Babygym och nya byxor

Har lagat mat efter vi kom hem. Blev köttfärslimpa med potatis och gräddsås. Riktigt gott. Har varit på stan och träffat mammor med bejbisar på förmiddagen. Promenerade in och jag var där redan halv 12. Nu när Tilde äter ersättning så är det mycket lättare att passa tiderna. Det enda som är lite trixigt är att hon inte gillar att äta när det är mycket liv och rörelse. Vilket mat&prat består av.

image122
 
Nog för att vi är ganska lika ändå!

image123
I selen som vi inte alls tycker om

Vart fler besök av tremänningen Tyra ihelgen och nu fick vi ihop dem för fotografering. Båda satt i fotöljen och undrade nog vad tusan vi sysslade med.

image120

Snyggingarna

Har för första gången fått på mig ett par byxor. Hittade de på H&M. Tänkte först inte prova de eftersom att det alltid slutar med depression. Tilde låg utanför provhytten och sov i vagnen och jag stack ut med bara trosorna för att kolla till henne.

image124


Har dammtorkat igen! Fasiken så mycket damm och skit det kommer. Jag städade i lördags och det såg redan ut som jag vet inte vad...

Blev ett babygym idag. Ser ut att vara uppskattat och nu ska vi sätta igång med hårdträningen.

image121
Sakerna till höger var mest intressanta

Nu ligger gumman och sover i famnen. Jag njuter av stillheten och "vänner" och Peter är på innebandyn. Imorgon ska vi och väga oss.

Underbarnet

Hon är verkligen helt underbar. Sen vi har bytt mat till det mjölkfria alternativet så mår hon så bra. Det märks på hela hon.  Så glad och snäll. Inga sura miner alls förutom när hon vill visa att hon är hungrig eller trött. Hon somnade utan större problem, satte bara in nappen och la henne tillrätta. Hon kan ligga på rygg och bara titta runt och vara hur nöjd som helst.

Igår så höll jag i nappen framför henne. Man såg att hon såg den och försökte ta i den med sina händer. Hon börjar få mer och mer kontroll över dem. Efter några handsvingningar så ficki hon tag i den. Min stora flicka. Nacken har blivit jätte stark de senaste dagarna och nu både står och sitter vi låååånga stunder.

Var förbi min moster Ewa igår och hälsade på Tildes tremänning Tyra och min kusin Niklas och hans tjej Ulrika. Var så trevligt att få titta på sötnosen. Hon hade blivit stor och gått om Tilde i vikt. Hon föddes på julaftonen fast hon var planerad till den 6 januari. Hon var lite mer "besvärlig" mot sin mor och ville inte ta tutte och bara snutta på mammas bröst.  Men det släpper väl säkert snart.

Peter är som en liten pojke idag. Han har köpt nya skridskor och hockeyklubba och ska ge sig iväg ikväll för att åka skrillor med grabbarna och dricka öl. Nu sitter han och värmer upp med NHL på playstation. Själv har jag shoppat åt Tilde, som vanligt. En jättefin klänning och en pyjamas från Åhlens. Är så roligt att handla åt någon som man vet blir fin i det. Själv ser man ut som en säck potatis i allt. Knölig och skrumplig.

Pravidel och nästäppa

Tabletterna för att stoppa laktationen ger mig nästäppap och allergiska reaktioner. De biverkningarna är 1 på 10000 som upplever. Det är ju typiskt att jag ska få de då. Måste nästan sluta äta de om det ska fortsätta så här. Blir så fruktanvärt sjuk och trött.

Tilde fick recept på Nutramigen. Blev ju betydligt billigare då. Istället för 1 burk a 190kr så fick vi 6 burkar för 120 kronor. Hade varit värre annars.

Peter och Tilde är iväg en sväng  medan jag ligger hemma och tycker synd om mig själv. Fick nyss ett mms där Joakim ger henne mat. Äsch vad jag saknar henne redan!

Mjölkallergi och Stockholm?

