Tår

Idag har Tilde sovit länge. Jag vaknade före och låg och väntade på att hon skulle vakna till. 08.15 slog hon upp sina blå. Vi låg och mös i sängen ett tag. Tilde pratade på som aldrig förr. Hennes ljud har förändrats och det låter mer som bubbelprat nu. Många gånger låter det nästan som att hon säger mamma.

Idag är det bara en vecka kvar tills hon fyller fem månader. Hon har blivit så gammal. Nu kan hon tillochmed åla sig fram till vart hon vill. Håller man fram en leksak så tar hon sig dit. Min stora tjej!


Jag har de senaste dagarna varit på jobbet kvällstid. Putsat fönster efter fönster. Peter har varit hemma med Tilde och busat. Han hällde ut alla hennes leksaker och hon blev helt lyriskt. "Vilket lyx" tänkte hon säkert. Man ser på videofilmen som Peter spelat in att hon har beslutsångest. Hon valde leksaken med störst flärp. Så idag när hon har gått omkring i gåstolen så visste hon såklart vars leksakslådan fanns. Hon gav sig inte förrän jag gjorde precis som Peter. Jag hällde ut alla leksaker och Tilde tog en i taget och kastade på golvet. Det har blivit väldigt roligt att slänga saker på golvet. Speciellt när hon vet att mamma och pappa plockar upp sakerna igen.


image178
hmm.. vilken ska jag ta?

image179
Nappen passar fint

Vägde mig imorse. Det fortsätter neråt. På inte ens tre veckor väger jag nu - 3,4 kilo. Synd att man ska registrera vikten efter helgerna. Det är då jag lyxar till mig som mest. I helgen ska vi dessutom till Piteå och fira min mormors 80 årsdag. Då lär det ju blir lite onyttigheter. Konstigt nog så är jag mest sugen på chips av alla saker som finns att välja på.


image180
Det var här vi insåg att vi behövde klippas

image181
Efter klippningen - Pottfrisyr och mormor tycker jag ser ut som Helan

Vi har promenerat ut till barnens hus idag. Tilde fick nya leksaker och en pool med svamptak. Hon kommer att tycka om alla små svampar som pryder poolen. Fast hon tycker ju om det mesta. Inklusive mitt tuggummipaket.

image182
Den nya favoritsysslan

Massa bilder

Det var en fartfylld dag igår. Mycket som hände. Mest för att vi klippte Tilde för första gången. Jag och Peter skrattade som tokar. Peter började med klippningen. Det blev snett. Vi skrattade och jag tog över. Nu har hon potta. En söt potta.


image172
Tilde med den skrämmande men ack så fina dammsugaren

Var och hälsade på Mattias och Therese och Elvira. Hon är så söt. Skrattade på direkten jag viftade med armarna. Längtar lite tills Tilde kommer upp i ålder så att man kan leka lite mer. Så att hon förstår och så att jag förstår.


image173
Som vanligt måste jag visa upp mig för kameran

Köpte smörgåstårta åt älsklingen. Vet att han älskar smörgåstårta. Själv har jag aldrig varit så förtjust i det men självklart när man är på sin diet så är allt gott. Den var god.

image174
Kan ju lika gärna passa på att le när jag måste sitta här

Dagen till ära har jag ställt mig på vågen igen. Varje måndag. Den visade BARA - 0,3!

KUL! Nix, jag tror det beror på att jag äter för mycket mjölkprodukter. Jag tål inte mjölk. Nu ska jag bara äta upp det jag har kvar och sen får jag helt enkelt börja med något annat istället. Men på 2 veckor har jag ändå gått ner 2,6 kg så jag tänker inte ge upp. Misstänker att det kommer ta lång tid och bli tufft.

Lyckades faktiskt med att inte väga mig på en hel vecka. Troligen för att Peter gömde vågen och sa att han satt den i källaren. Såg den i datarummet men eftersom att jag var för lat för att ställa i ordning den så struntade jag i att väga mig. 


Har börjat om med smakportionerna igen. Tildes mage blev inte så bra från början. Den var väl en stor omställning. Men nu har jag köpt majskrokar och potatis och majspure. Båda går hem.

image175
Äter själv och är så duktig

Tilde har börjat med något nytt igen. Hon vill absolut inte somna när hon är trött. Det enda som fungerar är bärselen. Men den känns inte aktuell för mig när den är inställd efter Peters kropp. Är en jäkla massa trixande för att få tillbaka den passande för mig.


