Massvis

Tilde har somnat i tid för en gångs skull. De sista dagarna har hon varit vaken längre och längre om kvällarna. Sen har hon även börjat vakna på nätterna. Hon sätter sig upp i spjälsängen och bankar med nappen i spjälorna. Att hon har somnat i tid kan bero på att vi har varit i farten hela dagen och att hon inte har hunnit med den sömnen hon blivit van med.


      
Bus i sängen                           Lycklig                    Mamma har gett                  Den stora
                                                                                           mig en                             overallen
                                                                                        diskborste


Har inhandlat ett nytt vardagsrumsbord idag. Enligt mig underbart snyggt, enligt Peter mer tveksamt. Bordet var slutsålt och var beställningsvara. Så troligast om 2 -3 veckor anländer det. Vi fick även med oss nya gardiner hem. Vita 90cm breda "trådgardiner".


På pottan, läser precis som mamma.

Kommer att ta bilder på lägenheten när vi får tillgång till den på måndag. Har planerat ett före och efter kollage. Vi skulle egentligen ha fått lägenheten i torsdags men tydligen hade den sett så jävlig ut så de inte ville dela ut den. En städfirma skall ta hand om den först. Vi har iallfall hämtat ut färg, tapet, spackel och allt som hör därtill. Kommer att bli ett stort jobb. Ett roligt jobb.Mamma och Tilde

Vackra som få

Familjen

Tilde får bara mer och mer vilja. Hon kan bli riktigt förbannad om hon inte får som hon vill. Men jag försöker visa henne att man inte alltid kan få allt. Förhoppningsvis så förstår hon vad jag försöker visa henne. Hon har lärt sig så mycket den sista tiden. Hon förstår att man kan ge en sak bort en sak och få tillbaka den. Oftast när jag säger "tack" så släpper hon saken och ger den till mig. Hon förstår att hon kan upprepa något om hon tycker det är roligt. Hon släpper taget och står själv i korta stunder. Hon går efter soffan och blir så glad när hon får beröm. Fort går det så har hon på ett eller annat sätt tagit sig från ena sidan av rummet till det andra. Tiden går så otroligt fort.


    
    Jag kryper                 Organiserar              Som mamma              Ser ut som en tant
                                       som mamma                                                när jag blir riktigt glad


Från början skapade jag en blogg för mig själv. För att skriva av mig om hur jag känner mig och vad jag tänker. Sen blev jag gravid och "alla" började plötsligt läsa. Många som man helt enkelt inte alltid vill ska veta allt.


Just nu. Om det hade varit i början igen så hade jag berättat om hur röksugen jag är. Om vilken ångest jag har som vill röka fast jag inte borde. Att jag har ångest för att jag inte tänker på någon annan än mig själv. För att jag känner att jag inte är beroende men att jag ändå bara hade velat ha en cigarett. För att sådana tankar tyder på beroende. Jag hade skrivit att jag hade skämts över mig själv. Att jag så gärna hade velat ha en cigarett.


The Voice

Nu har en vecka gått. Den gick fort. Kan bero på att jag får umgås med världens bästa barn. Tilde är oerhört rolig och lättsam. Jag njuter av att se henne utvecklas. Just för tillfället sitter hon på golvet och läser bok och tittar på "The Voice"


Äntligen har "vakna med the voice" startat upp igen. Ett program som både jag och Tilde tycker om att titta på. Det är mycket som händer och bekanta röster. Tilde har fått se på the voice sedan hon var nyfödd.


Lördagen har bestått av intagande av alkohol. Jag, Peter, Matte och Tessan har suttit ute på balkongen och surrat till klockan 2. Då jag insåg att jag faktiskt ska stiga upp tidigt för att vara med gumman. Vi hade jätte trevligt och tiden rann förbi.


Den nya vardagsrumsmattan är inköpt. Den underbara KORALL mattan från Em möbler. En luddfri matta som kommer att bli tokigt snygg ihop med alla våra nya möbler. Våra vita möbler.