Misstänker mjölkallergi hos gumman. Varje gång efter att hon har ätit så börjar hon skrika. Hon äter sällan och de sista gångerna har hon även ätit lite. Började bli orolig så jag gick förbi bvc. Barnmorskan bokade in en jourtid så att läkaren fick känna på henne. Allt ser ut som det ska göra men hon trodde också på mjölkallergi. Har varit på apoteket och köpt mjölkfri ersättning. 190 kronor för 400g. Det är riktigt dyrt. Men om det hjälper så får hon utskrivet recept och då reduceras priset. Känns redan som att det hjälper. Att hon mår bättre. "Taiträ"

Har varit och jobbat idag.Känner att jag börjar få ont i halsen igen. Hoppas verkligen inte på att jag blir sjuk. Hade blivit för mycket.

Är jätte sugen på att fara ner till stockholm. Fick ett mail av Amy. Tjejen jag träffade i Turkiet som kommer från England. Hon och hennes kille ska besöka Sverige för första gången och hade velat att jag skulle komma dit. Är redan den 4 - 7 april så det känns rätt tidigt att lämna Tilde. Men det hade varit så kul.

image119

                                                               Amy och jag (lägg märke till hur smal jag var!)

Nä nu måste jag gå och göra något åt halsen. Imorgon ska vi på påskmiddag hos svärmor och svärfar.


Skrik

Hade jätte trevligt igår med alla mammorna utan barn. Var skönt att få komma ut och göra något annat. Åt det vanliga, som vanligt. Men testade de andras maträtter också så nästa gång blir det friterad kyckling i tomat och vitlöksås. Det var riktigt smaskigt och starkt.

image117
Coola tjejen i nyjackan och brillorna

Tilde har fått för sig att hon ska stortjuta när hon blir övertrött. Är riktigt tungt. Inte för att det är jobbigt att hon gråter utan för att det är tungt. Det ända som duger är att bära omkring henne på axeln. Tror att det har något med magen att göra också. Hör att det kluckar och kurrar. Hon äter ändå ganska mycket för att vara en 2 månaders bejbis. Nästan 180 ml per gång. Det hade ju nästan jag blivit mätt på!

image118
Vi

Har köpt mer fotoalbum idag. Så att man slipper ha korten liggandes i högar. Det fanns bra och billiga album på ClaesOhlsson. Helt fel färg dock. Får se när man får chansen att sätta in de. Peter har innebandyn idag. Om Tilde sover kanske det finns tid.  Köpte även en "tacky" Tshirt på marknaden. "Om du tycker jag är söt skulle du se min pappa" Fanns Tshirtar om mormor och morfrar och farmor och farfar också. Men det blir för dyrt.  

Loving life

Nog gör det ont i brösten när de spänner. Gumman vill fortfarande bara äta ibland. Runt en gång per dag i 5 minuter på ett utav brösten. AJ! Måste göra brösten förvirrade om hur mycket mjölk som skall produceras. Har varit och köpt en ny nappflaska som ska ha mindre hål så att hon får kämpa för att få maten ur flaskan. Men det såg då inte ut som att hon hade några problem med det.

image109
Vacker med den snygga t-shirten av farbror Robert och Anna


Känns ändå bättre att det är hon som vill sluta amma och inte att det är jag som tvingar henne till det. Eftersom att jag ska jobba i juni så hade jag ju varit tvungen att sluta då. Synd bara att hon ville sluta så tidigt. Imorgon ska jag ta mig till bvc och skaffa tabletter som stoppar mjölken. Jag kan inte gå omkring och ha ont och må dåligt över att hon inte vill äta. Nu har vi hållt på tillräckligt länge.

image107

Far och dotter ser på cops

Har inte gått ner ett gram. På 2 veckor. Lär väl inte hända förrän jag börjar röra mer på mig. Men alldeles strax så ska jag sätta igång ordentligt. På både dagar och på kvällar. Efter morgondagens middag med tjejorna.

image110
Sötnosen är nybadad och nykammad


Jo just ja! Har satt in spiralen. Kan informera om att den är skitliten. Trodde att den skulle vara runt en decimeter stor och se ut som en skruv. Men det gör den inte. Framkallade endast en himla massa mensvärk. Det händer att de växer fast men det beror på hur länge man har de inne. Det händer att de far ut men det är endast i vissa fall. Det händer att man blir gravid om naturen får bestämma. Jag hoppas att inget händer. Eller iallfall att den skyddar.


