Peter + Jag = VI

Och jag sa ja!

Hur uppfattar ni detta?

Fick kompletering för första gången på två år. Förstod dock inte vad hon ville ha. Så jag skickade in samma arbete så att hon kunde läsa om och förklara vad hon ville ha. Nu uppfattar jag det som att jag är godkänd fast jag inte har gjort några ändringar! Någon som kan hjälpa och tolka lärarens svar?

"Hej Erika!
Ursäkta om jag har förvirrat dig. Jag ska försöka förtydliga vad jag menar. Du har kunskap och insikt i vad som behövs för att verka i en skola för alla och vad som är viktigt att tänka på som ledare, rent allmänt.Det får inte endast bli teoretiska ord som är normativa utan det jag skanade i din redogörelse är var du själv rent praktiskt kan utveckla i din ledar/lärarroll, inte vad varje ledare/lärare ska tänka på. Vem är du och var befinner du dig själv i din egen utveckling, vad är dina styrkor och vad brottas du med?
Din komplettering innehåller det jag efterfrågat även om det kunnat vara lite mer omfattande men jag tycker det är Ok och hoppas att det väckt tankar hos dig om hur just du, Erika fungerar som ledare. Utveckling sker som du skriver hela tiden och genom nyfikenhet och intressanta dialoger/diskussioner med barn,föräldrar och kollegor.
Med vänlig hälsning
"

Hade varit tacksam!


Idag har jag gjort vår lägenhet till en lägenhet igen! Har städat hela dagen och dammtorkat varenda pinal i hela huset! D är inte det lättaste att städa!


Hemma och påväg..

Bussen går om 20 minuter och har absolut inget att göra. Det är vanligt på morgonen för mig. Kliver på något sätt alltid upp för tidigt.
Hade det jätte bra hos pappa och var kul att träffa honom och alla andra. Men samtidigt är det så skönt att komma hem. Jag saknade Peter något ovanligt mycket. Nu är det inte heller länge kvar tills köket blir klart. På Onsdagen ska jag storstäda bort de senaste veckornas skit. Ska bli så skönt att få ha ett fullt funktionellt hem.
Mamma, den underbare ska köpa utemöbler åt mig och Peter så nu kommer vi även få det hur fint som helst ute på balkongen där jag och Peter skall var hela sommaren.
Distanskursen Utomhuspedagogik i Kiruna blev inte inställd så troligtvis kommer jag att gå den. Fotvandring i abisko hade ju varit göör kul! Vi får bara hoppas på att det kommer lösa sig med jobbet.
Och åt Peter håller vi alla tummarna!

Pappa Fyller 50!

Är i Kiruna och firar min far som fyller 50. Som vanligt så skriver jag att tiden går väldigt fort. Alla saker som jag köpte på IKEA passade suveränt in i pappas lägenhet och höjde standarden några snäpp. Jag känner mig mäkta nöjd måste jag säga.
Idag har farmor, farfar, farbror Johan och mina kusiner, Nathalie, Celinn och Cindy varit här och firat. Blev många fina presenter och massor av tårta och bullar.
Har även dragit pappa på stan för att köpa honom en ny tröja. Vi har nyss ätit kinamat som Peter hade älskat då den var alldeles för stark, men god.
Saknar MIN Peter där hemma. Helt sjukt vad man saknar när man är borta. Han är så duktig och jobbar på med köket. Nu har vi tillochmed vatten så nu blir det inget mer diskande på toaletten iallafall. Gud så skönt! 

Nä nu ska jag dricka en bacardi breezer och koppla av. Ha en fortsatt trevlig helg!

                      

Evakuera lokalen

Risk för att taket skall fara in. Har varit på Markus Fagervalls konsert, eller hans fyra låtar. Redan från start stod securitas vakterna och kollade upp i taket och sprang omkring, det kom bara mer och mer människor. Tillslut kom en tjej in med meddelandet att vi måste evakuera lokalen och konserten kommer att ställas in.
Konserten kommer att fortsätta någon annan gång. Han var faktiskt riktigt duktig av det vi hann se. Tror att han har en god själ.
Har spelat fotboll med "gänget" två dagar i rad nu. Jag tränar på att stå i mål. Mitt personliga mål är att jag ska våga slänga mig efter bollarna innan säsongen är över. Nu är det inte heller lång tid kvar tills beachvollysäsongen kickar igång. Ser fram emot det också. Bara synd att bikinin jag har inskaffat inte kommer att passa=)
Vi börjar även få iordning i köket. Förhoppningsvis är det klart när jag kommer hem från Kiruna. Pappa fyller ju 50 år. Tänk så tiden går fort. Måste sätta in bilder för att visa hur jävla snyggt vi kommer att få det.
Nu har även gilmore girls slutat sändas. Alla mina serier tar uppehåll! Har dock sett hela säsong 1 av LOST i helgen och är redan inne på säsong 2. Att man kan bli så fast i serier är nästan sjukt. LOST är dock långt ifrån den bästa serien. One tree hill och heroes ligger på delad första plats!
Attans nu började Christine!