Vi har satt på den andra sidan till spjälsängen. Vi har dock ett problem. Tilde ställer sig upp. Eller sätter sig upp. Vilket gör det väldigt svårt för henne att somna. Hur trött hon än är så sätter hon sig upp. Från början har vi haft vyssanlull tassar på sängen men nu fick det åka bort. Det blev en livsfarlig aktivitet när hon började ställa sig upp.


Har massor av fina bilder på kameran. Men det är för mycket att begära att jag ska tömma och sätta in bilder den här tiden på morgonen. Det får bli en annan gång helt enkelt.


Mammaledig igen

Idag var min och Tildes första ensamma dag på länge. De gamla vanorna kom tillbaka ganska fort och vi har haft det hur bra som helst. Fast självklart har vi saknat pappa och det fina vädret.

Men mamma, vad har jag på ryggen?

Men Är du säker på att det inte är något där?

Tycker du det ser roligt ut?


Nä, Nu får du sluta!

Vi har ränt runt på storheden och hittat en till del till Tildes cultdesign samling. Hon kommer att få det så fint i hennes nya rum. I helgen var vi även förbi reklamcenter och gjorde en "Tildes rum" skylt i rosa.

En nappbox som matchar spargrisen

My & Mini Sparbox

Spargrisen


Har plockat ner gardinerna och alla hyllor på väggarna så det känns tomt. Peter tycler det känns skönt och väldigt rent och har tillochmed frågat om vi kanske inte ska strunta i gardiner i nya lägenheten. Men icke det. Blir nog däremot att köpa nya. Vill gå mer mot vitt än mot svart. Så ett par fina vita linnegardiner skulle nog inte sitta fel. Är ju bara så fruktansvärt synd att jag är sämst på att sy och på att stryka. Men det är väl också något jag måste bli bättre på nu när man är mamma.

Vi har beställt en overall i strl. 80 från h&m. Är det nu så att den blir för liten mot januari så köper vi helt enkelt en till. Och då är det sessutom rea på all vinterutrustning.


Peter har varit iväg och hjälpt sin bror med båten. Vi hade planerat att se film men så blev inte fallet. Får se ett csi avsnitt istället. Sen blir det sängen!

Klappa händerna när du är riktigt glad

Det är precis vad Tilde gör. Hon klappar händerna när man frågar henne och när hon äter. Jag får tårar i ögonen när jag inser att hon har blivit så stor. Tänk att tiden går så här fort. Förr mätte man tiden i hur länge man har varit tillsammans och genom skolan, när en ny termin skulle starta. Nu är det Tilde som gör att tiden går fort. Behövs inte mätas.

Idag har vi varit på mamma och bebisträff. Där ser jag också att tiden har rusat iväg. Alla barnen har blivit så stora och sitter själva. En del kryper omkring. Tilde har börjat träna sig på att sätta sig ner. Hon har insett att det gör ont att ramla när hon har ställt sig upp. Så nu ställer hon sig upp och tränar på att sätta sig mjukt. Upp och ner, upp och ner. Hela tiden.

Imorse fick vi sovmorgon. Tilde vaknade vid halv 7 och tyckte att mamma och pappa skulle få sova lite extra så hon låg kvar och pratade medan jag och Peter låg och drog oss.

Har varit runt och kollat på overaller till vintern. Alla ordentliga som har kommit in i affärerna kostar runt 1000 lappen och det tycker jag är alldeles för dyrt. Ska hålla ögonen öppna efter h&m och lindex utbud. Tilde har redan börjat ha vissa kläder i strl.80 men de mesta har hon i 74. Frågan är om man ska köpa 80 eller 86 i vinterkläderna. Det är ett plagg hon ska ha november, december, januari, februari och säkert i mars. Självklart beroende på kylan.

