Sommar

Tilde ligger och sover. Hon somnade redan halv nio idag. Det var en trött tjej som höll på att somna i gröten. Känns skönt att äntligen kunna få lite tid för sig själv på kvällarna. Lite tid för varandra. Även fast vi sitter vid varsin dator så känns det ändå som att vi umgås. Vad tråkiga vi är.

Min mamma har varit förbi och varit med Tilde tidigare ikväll så att jag och Peter kunde fara iväg och spela volleyboll. Jag uppskattar faktiskt de tillfällen då jag får komma ut, så mycket mer nu än förr. Var jätte trevligt.


I den nya stolen

Idag har vi shopppat. Tilde har fått 2 nya leksaker. En mobil som man kan spela in röster på och en telefon som vibrerar. Hon älskar telefonen med vibben. Hon tokskrattade de första gångerna men nu är den bara rolig. Saken är den att hon gillar mest de saker som inte är tänkta att leka med. Därför har hon fått en egen fjärrkontroll och en egen mobil. Jag har köpt en ny till mig själv. Har även blivit en stolt ägare av en blus som absolut inte är jag. Har dock alltid velat ha något som är blommigt och sött. Nu när man är mamma så får man väl.


Den nya telefonen som är så rolig

Appropå att vara mamma så har jag lagat gryta för första gången. Det måste man ju kunna. Den blev utsökt. Känner mig stolt över mig själv.


Äter inte mammas gryta ännu. Men majskrok är gott

Däremot är jag inte stolt att det står stilla på vågen. Är svårt att hinna med att röra på sig efter jobbet då jag helst vill hinna ta det lugnt och umgås med min familj. Helgen har spenderats med goa vänner på balkongen och en massa alkohol. Sen har det ätits ostbågar och karameller. Usch.

Nä, nu är det bara tre veckor kvar och sen ska jag njuta för fulla muggar.


Är omöjligt att äta medan simson är på tv.

ÅÅ, Just ja! Grattis på namsdagen Pappa!=)

En snabbis

Jag känner verkligen för att uppdatera men samtidigt har jag inget att skriva. Eller jag har massor men vet bara inte hur jag ska lägga upp allt. Det tar för lång tid, för mycket att säga och en massa tjorv för att hitta rätt bilder. Men jag gör ett snabbt försök.


Lite trött men måste man visa vad man kan så måste man


Le var jag också tvungen att göra. Mamma tog bort tutten.

Tilde bara växer och växer. Damen är 68 cm lång och väger hela 8,1 kilo. Den sista veckan har mycket hänt. Hon tar riktiga steg i gåstolen och när man håller henne i händerna och hon sitter helt själv. Självklart ramlar hon ibland. Men allt har gått så fort. Känns nästan hemskt med tanken på att jag måste spendera så mycket av tiden på jobbet.


Mamma har plockat upp hennes djur till mig, de är så fina!


Mys innan promenad

Som de flesta vet så ska vi sälja lägenheten. Den ligger ute på hemnet. Är otroligt fin och jag vill inte lämna den. Men med för lite plats och med stigande räntor så är det väl lika väl. Den har iallfall tillfört mig mycket och varit det stället jag har känt mig som mest hemma på. Det stället med mest kärlek.


Och äta själv, det gör jag! Lite kladd blir det.

Jag har gått ner runt 6 kilo på snart 6 veckor så jag håller mina planer enligt viktklubben. Jag känner mig lite lättare men har långt kvar att gå. Alldra helst så vill jag gå ner 12 kilo till men jag mår nog bra med mig själv om jag bara förlorar 5. Har helt enkelt fått en annan syn på mig själv och min kropp. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga.


Syndade med bacardi på midsommaren. Men oj så trevligt vi hade, hela släkten!
Syster, min mor och jagDött

Man skulle kunna tro det.  Men det har jag inte. Vi lever och mår. Men tiden finns inte till. Kan hända att det tar ett tag innan det händer något här. Har mitt jobb på dagarna och min älskade familj på kvällarna.

