! Men det fixar sig nog!

Nu ska jag hoppa in i duschen, inte så mycket hoppande utan mer sittandes. Har tagit in en pall som underlättar rakningen av benen en hel del kan jag då säga. Jag börjar bli väldigt stor och tung. Har ingen kolll på slutet av magen, vilket betyder att jag rätt ofta går in i dörrar och karmar. Kan den verkligen bli större nu!?

RSS 2.0