Tilde den underbare

Jag har under denna tid med Tilde aldrig njutit så mycket utav att få vara med henne. Det finns ingen mer underbar människa. Trots att hon är så liten så får jag så mycket i utbyte utav henne. Hon är smart för att inte ens vara 1,5 år. Nu mera ska damen själv bestämma vad hon ska klä sig i och vad jag ska klä mig i. Vi har så roligt ihop.

Jag tror att eftersom jag var tvungen att börja jobba så tidigt så blev jag deprimerad och fick eller tog aldrig chansen till att njuta av henne. Det mesta var tungt. Äntligen har jag kommit tillbaka och insett att allt gör att göra med Tilde. Hon hjälper till att laga mat, städa, tvätta och att leka tillsammans är också kul. Allt kom tillbaka när vi tog tag i nattätningen och jag insåg att allt inte behöver göras jobbigt.

Dessutom så märker hon säkert att jag mår bättre med oss. För en mysugare Tilde har jag aldrig skådat. Det är bara massor av mys, kramar och pussar hela dagarna. Som tidigare nämnts, mår jag bra så mår Tilde bra.


Varje gång jag ser en sandlåda så ropar jag "kaka" För det är så roligt när mamma gör sandkakor med mig!


Ikväll skavi ha en mammadottermys kväll och bara njuta av varandra medan pappa är ute på afterwork. Eller jag har passat på att bjuda bort oss på middag hos mamma. Det är skönt och gott.

Jag och Jenny har suttit den här veckan och förberett oss inför opponeringen på måndag. Det känns jobbigt att behöva berätta vad vi anser som fel i andras arbeten. Vi har fått ihop 9 dataskrivna a4 sidor på vad vi tycker att de kan förbättra/förändra. Kul för de. Hoppas bara att vårt arbete har varit bättre och att de inte hittar så mycket som vi behöver ändra på.

Nu ska jag sätta igång och försöka träna på att säga allt som ska tas upp på opponeringen snällt. Men jag ska nog börja måndagen med att berätta för de vi ska opponera på att jag är en hetlevrad människa och att jag absolut inte menar att låta arg eller irriterad utan att jag bara brinner för det jag gör. Nåja, det blir nog säker bra. Sen ska vi se 3 andra opponeringar förutom vår egna. Blir att titta in på Jaana och Malins. Ska bli så skoj! Vi syns på tisdag tjejor!

Vår egna metod

Tilde har  ända sedan hon fick magsjukan och blev inlagd på sjukhus börjat vakna och velat ha mat på nätterna. Ibland har det blivit 2 gånger per natt. Det är jobbigt både för oss och för henne. Magen får aldrig vila.
Så nu har jag och Peter börjat med en "Få Tilde att inte äta på natten" metod. Jag tog första passet igår. Under dagen hade jag förklarat vad som skulle ske och hon förstod. På natten vaknade hon och grät. Hon blev så förbannad på mig när jag inte ville ge henne välling. Jag låg bara i hennes säng och använde samma tonläge och sa bestämt att "mamma och pappa har bestämt att Tilde inte ska äta välling på natten, men att du kan få vatten". Hon kastade vattenflaskan och grät lite mer. Jag låg kvar och upprepade samma mening och la till att "på natten sover vi, lägg dig ner."

Efter 35 minuter ändrades hennes blick och jag såg att det gick upp för henne att hon inte skulle få  någon välling och att det faktiskt är mamma som bestämmer. Hon la sig ner och somnade. Det kännes så skönt!

Mamma säger att det inte finns någon vackrare än mig

Det är så roligt att leka med stenar

Därför är det så skoj att vara hos Åsa och Daniel, de har massor av stenar!

Nästa projekt, när detta är över (och har lyckats) är att hon ska få lära sig att somna om själv. Men jag tänker absolut inte använda något så hemskt som femminutersmetoden. Jag och Peter får skapa en egen "Få Tilde att somna om" metod som är utformad för oss istället. Det kommer underlätta senare när småsyskon kanske kommer in i bilden.