1 vecka är förbi

                                                                                                                                                                                                                         
Jobbat i en vecka. Blev ett flertal tårar från mig i måndags när jag skulle lämna Tilde för första gången. Nu går det bra. Eller jag har vant mig. Saknar henne till dödagar, men jag har vant mig. Ska även jobba på söndag. Men det ger bra med pengar. 


Absolut snyggastOch så ett med mamma och Tilde

Är svårt att få tid till att sitta framför datorn. Vill helst inte fast jag har mitt begär av att läsa bloggar. Är därför det har blivit dåligt med uppdateringar på sistone.Försöker hålla mig uppdaterad

Tilde har lärt sig säga mamma. När jag lämnar rummet så ropar hon efter mig. När jag kommer och säger "här är jag" så lyser hon upp som en sol. Hon är så duktig. Min lilla prinsessa. Sjukt vilken kärlek.

Har bränt mig något fruktansvärt på jobbet. Tänkte inte på att solen var så stark. Händer dock varje år. Så nu smörjer jag mig med aloevera och solskyddsfaktor.


Har hunnit med en sväng till Piteå för att fira min mormors 80års dag. Vi passade på att ta generationskort. Men inget av korten vi tog blev bra. Alltid något som blev fel.


Gammelmormor Barbro, Mormor Gun, Mamma Erica och Tilde


Har varit hemma själv med gumman och myst igår. Peter var och svängde på Räkfrossan med arbetskamraterna. Jag och Tilde var ute och promenerade. Blir inte alls lika mycket promenerande som när jag var mammaledig. Men det är förståeligt. På 3 veckor har jag i alla fall förlorat 4,7 kilo. Det känns grymt bra. Men nu har det nog börjat stanna av lite och så har jag syndat med mat från korvgubben igår. Men det var inte alls speciellt gott. Gillar min köttfärssås och sallad mycket bättre.


Vädret här är otroligt. Vid 21 tiden igårkväll så var temperaturen fortfarande +25 i skuggan. Vi fick sitta avklädda med nerdragna persienner och svettas. Solen ligger på vår lägenhet dygnet runt.


Vi har bytt ut 2 utav Tildes måltider mot vanlig mat. Så till lunch äter hon morotspure eller någon annan pure. Till middag eller kvällsmat blir det en stor portion gröt. Hon tycker det är så gott och blir glad på direkten hon ser att hennes tallrik plockas fram. Men hon är envis också. När hon ser servetten som ska användas till att torka hennes mun så gråtgrinar hon och när hon blir mätt så gnäller hon lite surt. Men nu tycker hon äntligen om vatten. Som vi har kämpat. Nu till helgen blir det att köpa banan och prova på vad hon tycker om det. Eftersom att damen har blivit hela 5 månader så har vi även provat på biffstroganoffen. Den var ingen hit.  


Tänkte lägga ut en film på Tilde. Men youtube kan nog inte bli segare då jag har suttit och väntat i 2 timmar på att filmen skall komma upp. Så håll ögonen öppna. Lägger in den här så fort jag får tag i den.

Och så till det STORA. Tilde har börjat somna själv. Jo, det är sant!      Sätter man nallepuhfilten bredvid henne så gnuggar hon den i ansiktet och somnar. Det har hänt 4 gånger hittills. Jag hoppas att det fortsätter så. Känns så mysigt och skönt att bara kunna ligga bredvid henne och somna.


Jag verkligen älskar min familj. Det är först när man är ifrån de man verkligen förstår hur mycket de betyder för en. Peter är verkligen den bästa mannen för mig. Att vi är så lika är så underbart. Att han förstår mig och att han älskar mig är otroligt. Jag har haft tur. Sen har han gett mig den störta gåvan man kan få.Underbart

Imorgon ska vi promenera in till stan och inhandla lite småsaker. Tilde behöver ny solhatt och några lättare skor. Sen måste vi ut till barnens hus och köpa lite nya leksaker och be de titta på den rosa vagnen.

                                                                                                                                                                                                         
                          

Ångest

Ångest för att lämna Tilde...
Ångest för att börja jobba...
Ångest för att väga mig imorgon eftersom att helgen bestått av alldeles för mycket...

RSS 2.0