Är Lost bra?

                                                  

Är det en bra serie? Sanna, min kompis tycker verkligen att jag borde börja se den. Jag har hört att det pratas ganska mycket om den.
Känner suget av att börja men är orolig att jag kastar in mig i något stort och avgörande som tar upp hela min tid. Vilket kanske inte hade varit det bästa nu när man snart måste börja plugga till miljötentan som de säger är den svåraste under hela tiden.
Sitter och dricker R10, kommer ngn ihåg den underbart goda blodapelsindrickan? Igår smakade jag även Ramlösas Granatäpple som var den godaste ramlösa jag någonsin druckit! Ni borde testa!

http://www.sprakresor.com/spraken/turkiska/turkiet/istanbul/priser/
Finns helt underbara språkresor, CSN ger en dessutom studielån om man läser de längre kurserna. Gud vilken dröm!

Malin fyller år idag. Fredagen den 13 fyller hon 22 år så henne ger vi ett stort grattis!

Väntar på att min snygging är påväg hem. Är ju dock ett tag kvar men att vänta skadar ju ingen!

En cykel

Jag har en cykel, en cykel som är blank. Tänk om du också har en cykel som är blank...

Då skulle vi kunna cykla på våra blanka cyklar tillsammans. Idag har jag cyklat själv. Peter har köpt en begagnad cykel av sin arbetskamrat som jag fick cykla hem. Så ikväll ska vi nog cykla på våra blanka cyklar. Jag på min svarta och Peter på sin gula.


Den här cykeln är ganska fin. Påminner om peters ganska mycket.
Det blev mycket prat om cyklar helt plötsligt, men det beror nog på att vädret välkommnar dem stort!

Imagine me and you

                            

                                                       Helt underbar film!

                                                                Se den!

Vädret tillåter oss att gå ut. Jag bara önskar att min cykel hade varit här men Peter säger hela tiden att vi hämtar den någon annan dag. Något annat än att sitta inne vid min bärbara älskling och se på film måste göras! Jag gör mig själv deprimerad och snurrig. Jag tar mig en promenad till jobbet istället.

Röksuget är större än någonsin..

Och här sitter jag ensam och försöker hålla emot. Så här tungt brukar det inte vara. Har nyss sett Mozart and the Whale och Josh Hartnett är ju inte så pjåkig!Nä nu blir det duschen, och inte med datorn Elisabeth utan med mig själv! =)

Vi älskar staten?

För tre år sedan var det de första som jag skrek ut när deklarationen kom i brevlådan. Då skulle jag få tillbaka 3000 kr! Idag vet jag inte om det är staten jag älskar utan snarare mig själv då jag redan förra året började skatta extra mycket pengar för att spara undan lite till nu. Jag har lyckats spara 4499 kr! Fy fan vad trevligt, det kommer att sitta perfekt nu när det inte direkt regnar pengar.

Helgen har varit mycket trevlig och Peter har filmat mig under tandborstningen på söndasnatten. Jag kanske inte var den nyktraste utav alla men nog var jag söt =)
Mamma var en älskling och bidrog med 300 kr som gjorde min veckas standrad ett snäpp högre än vad den skulle ha varit + att jag äntligen kunde köpa tentamenboken så att jag kan börja plugga så fort Peter åtegår till jobbet.

Idag blir det middag hos Peters Farmor och farfar, då vi fortfarande inte har någon spis så att vi kan laga mat. Viktväktarnas portioner är annars de godaste snabbrätterna jag har ätit. Prova på Mexicana pastan och Laxen. De smakar underbart!

Nu ska vi in i duschen!

Pasta Mexicana

Pasta Salmon
Det finns något där under...