Har varit ute och promenerat i nästan 2 timmar idag. Vädret växlade från fint till inte så fint. Ena stunden var det snöstorm och i den andra så var det hagelstorm. Sen spöregnade det och helt plötsligt lyste solen. Tilde blev väl knäpp på sin mamma som satte på och tog av regnskygget hela tiden.


image176
Vacker som få

Har nyss lagat mat, i omgångar. Först till gubben och sen till mig. Salladen är väl den som tar mest tid och kostar mest pengar. Men den är god och fyller ut portionerna. Ska nog ut och ta mig en cykeltur. Hälsa på Peter och Tilde nere hos DK. Var tänkt att jag skulle gå vårruset men jag struntar i det. Har så mycket skavsår.

image177
Världens sötaste lilla apa

Första morsdagen

Min första morsdag. Tilde har firat mig rejält på morgonen. Hon hade ritat sin första teckning i ett fint morsdagskort som beskrev hur bra jag var, köpt en fin parfym och en världens bästa mamma mugg. Hon ville även att jag skulle få sova så hon valde att Peter skulle ta hand om henne imorse. Gud vilken tur jag har.


Det här känns bra.


Igår åt vi grillat hos min mamma. Jag vägde och mätte och blev väldigt mätt. Ät även en kladdkakebit med grädde för 250 kalorier.  Peter tycker jag ser lite slimmare ut. Men han är ju min älskling så han måste väl säga så. Det återstår att se imorgon hur veckan har gått. Jag återkommer med information.


TILDE, Min stjärna

Jag nästan längtar tills på måndag så jag får väga mig. Känns inte som att jag har gått ner något.


Idag har jag promenerat i 60 minuter och sedan varit ut och cyklat i en halvtimme. En halvtimmes cykling blev 2 varv runt sjön. Jag hinner verkligen inte mer än så på en halvtimma. I viktklubben så står det att en halvtimmas cykling bör vara 16 kilometer. Jag har väl cyklat som mest 10 idag.


Tilde ligger och sover. Ska också hoppa ner i sängen. Har nyss dammtorkat men eftersom att det blev så sent så får dammsugning och skurning ske imorgon. Hon har verkligen blivit så stor vår lilla tjej. Tänk att hon snart blir fem månader. Hon sover i egen säng. Men jag har tagit bort ena sidan så att jag når att stoppa in tutten. Men när det blir Peters tur så kommer den andra sidan att sättas dit. Han är inte lika lat som mig.


image169
Sätter in några gamla bilder från ett besök hos Helena och Melker

Jag har bara en vecka kvar av mammaledigheten. Jag vill verkligen inte börja jobba. Jag tycker att det känns hemskt. Hoppas att de 2 månader jag blir arbetande går fort. Jag kommer att tänka på Tilde hela tiden. "Vad gör hon nu?", "Vad gör hon nu?", "Vad gör hon nu?". Jag kommer bli tokig.

Måste klippa Tildes hår. Det har nästan växt över ögonen. Men hon har fortfarande sina vikar. Ska bli roligt att se hur det kommer att se ut. Nog för att vår dam är vacker i allt. Idag har hon varit toksnygg i JeansShorts och strumpbyxor. Har bara varit så dålig på att ta kort. Får ta fram kameran imorgon så att jag har lite nya bilder att bjuda på.


image170
Tilde ville äta upp Ebba

Sanna har varit och hälsat på. Tilde fick världens finaste bodysuits från  "ej sikke lej". En långärmad och en shorts/kortärmad. Hon är så fin i dem.

image171
Hur söta får man bli?

The real group

Min ingifta moster frågade om jag ville följa med och se "The real group" och inte tackar man nej till ett sådant erbjudande. De var kalasbra och man fick tillochmed rysningar i kroppen. Är en grupp som sjunger och är sina egna instrument.

