Jag borde uppdatera

men känner inte att jag har något att tillägga. Tråkigt att lyssna på mitt eviga tjat om skolan. Det är det som cirkulerar runt mig mest just nu. Har massor att göra. Men det borde gå fort. Snart borde jag vara klar.

Måste betala räkningar idag. Peter vill simma så vi får väl se. Jag är öm i höfterna.

Jag misstänker att många kontrakt har gått ut i våra bästa år då det är en seriemördare som slaktar människa efter människa. Är nästan roligt att se för att det är så dåligt.

Nä nu ska jag försöka komma på dilemmor som uppstått under min pedagogiska "karriär". Ufff!
Mycket gjort

Idag har vi fått extra mycket gjort, bara för att klockan skulle ställas tillbaka. Var så skönt när man trodde att man vaknade 11 och insåg att klockan egentligen bara var 10. Innan klockan var 12 hade vi städat hela lägenheten, ätit och duschat.

Sen bar det av till barnens hus för att inhandla babysittern. Vi struntade i den brun/rosa. Vi tog en svart/limegrön. En som verkar vara mycket bättre för bejbisens kropp. Dessutom så kan man ha den liggandes eller sittandes med en massa gungeffekter. Känns skönt och få färdigköpt de sista sakerna. Har några saker kvar, men det kommer.

For även på jysk och köpte 4 stycken nya kuddar. Var behövligt då vi hade IKEAS skit kuddar som "bommlade" ihop sig. Jäklar vad vi ska sova gott inatt.

Måste sätta igång mer seriöst med julklapparna också. Är lika väl att göra bort den delen också så att alla pengar sparas till den lille.

Vet vad som ska inhandlas till MIcke, Linn, Peters Åsa, och min Pappa. Blir inte så många att shoppa till, tack och lov! Vad jag ska köpa till Peter funderar jag fortfarande på. Han vill ha en ny rakapparat men det lämnar jag nog åt mamma och de.  Som vanligt blir det sockar åt mamma och kalsonger åt älskling. Är egentligen som att byta pengar med varandra, jag och mamma. Men vi ger alltid sockar, kan kalla det tradition. Jag kan då säga att jag har gott om sockar!

Peter ska på match snart. Jag skulle kunna gå och sova. Gud, vilka sammandragningar jag har haft idag. Är väl bra att det sätter igång så att livmodern tränas lite. Nu nästa vecka blir det en jäkla massa plugg ska jag bara informera om.

BM besök

med en massa känn och klämm. Barnmorskan tror att den lille ligger i säte. Med rumpan neråt och huvudet och fötterna under mina revben. Men det kan vara så att den har lagt sig med huvudet neråt också, hon kände inte riktigt. Men nästa gång så skulle det nog visa sig.  Behövde inte oroa mig ännu. När jag frågade när det var dags att börja oroa sig så sa hon vecka 37. Så den lille har 6 veckor på sig att göra sig redo för livsfärden.

Annars så lät allt bra. Jag hade minskat i kurvan då SF måtten var 30. Bejbisens hjärtslag låg på 148 slag i minuten och mitt blodtryck var högt. Hon frågar alltid om jag har stressat på morgonen och om jag har sprungit in. Börjar fundera om hon ens skulle lägga märke om man skulle ha havandeskapsförgiftning. Har ju blivit så orolig sen Malin fick det.

Skönt med fredag. Jag ska prova på att äta tacos idag. Har ju inte alls varit så sugen på det under graviditeten. Men Peter är så sugen.

Har varit på stan och lyckats gå omkring i en hel timma. Jag är så duktig!  Har handlat lite småsaker.

Nä nu ska jag gå och se på Oprah och bara vänta på att älsklingen kommer hem. Jag får ta o plugga det sista på måndag kväll då böckerna ska in då.

Trevlig helg gott folk!

Första på familjen

image34

Oj så mycket kärlek! (Jag täcker Peter rätt bra =)

Nattbesök

Vaknade mitt i natten av att någon ryckte och plingade på dörren. Hörde att det var någon som inte var i det nyckraste tillståndet. Första tanken var att det kanske var Axel som hade låst ut sig men den tanken försvann när jag hörde suckandet och stönandet.  Blev som orolig och försökte väcka Peter så att han kunde göra något. (Jag är ju fortfarande kvar i det gamla tänket där mannen ska beskydda sin kvinna). Peter trodde inte på mig och bad mig somna om. Ville försäkra mig om att det verkligen var någon där ute så jag klev upp och smög mig fram till dörren och såg en svart skugga ligga under dörren.