Någonstans där under finns det ju något då jag känner en fruktansvärd värk. Snowboardåkningen och slalomåkningen gav faktiskt något. Slalom, jag stod faktiskt på slalom för första gången i fredags. Och när jag säger stod då menar jag stod. Är riktigt nöjd! Måste försöka fler gånger.. Glömde självklart kameran men mamma var inte den som glömde att fota så några bilder kommer nog att komma upp!

Kvällen var rolig. Har varit hemma hos Davíd med det vanliga "gänget". Skulle ha farit ut men så blev inte fallet. Bra för ekonomin iallfall, har ju trots allt bara 150 kr kvar att leva för resten av månaden.

Har laddat ner hela första säsongen av lost, tog hela 8 gig på datorn! Så nu blir det av att nöta. Har även varit på IKEA med Elisabeth och bytt ut några saker då Peter råkade ta lite fel. Var dock trevligt att få umgås med Elisabeth då det inte händer så ofta! (Jag med mina då i varje mening).

Nä nu blir det att sova och hoppas att jag inte blir bakis imorgon! JObbet har jag redan gjort bort så det känns väldigt skönt och köket finns inget mer att göra på då bänkskivan inte kommer förren på tisdag. Så ha en trevlig fortsatt ledighet!

image7

En kär torsdag

Klockan börjar närma sig tio och som vanligt så ska jag somna in till insider. Peter blir nog uppe ett bra tag till. Besökte tandläkaren idag och betalade 800 kr till. Jag är pank och har slut pengar. Hela Maj och Juni kommer att vara ett helvete. Har ingen aning om hur jag ska klara mig.

Funderar på att fara till storklinten i morgon men jag tror att pengarna sätter stopp. Konstigt. Nu förstår jag vad som menas med att rika inte har lika mycket bekymmer som de fattiga.

Hoppas att det blir en trevlig påsk! Hoppas att ni får en trevlig påsk!

StoryLine är väldigt givande

Storyline arbetet i skolan idag rockade! Det var skit kul att bilda en egen familj och historia om hur vi gick från nomader till att bli bofasta. Sedan byggde vi upp våra egna samhällen under 1890 talet. Jätte roligt och ideerikt. Något jag som lärare kommer att använda mig utav i fortsättningen.  Jag gjorde en ung flicka som hade barn och skulle giftas bort då hon hade haft sex innan äktenskapet. hehe.
Är inne i den deppiga perioden och är  arg på det mesta, less på viktuppgången också men det är ju såå gott med godis och snask! Tycker nog mest synd om Peter.
Har sett att resorna har börjat dra igång också. Det är inte lång tid kvar nu!
Nu är det påsklov för min del och jag har inte så mycket att tänka på förutom tentan och b - uppsatsen som inte skall vara förren i maj. Alltså har jag det rätt lugnt.
En dag fylld med mat

Har en låsning i ryggen som har suttit i över en vecka. Ont gör den. Hoppas den går över till helgen då jag har planerat att fara och åka snowboard. Dagen har bestått av plugg och matlagning. Då vi inte har något kök så har jag farit hem till mamma och lagat olika maträtter för resten av veckan. Det är utmattande att laga mat ska ni veta. Nog för att vi blev varse om det på nyårsafton också.

Bara en skoldag kvar och sen är det påsklov. Hade önskat att Moa skulle komma hem. Saknar henne så.


image2

Byggröra

Helgen rusade förbi. Jag och Peter har haft fullt upp med köket. En sten släppte från hans hjärta när jag kom på att vi kunde lacka om de nyinköpta luckorna. Vi var även på IKEA hela lördagen och shoppade för hela 6322 kr. Blev en massa till köket.
Har även köpt en ny matta och nya matchande blomkrukor till det nya. Peters far och han håller på och bygger för fullt, jag behövdes inte just nu.

Idag har jag som vanligt varit och jobbat. Hade planerat att promenera hem men självklart började det att störtregna. Har även sysselsatt mig med att handskura hela lägenheten då den blev fylld med byggdamm och damsugaren inte klaar av att suga upp all skit.

Har äntligen fått min sololja av David som jag har velat ha hur länge som helst, nu är jag redo för värmen! Ytterligare plus för att våran grupp fick Dennis Groth som handledare och inte tanten. Tanten är fan det värsta jag har varit med om.

Snart är det påsk och vars fasiken är One tree hill??image1

RSS 2.0