Listan från h-vetet.

Tilde har börjat på dagis och det går sjukligt bra. Hon pratar om dagis och allt som hör därtill. Vinkar inte ens hejdå när jag lämnar henne utan springer bara in och leker. Det känns otroligt skönt i mammahjärtat. Har fundreat på om hon var aningen för liten när hon började i vintras men det kanske delvis är det som gör att hon känner sig tryggare än tryggast nu.

Medan mitt hjärta är på dagis försöker jag bocka av min "att göra" lista. Det går sådär.

*Rensa garderoben
*Sortera lådor i sovrummet
*Sortera alla köksskåp och slänga så mycket som möjligt som inte behövs
*Sortera toalettartiklar och organisera toaletten
*Sortera alla lådor i hallen
*Grundligt städa allt
*Tvätta fönster
*Plocka undan ruttna blommor på gården
*Göra iordning gården för vintern
*Göra klart Tildes bok.
*Skriva av alla dagboksinlägg från lunarstorm för hand
*Sortera de 2000 bilder jag framkallat och sätta in de i fotoalbum
*Köpa fotoallbum
*Köpa vinterkläder åt Tilde
*Köpa vinterkläder åt mig själv

Allvarligt trodde jag att jag skulle hinna göra allt denna vecka. HA! Det är bara att glömma. Tilde går mellan tre och fem timmar per dag. Det har tagit mig tre dagar att stryka ovanstående punkter.

Jag och Peter har bestämmt att vi väntar med hus. Vi får inte det vi vill ha för de pengarna vi har nu. Förhoppningsvis så får jag mig något jobb när skolan är färdig. Vi kommer att bo kvar här så länge som möjligt. Vi trivs trotts allt väldigt bra här.
Ang. skola så vet jag fortfarande inte om jag har kommit in på historiakursen eftersom att jag redan är antagen till 45 hp. Tanken är att jag ska läsa 200 % den här terminen.

Nu är klockan ett och jag har en timma på mig att försöka stryka en till punkt på listan från h-vetet.

Förresten! Är det någon som kan hjälpa mig att fixa en header till min blogg? Har en bild jag vill ha, bara det att jag är alldeles för oteknisk.

Några att bjuda på

Det har blivit mycket vatten och lek och en hel del glass. Peter börjar jobba på måndag och då får jag och Tilde klara oss solo. Men nog kommer det bli tråkigt utan pappa.


Det är såååå roligt att leka med vatten


Även fast vädret är dåligt


Men när jag blir kall så tar jag en mysig varmdusch


Sen har jag lekt med mammas kusiner


Mer av mammas kusinerOch så har mamma och pappa målat mig som en "jåtta"


Och vi är helt enkelt bara vackra


Vi har i spelat massor av "bool". Jag är en riktig fotbollstjej!


När vädret har varit fin så har vi njutit extra mycket


och ätit vattenmelon och pasta. Eller  "pata" som jag säger


Så har vi hälsat på hos mormor och morfor och suttit i min nya stol


 "glasch" är det bästa


Mamma och pappa skulle köpa en lite mindre pool och sen kom de hem med världens minsta. Men ajg ryms ju faktiskt ganska perfekt!


OOO så härligt!


Oj så fort dessa tre veckor har gått!

Kalla oss Taikon

Från Kiruna, snabbt hem för att packa om, till Piteå. En veckas vistelse, hem för kalas och krya på sig, packa om till skärgården och sandön. Hem igen för att fylla på för att återvända till Piteå. Så har de senaste tre veckorna sett ut hos oss. Vi befinner oss just nu i Piteå med glatt barn och trött mamma och trött pappa och världens finaste väder fast klockan bara är nio. Är sorgligt att det här är sista veckan med semester för oss allihopa.

Jag och Tilde kommer vara ledig till i slutet av augusti. Eller Tilde får börja lite smått på dagis innan jag ska börja skolan så hon hinner vänja sig med att inte vara hemma dygnet runt. Fast hemma har vi inte hunnit med att vara speciellt mycket. Men så skönt. Vi har verkligen tur att min mormor har den här stugan just på piteå havsbad och att peters pappa har en fin på sandön.

Det här med hus har jag jinxat till max. Så när nästa hus dyker upp då drar jag igen och berättar ingenting. För nu vill vi ha ett hus! Jag längtar efter att få projektera med något en väldigt lång tid framöver tillsammans med peter. Det är vårt extrasätt att umgås.

Det tråkiga är att vi inte har tömt kameran på alla de fina bilder som har tagits under semesterveckorna så jag har absolut inga kort att bjuda på. Jag kommer att komma med massor av långa foto inlägg så fort kameran är tömd och jag får en liten tid för mig själv. Det lovar jag. Har lite saker på min "att göra lista" . Har beställt över 1000 kort på tiden som varit det senaste året  så de måste sorteras. Sen har jag fönstertvättning, skolplanering, sortering av lådor, skåp och garderober och  sist men inte minst husköp. Oj. 

Familjen taikon ska till badstranden i det vackra vädret.  Sen får vi se vars vi beger oss.

RSS 2.0