Försökte väcka Peter igen och verkligen få honom att inse att det är någon i trappen. Efter några gånger så inser han att jag inte pratar i sömnen och tror på mig. Den svarta skuggan började rycka i grannens dörr så att hennes hund skällde. Skuggan började bli less och man hörde honom mumla att han ger upp .Han gick sedan därifrån. Efter en liten stund kom polisen. Vet inte om de fick tag i den svarta skuggan eller om han insäg att han var helt fel ute.

Tankarna började cirkulera och for först och främst till hur det hade varit om vi hade haft bejbis hemma.  Lillen hade ju vaknat och säkert börjat gråta. Den svarta skuggan hade hört att någon var hemma och vad hade hänt om han hade blivit aggressiv? Själv i paniken och samtidigt lugna lillen.  Obehagligt måste jag säga. Nu hade jag velat ha en säkrare ytterdörr.

Har varit på skolan idag och tiden har rusat iväg. Helt plötsligt var dagen slut och jag har smått ångest över hur mycket jag har surrat och tagit plats. Men som sagt, den som tiger, samtycker =)

Peter jobbar som vanligt över då det är torsdag. SÅ tråkigt! Jag var så sugen på Korvgubben så jag har nyss klämt i mig en baconcheese meny. Korvgubben är nog bäst på snabbmat måste jag säga.

Nu blir det att koppla av och bara ta det lugnt. Är ledig imorgon ju!

En från vecka 30.

Sätter äntligen in en bild. Lite segt och det känns som att magen har växt inatt så att ni missar hur stor den egentligen är!  EN dålig bild!

Verkar som att det kommer många bejbisar nu. Jag önskar all lycka till de som är mitt i barnafödandet.
Själv är jag inte där ännu. Men eftersom tiden går så fort så säger det väl bara vips.

Mamma har varit sjuk idag så jag for till henne med lunch och ratatouille (filmen). Mammor behöver också få känna sig omtyckta och omhöndertagna någon gång. Hon uppskattade det iallafall.

Skrev ju igår att jag hade tappat bort eller slängt bort mina uppgifter som ska redovisas imorgon. Så jag for in till biblioteket och gjorde om dem. Var väl lika väl. Har även fått gjort en hel del på moment 3 så nu tror jag inte att det kommer att bli några problem med att hinna klart kursen.

Barnmorskan ringde mig idag och ville ändra min tid från tisdag till nu på fredag istället. Fasiken, då försvann den lediga dagen. Fast det är väl lika väl. Får väl mer gjort så. Och på lördag har jag akupunktur. Känns konstigt att fara till sjukhuset på helgerna. Känns dyrt, även fast det inte kostar något.

Sitter och väntar på att Peter ska bli klar, han försöker sälja bilen. Sen ska vi fara och städa.

image33


IdiOT JAG!

Dum som man är så har jag släng uppgiften som ska redovisas på torsdag.  Gjorde den för jättelänge sedan för att vara i tid och ha allting klart. Men nog fan är jag så dum att jag lyckats rensa bort den.

Vet inte hur jag ska göra nu. Om jag kommer att komma ihåg vad jag har skrivit på den till litteraturseminariumet eller om jag måste göra om skiten imorgon. Har ju inga böcker hemma så det betyder att jag måste fara till biblioteket enbart för att göra om.

Om jag har turen så kanske jag kommer ihåg vad det handlade om när andra börjar prata om det berörda ämnet. Vad fasiken det nu var?!

Dumma, dumma, dumma, dumma JAG!

Inget fel

Tänkte bara säga att det inte är något fel på bejbis eller mig. Vi mår bra. Har bara varit lite orolig för några konstiga sparkar. Säkert inget att oroa sig för.

Vad ska man göra nu då? Hade planer på att se Mäklarna men det sprack ju.

Varnar er för den nyaste smaken av Felix snabbmat. Smakar skit! Hade sådana höga förväntningar för Waldorf är helt underbara på Biff i yakinikusås.


Fort, fort

Tiden bara rusar. Går så fort bara det finns en liten sak att göra på schemat. Hela dagen är nu borta och jag har inte gjort något vettigt förutom akupunkturen.

