"Ja äj galen"

Mitt i natten.

Tilde: "mamma, sockar?"
Jag: "nä, inte har vi strumpor när vi sover"
Tilde: "Nä, ja skojjaj"
Jag: "skojjar du?"
Tilde: "jo, Ja äj Galen!"


Eftersom jag uppdaterar ungefär en gång per kvartal så får jag göra en ordentlig för en gångs skull.

Och vilken jul det har varit. Nu är vi jullediga ända till den 7e januari. Eller jag har några måsten som har med skolan att göra. Men jag vill vara ledig till den 7e.

Tilde har träffat den riktiga tomten för första gången, till min förvåning gick det gråtfritt, endast med stora ögon.Hon har till och med hämtat paketen direkt från tomten. Men det räckte med att mamma, pappa och mormor kramade tomten. Tilde och morfar Micke skakade hand med honom. Morfar hade förklaringen att det är så riktiga karlar gör. Tilde blev stolt.


Tomten kommer


Får paket av tomten

Det är egentligen dumt hur vi skämmer bort barn. Det hade garanterat räckt med ett paket. För några år sedan när min kusin var liten fick han sitt första paket av tomten. Han var helnöjd. Sen när tomten ropade hans namn en gång till så kollade han fundersamt och sa ”jag har ju redan fått mitt paket” så är det nog för alla barn från start om det inte hade varit för oss vuxna.


Mina paket

Vi har bakat pepparkakor för någon dag sedan. Det blev efter julen istället för innan. Men lika kul var det ändå. Tilde tyckte om mjölet, inte pepparkaksdegen. Det är lite typiskt henne. Hon tycker om allt som barn vanligtvis inte tycker om. Jag och Peter tycker om att få vara lite barn igen. Idag har vi varit ute och åkt pulka och Bob som tomten kom med. Den gladaste var nog Peter. Han hoppade och jublade i snön. Tilde med för den delen. De åkte snabbt i backen medan jag knappt kunde sitta på boben.


Jag bakar pepparkakor och äter mjöl! Mums


Sen hjälper jag pappa att "måla skinkan"

Tilde har även fått veta att hon ska bli storasyster. Hon kollade på min mage och sa ”hej då”. När vi frågar henne så vill hon ha en ”lillbor” inte en syster. Så vi får hoppas på att en pojke kommer ut. Nog för att det är 20 veckor kvar. (Känns som att tiden står stilla eftersom att vi, för fyra veckor sedan var i vecka 20).


Och här är bebisen i mammas mage.


Jag har jobbat under julen. Det har varit plågsamt att vara utan min familj. Jag har blivit fjantig av att studera och alltid kunna välja om jag vill vara hemma med min familj. När jag juljobbar så är det jobb som gäller och vissa kväller hann jag inte ens hem innan Tilde hade somnat. Sen att vara gravid på det. Det är inte trevligt. Magen har sagt stopp när tyngre saker ska lyftas. Jobbet har även frambringat den underbara foglossningen igen och nu även i framfogen. Det är inte skönt.

Peter fick Band of Brothers i Julklapp av mig. Det blev lite av en julklapp till mig själv också eftersom att det är det jag cravar efter på kvällarna när Tilde har lagt sig för att sova. Jag och Peter sitter som fastnålade i soffan. CSI boxen och Christine boxen får vänta tills bebisen kommer och jag ”får” sitta uppe på nätterna.

Tilde fyller 2 nu i dagarna. I år bakas varken tårtor eller fika. Här ska jag köpa allt! Så alla som kommer på fika söndagen den 3dje januari får räkna med gott, färdigköpt fika. Möjligtvis att jag bakar några Dumle och Snickerskakor.

Det är så roligt när hon har blivit så stor. Nu kan vi leka tillsammans, riktiga lekar med konversationer mellan legogubbarna i legohuset.
På tal om konversationer så sitter Tilde och Peter i badkaret. Tilde pekar på Peters snopp och säger ”Snopp, farli” Varpå Peter frågar om den är farlig. ”Jo, mamma” säger Tilde. Så nu tror antagligen Peter att jag har intalat Tilde snoppar är farliga. Hon är allt bra rolig. Sen att hon bara är två, det känns mer som tre när vi kollar på trotset. För nu har det kommit trots i stora lass.  Det är tur att jag är än mer envis än vad hon är för annars hade hon vunnit alla diskussioner.


Framåt, bakåt...

Framåt, bakåt, hitåt och ditåt.

Ur mitt perspektiv så är jag bakåtflyttad. På ultraljudet så är det framåtflyttad.

Från gamla Bf på 29 April är det nya nu 24 Maj.
Jag gick från vecka 20 idag till v.15 istället.

Vi ska på ett nytt Rutin Ultraljud den 4 januari för att kolla tillväxten. Men det var inget att oroa sig för. Allt såg jätte bra ut annars.

Jag som var liten för vecka 20 blev ju gigantisk för vecka 15.

Sätter in en bild på miraklet senare.


FLYTTAD

Har någon någonsin hört om någon som blivit framflyttad 4 veckor?

NÄ! Tänkte väl det, någon gång ska väl vara den första!?

(Någon är jag, till några som inte förstått.)

RSS 2.0