The Real Group

Peter har varit hemma med Tilde under tiden. Samtidigt har han fixat med tvätten. Han är allt bra bäst min karl. Är inte det lättaste med gumman. Hon har fått en vilja av sten de senaste dagarna och skriker så fort hon inte får som hon vill. Jag och Peter skrattar mest åt hur söt hon är. Peter påstår att hon är lik mig i humöret. Men sånt ärver man väl inte? Hon kan ju inte redan ha hunnit registrera hur ofta jag vill ha min vilja igenom?

image168


I gåstolen är hon snabbare än snabbast. Hon viner iväg på direkten hon får chansen. Hon lyckas alltid dra sig mot gardinen och hugger tag. Är det inte gardinen så är det tvättkorgen eller överkastet. Hon vet vad hon vill helt enkelt.

image167


Med vikten går det strålande. Jag har gått ner 2,2 kg på 1vecka. Då äter jag mina 1300 kalorier och mår som en pärla. En pärla som är sugen på allt. Är inte speciellt svårt då jag märker resultat men snart kommer det att kana ut och inte märkas lika mycket. Men jag får kämpa på. I centimeter på midjan så har 4cm försvunnit. I lördags skulle vi grilla och äta hamburgare. Var tvungen att stå över lunchen och mellanmålet för att ha "råd" med kalorier till det.

Vädret suger verkligen. Finns inget tråkigare när man inte kan promenera. Har ändå lyckats promenera en sväng med Tilde både fredag och lördag. Peter har ju så ont i höften så han har inte varit så sugen. Vi gick till lerbäcken och sen vidare till hertsön.

Nu ska jag äta ett äpple och njuta av tiden som är kvar av kvällen.

Vagnen är såld!

Vi fick sålt vagnen på direkten. De ringde 1 timma efter att annonsen var insatt. Hela 4500 kronor fick vi. Men den var fin och bara använd i 4 månader.

Idag har jag varit och köpt 2 nya åkpåsar. 1 ska jag lämna igen. Blev en Teutonia fleeceåkpåse i svart. Den håller hela tiden till alla vagnar och i alla väder. Den som skall återlämnas var en riktig vinterpåse, varm och go. För varm för den här årstiden.

Peter och Tilde ligger och sover. Peter har varit hemma från jobbet, det är hans höft som har problem igen. Tycker så synd om honom. Har försökt att passa upp och låta honom vila. Hoppas han blir bra snart så han slipper denna olidliga värk.

Jag själv har en jävla massa skavsår. Promenerade till hertsön igår för att bada och någonstans efter vägen började foten att skava och blöda. Men det dummaste var nog att jag gick hem från badet också. Blev inte bättre kan jag då säga.

Har bara tagit en 30 minuterspromenad idag. Men jag vet att jag inte ska äta någon kaloribomb eller något annat skit, så det gör inget. Appropå skit så äter jag inte sånt något mer. (Har aldrig ätit för den delen) Jag äter bara nyttig mat i små portioner.
Egentligen är det inte meningen att man ska väga sig på direkten utan en gång i veckan men jag var bara tvungen. Känner mig mindre efter bara tre dagar, Har gått ner 1,5 kilo. REDAN! Jag hoppas att det fortsätter så här och att inte kroppen går in i någon sorts sparläge och inte bränner något fett.

Idag blir det kyckling med sallad till. Blev kvar från igår. Skönt att slippa laga. Måste titta till några recept. Är sugen på något med couscous i.

Oj, jag tror nästan hela texten handlade om mig själv. Och inte får ni några bilder på Tilde heller. Usch, så dålig jag är! 

Viktklubben och ny vagn

Idag har allvaret börjat. Nu har jag börjat i aftonbladets viktklubb. Jag ska gå ner 18 kg på 18 veckor. Jag får äta 1300 kalorier per dag. Och det är nu jag har insett att det inte är så konstigt att jag inte har gått ner något i vikt. 1300 kalorier är inte mycket. Jag har garanterat ätit långt över 2000 förut.

Idag har jag ätit 1100 kalorier och promenerat i 3 timmar / 18211 steg vilket gör att jag kan dra bort runt 400 kalorier. Ska bli så skönt att få gå ner i vikt. Och nu räknar jag med det. Nu blir det inga fler för stora portioner. Inte heller någon mer pasta. Ni ska nog se att det kommer att fungera!

Har köpt en ny vagn i helgen. En underbart fin Teutonia Fun 08. Den har svängbara hjul och är betydligt mindre än vår gamla. Är så skönt att köra inne i stan.
Vagnköpet var inte planerat. Vi kan kalla det impulsköp. Jag ville bara visa Peter en fin vagn som fanns på babyproffsen. Peter tyckte också om den väldigt mycket, så vi köpte den. Blir att sälja vår kronanvagn. Men har sett att det är bra andrahandspris på dem. Den ska ut på blocket snarast möjligt.