  
Var tvungen att ta fram kameran hos barnmorskan och fotografera den 3 cm lilla spiralen.
Med tanke på att det nyss har kommit ut ett litet barn på 4050g så borde ett 3cm ankare inte vara så skrämmande.

Blir så många nya intryck nu. När man väl har börjat se allt så måste man verkligen titta på allt. Så Tilde är vaken bara korta stunder och tittar och undersöker. Fort blir hon trött och måste vila. Sen tittar hon på saker igen. 


Har köpt jacka och solbrillor till Tilde igår. Coolare brutta får man leta efter. Återkommer med bilder.


Rutinerna har rubbats i helgen. Det blir senare och senare för varje kväll som går. Snart får jag sitta där på natten igen. Hon blir inte lika mätt på ersättningen som på min mjölk så vi får kliva upp tidigare och ge mat.

image108


Leker med favvoleksaken innan läggdags


Nog märker man att man har blivit en småbarnsförälder. Lördagsnatten spenderades med tvättning. Lite efter 01 så hämtade jag in tvätten från tvättstugan. Hmm..Vad gjorde man innan Tilde fanns?

Älskar livet.


Ibland finns det bra...

och ibland finns det dåliga dagar.. Idag är det definitivt den sistnämnda. Morgonen startade med matproblemet. Men det löste jag genom tipset av mammakarlsson. Stod ooch pumpade ut tills det började rinna till ordentligt och sen in med tutten imunnen. Det gick! Är så jobbigt att se henne ledsen. Min lilla älskling.

Har verkligen fått problem med tider sedan Tilde kom. Förut kom jag aldrig försent och jag hatade verkligen när folk kom sent. Det är fortfarande det värsta jag vet. Än så länge har jag aldrig lyckats komma itid till mammaträffarna. Säger vi 11 så är jag där 12. Idag sa vi 12 och jag var var där vid 12.30. Det är ju pinsamt. Tror mycket beror på att jag måste ge Tilde mat innan vi beger oss av någonstans och hon är ju inte en sån som äter om hon inte är riktigt hungrig.

Att damen har dåligt morgonhumör märkte jag idag. Försökte väcka henne tidigare men det uppskattade verkligen inte. Hon kollade på mig som att, " vad fan gör du!!!? Ser du inte att jag sover! Ge mig tutten och låt mig vara!" Gick för att byta blöja och hon grät och vägrade öppna ögonen. Så nu ska jag inte väcka henne något mer. Är ju inte roligt att tvingas till att vakna.

Försökte ta på mig mina gamla jeans idag. Men eftersom att röven har växt på både bredden och längden så lär det aldrig hända att de passar igen. Känns tungt att behöva ge upp alla mina favoritbyxor. Det är ju inte billigt heller, varje byxa kostar över 1000 kronor. Blir ju att slänga iväg flera älskade tusenlappar. Usch!

Imorgon ska jag på efterkontrollen. Är lite orolig. Blir väl troligast att det sätts in en spiral också. Har hört att det ska göra ont. Någon som vet?

Hur ska jag göra?

Det gör ont i hjärtat.

Jag matade Tilde igår natt klockan 00.00. Hon somnade sen och sov 10 timmar i sträck. Vid 10 tiden gav jag henne mat igen och vi busade på som vanligt. Vid 13 skulle vi på babymassagen så jag tänkte passa på att ge mat innan vi skulle gå. Det gick bra. Har försökt ge henne bröstet efter det men hon har inte velat ha. Hon har bara skrikit varje gång jag satt henne till det. Jag har sett att hon har varit hungrig och hon har dessutom varit ovanligt trött.

Jag började bli riktigt orolig när hon fortfarande inte ville ha mat nu innan klockan 20. Försökte på alla sätt men inget gick. Sen gav vi ersättning och så fort flaskan kom in i hennes mun så var den slut. Hon slurpade i sig allt och vi värmde tillochmed upp en till flaska som hon också började med. Det gjorde så ont i hjärtat när jag såg att det var något som inte stämde och jag inte kunde hjälpa till.