Passade på att fråga barnmorskan om oroligheterna kring bejbis. Hon tog in en läkare som pratade lite om vad man kan göra. Hon ville koppla på CTG för att se hur barnet mådde om jag ville. Men jag väntar nog och ser hur det känns om några dagar.  Hon sa även att om det nu skulle vara något så har bejbis bäst inne i min mage där den får allt den behöver. Jag är ju för långt gången för att göra något och för kort gången för att ta ut den lille.  Det är nog säkert inget försäkrade hon mig om.

Ska simma med Peter när han kommer hem. Kanske inte det bästa för senapsfröna i öronen. IMorgon ska hela dagen ägnas till skolan.

Skämms på mig

Känner mig ovanligt ledsen och less idag. Det betyder mjukisbyxor hela dagen.
Har sovit jättelänge. Vaknade nyss. Ska snart iväg på akupunktur. Har haft drömmar om att jag har blivit stucken i fötterna samtidigt som jag legat på ett berg av päron.

Ledig idag, imorgon och på onsdag. Sen skola Torsdag och ledig på fredag. Hoppas jag hinner få något gjort.

Skämms på mig när jag inte lyckas med bilderna som jag vet att ni vill se.

RATATOUILLE

Helt underbar film! Ett måste i filmsamlingen!Är så dålig på det här med bilder! Måste knäppa på magen nu. Vet att jag säkert kommer ångra mig sedan för att jag inte var tillräckligt duktig på att ta kort.

Nu ska jag väcka älsklingen, han är alltid vaken så länge på nätterna och spelar. 


Så lite!?

Tänk att det ska krävas så lite för att man ska må bra igen! Nu har jag lämnat in alla skolarbeten för de 2 första delarna. Jag mår så bra. Har haft klart allt men bara inte lämnat in dem. Har haft ångest över att det kanske inte ska räcka till. Att jag kommer vara tvungen att komplettera. Men so what om jag nu får det!? Är väl inte hela världen.

Fick min guldbonus från H&M. Hade jag handlat för 900 kronor till så hade jag fått 500 kronor i presentcheck men nu fick jag "bara" 250. Köpte en killtjöja som täcker magen. Får ha den som myströja sen eller så ger jag den till mamma.

Vet inte om det blir så mycket bad för mig? Borde väl fara då det är skönt och hälsosamt för kroppen. Sanna kunde då inte följa med.
Ska börja simma med Peter sen, han behöver det för sin kropp. Och jag älskar att vara lätt och avklädd bredvid honom istället för tung och påklädd.

Har gått in i vecka 30 idag. Nu börjar det bli panik om jag ska hinna med allt. Den lille kan ju komma alldeles snart. Om bara 8 veckor så är det ju en inte-för-tidig-födsel. Jag kanske bara har 8 veckor och fixa iordning allt med skolan innan det är dags.  8veckor är ju ingenting!

Peter ska knäppa kort på magen sen när han kommer hem. SÅ då sätter jag in en bild från v. 30 imorgon säkert. Ikväll ska vi på Peters innebandymatch. Han är så duktig i mål min karl.

Var på Peters jobb igår och lärde mig nästan att balansera däck. Jag skulle nog kunna jobba lite med det. Nog för att det roligaste var att se älsklingen jobba. Man blir som lite stolt när man ser vad han kan, Nä nu ska jag nog fara och fylla på glykol (hehe) och sen en dusch eller ett bad.

Ha en trevlig helg alla mina 65 läsare!=)

Glömde bort

att plugga idag. Eller jag vaknade först vid 10 och hade lite ångest över att jag hade sovit så länge. Men sen så kom jag på mig själv med att det är sjukt att få ångest över något sådant. Så jag låg kvar ytterligare ett tag. Skulle till akupunkturen halv två.

Akupunktur, det är inte sådär jätteskönt. Barnmorskan liknade det med sterila kvaddar, fast sterila kvaddar ska göra väldigt mycket ondare. Somnade igen. Barnmorskan tycker det är jätteroligt att jag känner av det så mycket. Det tyder på att det fungerar. Hon sa att om det visar sig hjälpa så pass bra så kanske vi bara behöver göra akupunktur en gång i veckan. (!!!) Tur att det inte kostar något iallfall (tror jag)

Fick sålt min mobil idag ocksså! Skönt, 1000kronor extra. Borde spara undan dem till något viktigt, lär ju behöva besöka tandläkaren här om ett tag. Alltid lika roligt och dyrt.