Är så roligt att Tilde ska få ett eget rum. Jag har redan smidit planer för inredningen. Har fått många tips genom att läsa andras bloggar. Speciellt en mamma som har tvillingar. Eftersom Tildes rum är så pass litet så måste vi försöka få ut så mycket som möjligt av ytan. Hon kommer att ha både bord och stolar så att hon och hennes kompisar kan sitta och leka vid. Allt kommer gå i färgerna rosa och vitt. Idag har vi inhandlat en prinsesspegel, gardiner, en till låda och en matchande filt. Det kommer att bli så snyggt. Förhoppningsvis kommer jag bli bättre på att fotografera så att bilder kommer komma upp när rummet är färdigt.

Nu har prinsessan somnat och jag och Min stora älskling ska se Kung Fu Panda.


Tilde sitter på pottan och pappa är där och hjälper till.

Fint väder

Hade inte önskat regn och min önskan slog in. Vi fick super väder och sålt nästan allt vi hade. Sålde 5 babykläder för 10 kronor och allt gick som smör. Sålde annat också. Vi drog in hela 2000. Är väldigt nöjd eftersom vi egentligen tänkte skänka bort allt till myrorona.

NU väntas sängen. Tilde ligger och sover så sött efter en hel dag med friskluft.

Loppis

Vi ska ha loppis imorgon. Får se om man blir av med lite utav sakerna. Annars får de gå till myrorna för vi har helt enkelt inte plats med något när våra 3 förråd krymper till 1 väldigt litet.

Så imorgon klockan 07 kommer vi befinna oss på Herstön. Mamma ska varva mellan att vara med Tilde och stå och sälja med mig. Peter är väl inte sådär jätte sugen medan jag är mycket mer entusiastisk. Vi har tillochmed införskaffat oss ett riktigt loppis bord med tak. Är en fördel om det skulle regna. Har dock inte beställt regn så det förväntas inte!

Önska oss lycka till! 

Lösenordet får försvinna

Jag tar bort det. Känner inte att jag lägger ut några utmanande bilder på varken mig eller dottern.  Eller skriver om något som jag inte känner att alla får ta del av.  Ångrar jag mig tar jag tillbaka samma lösen och användarnamn.

 Har skrivit så lite på sista tiden så det känns nästan som att jag har glömt bort hur jag gör, vad jag ska berätta. Dagarna går fort åt när vi får vara hela familjen. När Tilde börjar bli så stor och när vi har flyttprojektet på gång. Den stora hyllan är såld och har ersatts av flyttlådor. Vi har det stökigt och inte alls vi. Men det funkar och får funka i ytterligare en månad. Sen är vi porsöbor. 


Vi har varit på arons och badat. Jag, mamma och pappa (Fast mamma ville inte vara med på bild)


Och med mina kompisar. Vi blev trötta samtidigt. Albin, Ebba, Melker, Jag och Noah

Tilde försöker ställa sig upp mot det mesta och har tagit bort ytterligare en tupplur under dagen. Hon har inte sovit sedan halv tre och är fortfarande uppe och leker. Snart är det tandborstning och välling. Sen ska jag och Peter doppa frukt i choklad och mysa på vardagsrumsgolvet.

Har även hunnit med luleåkalaset. Tilde har varit hos mormor på fredagen och med pappa sin på lördagen. Mamma har slagit på stort och tagit sig en 2 dagars. Vilket resulterade i en hel del slöhet på söndagen. Nu får det vara ett riktigt bra tag tills nästa gång. Peter har bungyjumpat och varit stolt hela helgen. Jag har fått vara stolt med honom och lyssnat på samma historia om och om igen.Vi har åkt bil till Kiruna och hälsat på morfar. Jag fick prova köra, precis som mamma.


Vi fick bada badkar där.  Och här är mammas nya tatuering.


Mamma fick fjanta av sig


Och jag fick träffa morfar


Och min kompis MIlla.

Vi har ändå hunnit med lite. Pappa har 2 veckors semester till så vi hoppas att vi kommer hinna ännu mer. Sen vill vi gratulera Engen och Jana som har fått en söt liten son.


RSS 2.0