Nu mår hon bra igen. Hon pratar på för fullt med pappa på skötbordet och nu vågar jag nog mig iväg till jobbet. Blir en sen kväll i kväll. Men känns skönt att hon har fått i sig mat och är mätt och belåten.

Kan barn bara vilja sluta amma? Kan de bli less fast de är så små? Jag som just har börjat känna mig bekväm med ammningen och har inte alls lust att lägga ner den. Jag ska försöka trilskas lite till. Kanske bara är något hon får för sig ibland. 

Om det ändå...

vore bra väder så att man kunde ge sig ut. Är alldeles för mycket slask för att promenera och dra vagnen. Bara man har gått ut genom dörren så måste man vända tillbaka igen för att byta strumpor. Istället sitter jag inne och inte går ner i vikt. Det är ju väldigt passande.

Gumman sover. Såg att hon började bli lite trött så jag nattade henne. Skulle också kunna sova men jag sover alldeles för mycket. Blir övertrött.

Har lekt med mjukisdjuren idag. Tilde upptäckte alla djuren och skrattade och pratade på för fullt. Det röda p.o.p djuret är favoriten om man inte räknar med spöket som ändrar färg som jag köpte hem i söndags. Hon är bara 2 månader och har massor av saker redan, ska bli intressant att se hur leklådan kommer att se ut vid halvårsåldern.
Har börjat leta upp gåstolar som inte har så mycket leksaker på sig. Det är meningen att barnen ska lära sig gå och inte leka med leksakerna som sitter framför. Leksakerna gör att barnen blir nöjda och inte intresserar sig av omvärlden. Av att upptäcka nya saker. En del leksaker blir för överpedagogiska och därmed inte alls pedagogiska.

Var till läkaren igår. Tilde började störtgråta efter att läkaren "släppte" henne i luften för att kolla reflexerna. Jag riktigt såg skräcken i hennes ögon. Varje gång läkaren började prata efter det så började hon gråta. Hon kopplade säkert ihop hans röst med något farligt. Vi vägde och mätte. Hon hade inte alls gått över 6000g som jag trodde att hon skulle ha gjort. Hon väger nu 5655g och är 60,5 cm. Men jag tror inte längden mättes rätt.

Gumman har börjat sova 8 till 9 timmar varje natt innan hon vaknar för mat och sen somnar om igen. Det är ganska skönt måste jag säga. Undrar hur man skulle kunna få henne att somna tidigare så att vi inte behöver sova bort hela dagarna? Imorgon är det babymassage vilka ska med?

Tillbaka igen

Nu är mensen tillbaka. Det tog bara 2 månader. Det känns ju förjävligt. Om vi nu vill kan vi börja göra småsyskon. Blir tyvärr ingen 08 till men...

Tycker det är jäkla tjafs om bra och dåliga mammor. Är vi inte de bästa för våra egna barn!? Tilde skulle då aldrig kunna få en bättre mamma än mig. Det kan jag sätta mitt liv på. Vi har alla olika relationer till våra barn men i slutändan är det alltid föräldrarna som känner sina barn bäst.

En del barn mår bra av att få träffa mycket folk, en del barn vill bara vara hemma, en del är mammatokiga och en del pappatokiga, en del är blyga, en del är sällskapstokiga. Jag kan fortsätta i en evighet. Och det absolut viktigaste, om inte vi föräldrar mår bra så gör inte våra barn det heller. Ibland kan man behöva få egentid och ibland vill man inget annat än att bara var med sitt barn. Vi alla är olika och det är dags att vi slutar påpeka varandra negativt.

Jag älskar att få tips och höra hur andra gör med sina barn. Jag älskar att berätta hur jag gör med Tilde. Det är nog därför jag trivs så bra med mammorna från familjeliv. Där kan man fråga och där kan man berätta. Jag dömmer ingen. Snarare ser jag allt som intressant.

Tilde ligger och sover. Det brukar hon inte göra vid den här tiden så vi får se om hon vaknar igen eller om det blir en riktigt tidig morgon. Var på middag igår hos mamma och hade det trevligt. Vi tog en taxi hem. Tildes första taxitur. Hon sov igenom hela. Både jag och Peter var trötta imorse och nog har vi tur att Tilde är en riktig sömntuta. Vid 12.30 vaknade jag och då låg resten av familjen fortfarande och sov.