Så här ser vagnen ut. Men vi har så att man kan vända på tyget och få det mönstrat.

Gumman har börjat smacka. Det är så otroligt gulligt när hon ligger för sig själv och låter smack, smack. Hon har även börjat äta gröt oftare. Vi håller oss till gröt. Hon har provat blandannat blåbär och potatis

image162
Blåbär har en fin färg iallafall


Det händer inte så mycket förutom promenader på vardagarna och mys på helgerna. Vi har hunnit förbi helena en sväng eftersom Helena fyllde år.

image163
Vi chillar i myspölen

image164

Vacker som vanligt

image165
På jobbet

Även en sväng förbi mormors jobb. Tilde fick äta pennor medan mormor jobbade. Och jag passade på att städa.
JAg stressade som en tok. Jag hann göra klart allt med hjälpen av mamma som hade Tilde en liten stund,

Sen berättade jag ju om fyrhjulingsolickan. Det var Joakim som skadade sig.Han ligger fortfarade på sjukhus så vi har även hälsat på honom. Tilde fick muntra upp honom.

image166
Joakim har gjort illa benet så jag piggar upp honom

Rosa Converse

Fasiken, Det går bara neråt. Eller snarare uppåt. Snart blir jag deprimerad. Att vikten skulle störa mig så. Nästa vecka ska jag verkligen inte äta något skit överhuvudtaget. Jag mår illa vid bara tanken. Jag har garanterat gått upp massvis.


Snart börjar jag jobba. Så jag har helt enkelt inte så mycket mer tid på mig att promenera. Den tid som är kvar ska bestå av bara promenader och inget snask och små portioner. Får helt enkelt sluta laga så fruktansvärt god mat.

Får börja med skaldjursgrejer och fisksoppor så kanske jag möjligtvis börjar äta mindre. Usch så tråkigt. Mycket av det goda i livet består ju faktiskt av mat. Men jag får helt enkelt njuta av min goda familj istället.


image161
Bumbo

Var på bvc igår. Tilde har blivit ännu längre och ännu tyngre. Vi har en 67 cm lång prinsessa som väger 6820g. Jag som var helt säker på att hon skulle vara mycket tyngre.


Mina planer idag var att jag skulle få sova länge. Vi somnade först efter tolv igår. Jag till och med skröt om vilken sovmorgon jag och gumman skulle ta. Hmm. Där fick jag! Tilde ville vakna redan innan klockan sex. Men då hann vi med mer saker under dagens gång.  Blev både en promenad före och efter babymassagen. Är toktrött i benen. Har gått 2 varv runt sjön.


Måndag: 11000

Tisdag: 11300

Onsdag: 18118


Har haft besök av Sandra, Ebba, Helena och Melker igår. Vi gjorde tacopaj med sallad och till efterrätt blev det päron med AfterEight i ugn och glass. Tusan så gott. Nästa gång får det bli soppa.


Har beställt tokfina converse till gumman. Mjuka och rosa. Hade ju ett halvapriset erbjudande från laredoute.



4 månader

Sådär. Nu skriver vi för bara kända ansikten. Känns bra med vetskapen om att det inte är några snuskiga gubbar som kikar på gumman. Däremot  känns det tråkigt att jag inte skriver för lika många. Men jag skriver huvudsakligen för Tilde och för mig själv.

image157
I den rosa vagnen med mammas solbrillor

Har varit på fyndmarknaden på arcus idag. Tilde blev väldigt uppspelt och hade svår att sova för alla människor som hon var tvungen att titta på. Satte över en filt och hon somnade på direkten. Hon sover fortfarande. Hon vaknar och somnar i omgångar.  Köpte en fulgul gunga för en 10 krona. Peter ska ta den till jobbet och lacka den. Jag är verkligen ingen secondhand person. Men idag gjorde vi faktiskt några småfynd.

image158
Massor av folk på arcus

Tilde fyller 4 månader idag. Stortjejen. Tiden går så fort. Från och med nu ska vi sätta igång ordentligt med mat. Och även med vatten. Blir bara en massa miner så fort vattenflaskan hamnar nära munnen. Kan nog vara bra om hon kan dricka vatten i sommar om det ska fortsätta att vara varmt och blir varmare.

image159
Usch så söt!