Har fått städat och klart både på jobbet och här hemma, också skönt. Nu väntar vi på att tvätten ska bli kvar så att jag kan gå och sova. Imorgon är det redovisning av en uppgift och sen ska vi byta till vinterdäck.

På fredag ska jag nog fara och simma. Måste lämna in alla uppgifter också, det  var ju det jag glömde göra idag.

200 dagar

Min graviditet - BF Tors 3 jan 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Tis 16 okt 2007
  Din graviditet startade Fre 30 mar 2007
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Fre 13 apr 2007 (ägglossningen)
  
  Du har gått 200 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 29
  Du har gått 28 fulla veckor och 4 fulla dagar (v28+4)
  Du är i 7:e kalendermånaden
  Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
  Du är i trimester tre
  Du har 80 dagar kvar till förlossning

Som jag har sagt gång på gång så rusar tiden. Börjar bli lite läskigt så fort det går. Om 80 dagar kanske vi har en liten här hos oss. Gud så jag längtar!

Peter har köpt en extra bil igår. Så vi var en  sväng till Piteå för att hämta den nya familjemedlemmen. En fulsöt liten vaz lada från 1978. aAnska sliten och så men han ska köra den till sitt jobb så att jag kan ha opeln när jag behöver fara till skolan. En orange. Han köper tydligen alltid orangea  skrotbilar.Den ser ut ungefär så här. Fast mer sliten och orange. Själv så köpte jag min lilla mobiltelefon i går. Den är helt underbar och jag är så nöjd. Fick den för 999 iallfall.

Har nyss kommit hem från skolan. Vi fick massor av saker gjorda. Så efter fredag har vi en massa ledigt. Fast jag ska ju börja knopa ihop alla de nya uppgifterna. Nu tänkte jag slänga mig i duschen och sen väntar föräldraträffen.

Föreläsningar hela dagen

Och jag tror jag dör av tristess. Tråk på tråk säger jag bara. En utav föreläsningarna skippade jag och gick in på biblioteket för att sätta igång med moment 3 istället. Har faktiskt kommit en bra bit på vägen.
Den kursen handlar om kommunikation. Jag ska övertala Peter att jag ska få intervjua honom och handleda honom i ett samtal. Har bara ingen aning om vad vi ska prata om och vad jag ska handleda honom i.

Akupunkturen tror jag fungerade. Har inte alls lika ont och inte på samma sätt som förut. Nu är det en mer ilande känsla.

Har drömt att lillen sparkade så mycket att jag fick tag i h*ns fot. Kände de små tårna. Drömmen tyder säkert på att h*n har sparkat ovanligt mycket i natt. Den är som tokig på kvällarna och nätterna. Blir väl antagligen ett litet nattbarn. Får börja vända om dygnet helt totalt.

Ska in på expert nu efter att jag har hämtat Peter. Sen biblioteket i stan och sen bussgods.
Efter denna fullsäckade dag lär jag väl bara falla ner i sängen när jag väl kommer hem. Får se vad det bli för middag. Jag är så sugen på korv och makaroner.

Senapsfrön i örat

Har varit på akupunktur idag. Tror faktiskt det fungerade. Har för första gången inte ont i höfterna. Jag kan då avslöja att ett utav sticken i örat gjorde ont så in i hvete. Hon som gjorde akupunkturen trodde att det skulle fungera på mig då det värkte och jag blev sömnig. Jag somnade i deras avslappningsstol.

Har nu tejp med senapsfrön i som jag ska aktivera då och då för att förbättra smärtlindringen. Senapsfröna värker också, fast nu börjar det bli en sån där skön smärtfylld varm känsla.

Bejbis sparkar mig i revbenen och när den väl flyttar sig lite så känns det som att det skulle kunna vara av. Den trycker på mitt revben som har varit dåligt förut också så det kanske har något med det att göra.

Jag har legat hela kvällen och kollat på Greys anatomy så nu borde jag gå och sova. Men inte det inte. Blir ett till avsnitt. Kommer ändå vara lika jäkla trött i morgon. Vi har föreläsningar hela dagen och jag känner mig verkligen inte sugen på att sitta stilla en hel dag för att lyssna.