Pumpningen gick mycket bättre nu än förra gången. Fick ut sammanlagt 120 ml så efter det gick det att fortsätta sova. Ville fara hem tidigt så att inte Tildes rutiner förstörs. Hade varit så synd att ändra på något som är så bra.

Nu har gumman hittat sina händer och de sitter oftast i munnen på henne. Allt som hamnar i närheten av ansiktet hamnar i munnen och täcks av dreggel. Nu har hon fullt upp hela tiden med att ganga på sig själv. Tvn och lamporna är bästa vännerna och idag har jag köpt en spöklampa som ändrar färg. Den blev hon helimponerad av. Imorgon är det läkarbesök och då ska jag kolla vars fasiken min efterkontroll har tagit vägen.

image103

1 månad sen, med händerna i munnen


Turen med sömnen

Jag har verkligen tur med Tilde och hennes sömn. Hon sover genom hela nätterna och ända till lunchtid. Trots att jag också får sova så mycket så känner jag mig trött. Jag vet inte om det beror på all planering. Varenda liten detalj som skall göras utanför hemmet kräver planering.

Imorse var det mammafika. Vi skulle träffas klockan 11. Jag fick väcka Tilde 11.30 genom att dra ut nappen och vända på henne. Vänder man om henne så att hon ligger på rygg vaknar hon alltid. Förutom om hon ligger i vagnen, där sover hon hur gott som helst på rygg. Babyskyddet är också en favorit.

image99
Mitt fina meddelande av Peter på badrumsspegeln


Tänkt att hon är 9 veckor gammal idag. Veckorna rusar iväg. Vi har våra rutiner som gör att tiden går fort. På tisdagar är det innebandy för Peter, Onsdagar babymassagen och städning och antingen på måndagar eller torsdagar så brukar det vara mammafika. Är fullt upp hela tiden.

image100

Mamma med dotter


Tilde är precis som alla oss andra i släkten och älskar tv. Om hon får titta på tv så är allt bra. Hon kan bli hur nöjd som helst. Helst ska hon sitta upp i knät och se. Cops är programmet som hon ser på varje dag. Då sitter hon och Peter fastklistrade på golvet framför tvn. Hon har även börjat stå upp. Håller man henne i armarna så kan hon stå upp i evigheter. Blir hon trött sätter hon sig en liten snabbis för att sedan stå upp igen.

Efter att ha gett henne ersättning några gånger så har hon blivit lat. Hon vill att maten ska komma på direkten och blir därför frusterad när hon själv måste suga tag om bröstet för att få något. Så nu kämpar vi vid varje måltid och jag blir less. Måste trycka in bröstet i munnen för att hon ska "orka" få tag i det. Ska väl börja avrunda amningen men det känns jobbigt det med.

image101
Älsklingarna

Magen har börjat dras ihop lite. Nu hänger den inte lika mycket. Det känns skönt. Fast jag kan fortfarande inte använda mina byxor och jag hittar inga nya heller. Jag får gå runt i mina leggins dag ut och dag in. Det kan ju ta runt ett halvår innan höfterna går ihop sig lite. Om de nu gör det.

image102
Posar som vanligt


Fick förstorningarna igår. Var in till stan och köpte ramar. Så nu måste vi bara hitta någonstans att sätta upp dem.  Blir riktigt snyggt.


Utan Tilde

Det går ju inte alls. Efter 2 bacardi och 2 timmar gav jag upp. Jag saknade henne allt för mycket. Jag har blivit en sån där fjantmamma som jag absolut inte skulle bli. När jag väl kom hem låg jag och Tilde och mös. Jag släpper henne aldrig igen. Det är sjukt vad mycket kärlek jag känner till den lilla damen.

Måste säga att det inte är värt det. Brösten värkte efter att de inte blev tömda på 15 timmar. Har haft mardrömmar om bröstböld och varit upp och förökt pumpa. 2 bacardi var inte värt det.

RSS 2.0