Ska sätta igång att städa. Börjar bli dammigt igen. Peter ska iväg med pojkarna och köra "raptor" eller "quodd" eller fyrhjuling. Fan om han gör illa sig. Tycker inte om att ha han ute på vägarna. Vi hade inte klarat oss utan honom.

image160
Mina favoriter på arcus fyndmarknad

Sista inlägget

Det har hänt massor sedan jag sist skrev. Jag har helt enkelt inte haft tid. Men jag vet inte vad jag har gjort som har tagit sådan tid heller.

Ett IKEA besök i måndags. Gumman var jätte nöjd hela tiden. Även fast hon mest fick sitta i babyskyddet så var det nästan bara leenden hon bjöd på. Hon har blivit så himla nöjd. Hon är nästan aldrig ledsen.  Har hunnit med att träffa gammelmormor också. Vi blev 4 generationer men glömde att fota. Det får bli ett snyggt foto på oss flickor i slutet av maj då min mormor fyller 80.


image148
Gammelmormor, Tilde och mormor

Har varit och badat med Tilde flera gånger men har ju alltid glömt kameran så nu i lördags så kom vi äntligen ihåg och fick oss jätte mycket fina bilder.


image149
Snygga familjen
image150
Mamma och Tilde njuter av vattnet

Den 24:e firade jag och Peter 1 års förlovning. Jag glömde. Peter kom ihåg och kom hem med ros och halsband. Det är bra att man har en rejäl karl som kommer ihåg en. Att han kan missa att man har klippt sig må hända men han kommer ihåg de stora och viktiga sakerna.


Har ju även varit ut med alla mammorna. Det var i fredags. Jag tjuvrökte vilket gjorde mig jätte illamående. Cigaretter är helt enkelt inget för mig nå mer.


Tilde har firat sin första valborg. Hon märkte nog inte av att det var någon speciell dag. Det hon hade roligast åt var godisskålen med alla färgglada godisar i. Vi var hos mamma/mormor och åt god grillad mat.


Carena Easy Rosa
Den snygga rooooosa vagnen

Eftersom veckan har bjudit på sådant underbart väder har vi även försökt att vara ute så mycket som möjligt. Extra roligt har det varit när vi har inhandlat en ny vagn. En knallrosa. Finare får man leta efter. Det blir en extra vagn som ska vara i bilen så att man slipper bära runt henne i babyskyddet. Vi kan ju konstatera att hon har blivit väldigt mycket tyngre. Ska bli intressant att väga och mäta. Jag ser att hon har blivit längre och hon väger en massa mer än sist. Men snart borde det nog saktas ner lite. Strl. 68 sitter som en smäck och jag hoppas att hon kan ha det sommaren ut.  Ska mäga och väta nu den 6 maj. Jag tippar på att hon väger lite över 7 kg och har blivit kring 67 lång.


Har gått mycket pengar den här månaden. Tilde har behövt nya kläder. Vi har varit på IKEA, köpt gåstol, hoppgunga, matstol, ny vagn. Men som mamma säger. Det kommer nya nästa månad.


image151
Tilde i snygga frillan

image152
Men mamma vad gör du?

Idag har vi grillat hamburgare, ätit våfflor och tagit fram utemöblerna. Så nu kan man bjuda på fika i det fina vädret. Vilket vi förhoppningsvis får se hela sommaren.


image153
Bygger grill inför grillningen

Har varit en slö vecka. Eftersom att vi har varit både till Haparanda och Piteå så har jag inte hunnit med att promenera. Onsdagen blev första promenaden för veckan och stegräknaren slutade på 12951 steg. Idag har stannade räknaren på 11202 steg men vi ska ut nu och ta oss en kvällspromenad innan Tilde ska sova.


Har även fått besök av lilla Elvira och Mattias. Elvira var hur söt som helst och ville klämma och känna på Tilde. Hon var så gullig och delade med sig av leksakerna till Tilde. 

image155
Söta Elvira och söta Tilde

Det blir verkligen skillnad nu när man sätter lösenord. I vanliga fall har jag stadiga 105 besökare per dag. Nu är det 17 personer som har frågat. Lösen sätter jag in imorgon så om någon fler vill ha tillgång till att fortsätta läsa så får ni Maila mig på [email protected]. Vet jag inte vem ni är får ni gärna berätta det!


RSS 2.0