NU känns det som sommar. Det är så mysigt. Vi har grillat en hel del och varje dag spenderas mestadels ute. Spelar ingen roll om det är regn eller sol. Tilde älskar det! Hon störttjuter varje gång vi ska gå in även om hon är hungrig eller trött. Hon ska promt vara ute.

Jana, Johan och Elias har varit och hälsat på. Jag slog Elias i fotboll. Fast jag är ju 7 månader äldre!


Idag har det regnat en massa. Mamma och jag gick ut och lekte i regnet. Mamma tycker det är skönt att jag inte har blivit så pass stor så att jag skämms över mina föräldrar ännu.

Det är så roligt att leka ute i regnet!


När det hade slutat regna gick vi till ankdammen och gav änderna mat. Först stod jag med mamma...


Och sen stod jag med pappa. Det var så skoj. Det har varit en bra dag idag.

Det har varit så skönt med denna långledighet. Det är nu allvaret börjar för mig. Opponering och kritisk granskning av andras examensarbeten. Synd bara att jag inte tar examen. Fast det är väl likväl då det inte finns några som helst jobb att erbjuda.

Mamma klipper mitt hår med en dålig sax. Det är nog svårt för henne för jag rör på mig hela tiden!

Har sprungit runt på stan idag och försökt hitta nya skor. Ville ha ett par billiga och enkla tygskor. Stadium har sitt erbjudande, ta 3 betala för 2. (Tips!) Men själklart var alla skor jag ville ha slut i min storlek. Hittade ett par på Åhlens. De blir nog bra. Peter har påpekat att jag har pms. Jag ska alltid handla något nytt och klagar förjämnan att jag ser hemsk ut. Det kanske stämmer.

Nu ska jag och Peter se på film.

Shoppingbegär

Ett shoppingbegär större än någonsin med pengar mindre än någonsin. En helt oslagbar kombination. Tack mormor för kläderna idag. Det är så roligt att handla åt lilla damen eftersom att hon är otroligt vacker i allt.


Massor av nya sommarkläder som passar både till vardag och fest


Junimånad blir lite tight eftersom inget studiemedel kommer och lönen från sommarjobbet är eftersläpande. Men jag jobbar extra nu i maj, har sålt min rosa dator och får tillbaka på skatten. Men det mesta av skatten ska in på sparkontot eftersom det sakta men säkert har tagits pengar varje månad.


Det mest underbara är att examensarbetet är inskickat och färdigt. Ikväll fick vi svar av handledaren och arbetet var ok. Han skrev till och med "Bra jobbat!" och det känns fantastiskt. Det enda som behövdes ändras var lite på utseendet. Men det är snabbt fixat på fredag morgon.


Tilde har fått ett lekhus och rutschkana som nu finns ute på vår "gård". Eller det ser faktiskt mer ut som en gård nu när det är krattat, gräset handklippt med sax (!) och gungan och utemöblerna är framtagna.


Tittut mamma


Det är så roligt


Mamma ryms också, pappa bara fotar och fotar


Och att gunga! Nu vill jag aldrig gå in när vi kommer hem från dagis.Ipred lagen är däremot inte en favorit. Inget nerladdande vilket betyder att tv tittande numer är schema lagt. Söndagar - gossip girl, tisdagar - desperate housewives och Christine, onsdagar - greys anatomy. Det är jobbigt att ha tider att passa när det är mycket som behövs göra förutom att se på tv.

Vikten har väl börjat stiga uppåt eftersom jag har varit sjuk i över en månad vilket har gjort att träningen har blivit lidande. Men nu känner jag mig äntligen ok, så iallfall på måndag ska jag sätta igång igen.


Jag och mamma somnade i soffan när vi var sjuka.


Jag kan snyta mig själv!Nu till en rolig sak! Vann en tävling hos engla. Ett valfritt plagg från melba med motiveringen att jag hade kommit tillbaka till min ursprungsvikt. Tog en jättefin tunika som antagligen passar när träningen kommer igång igen.

Jag har fått en egen dammsugare, det blir mycket roligare när mamma och pappa städar.


Nä nu måste jag återgå till tvn.


RSS 2.0