Har ju lagt ut min mobil på blocket. Säkert 10 stycken som frågat om den. men bara en som har ringt. Så jag ska troligast skicka i väg telefonen till göteborg om det går bra med bussgodset. Annars skiter jag i den affären. Min telefon som jag vill ha kostade tydligen mer än 999. Expert körde med falsk marknadsföring. Idoter! Ska dock fara dit och försöka tala dem tillrätta.

Nä nu ska jag och min 29veckors mage fortsätta med Greys anatomy.

Onödigt!?

Ska försöka sälja iväg min telefon. Jag vill ha en viktelefon som är enkel. Hittade en igår. En samsung som är perfekt för 999 kr. Har lagt ut min LG på blocket till ett pangpris så vi får se om någon nappar. Har inte ens betalat av min LG ännu.

Hittade armbandsberlockerna igår. Det ska bli mitt önskeprojekt. Tomas Sabo har gjort en tjock kedja där man kan hänga på olika berlocker. Så nu kommer jag önska mig det i framtiden.


Helt suveräna! Nog för att armbandet här ovanför är lite överfyllt. Mitt kommer nog att bara ha en berlock i sig ett väldigt bra tag. Priserna på berlockerna skiftar ända från 198 till över 2000. Men som tur är så är alla smycken jag vill ha inte alls så dyra.

Peter ligger fortfarande och drar sig i sängen. Jag ska väl gå och duscha och göra mig iordning för ett storhedenbesök!

Mobiltelefoner - Operatörsfria Samsung SGH-M300 Coral Pink
Här är den jag ska köpa!

Fredag och Foglossning

Har så ont. Sitter i skolan och väntar på att klockan ska bli tillräckligt för att fara och hämta Peter från jobbet. Dagen har varit riktigt tung och jag har haft och har så ont. Stolarna är helt fel för mig. Eller egetligen är hela skolan fel för mig känns det som. Är inte alls på speciellt stort humör för att omringas av folk när jag har ont och är trött och less.

Skönt att det är fredag och att man iallfall är ledig lördag och söndag. Städade igår så jag har absolut inga måsten som ska göras. Uppgifterna för moment 3 har kommit ut nu så såfort jag kommer hem ska jag kika igenom dem för att få en uppfattning vad jag har framför mig. Vill bara få klart allting så att jag kan få vila någon gång.

Sitter en kille bredvid mig och spelar piano. Synd att han inte var lite bättre så att den underbara musiken han spelar hade fått bättre flyt. Gillar pianomusik, är väldigt vackert och fridfullt.

Har haft huvudvärk nu två dagar i rad. Inte sån här liten huvudvärk utan riktigt massiv. Har tillochmed behandlat mig själv med alvedon två gånger. Brukar inte ta smärtstillande men det bara dunkar och dunkar.

Ska in en snabbis till stan. Har sett ett jättefint panduro armband som jag vill ha. Ett sådant som man fyller med berlocker. Det kommer ju att passa sig jättebra nu när man ska bilda familj och kanske inte alltid kommer att ha så mycket pengar. Då vet Peter alltid vad han kan köpa till mig. =)

Min mamma hade ett berlockarmband när jag var liten. Ett i guld där en av berlockerna var en telefon och en en katt/hund. Jag älskade hennes armband. Ville själv ha ett och idag när jag såg det här så blev jag nästan nostalgisk. Sen så älskar jag saker som man kan samla på. Och varje berlock kommer att få en speciell mening. Gud så skoj.
 
Nä nu ska jag gå och läsa några bloggar innan jag beger mig.
Ha en trevlig helg!

Serienörd?

Hittade listan på någons sida. Tyckte det var kul. Har alldeles just insett att klockan är alldeles för mycket för att fortsätta att se på Greys anatomy så jag ska gå och sova nu.

[x] Gilmore Girls
[x] Grey's Anatomy
[X] Prison Break
[x] Desperate Housewives
[x] OC
[x] One Three Hill
[X] Vänner
[x] Förhäxad
[x] 24
[x] Simpsons
[x] Scrubs
[x] CSI
[x]CSI Miami
[x] CSI New York
[ ] Jordan Rättsläkare
[x] Joey
[ ] Bones
[x] Dawson's Creek
[x] Heroes
[ ] House
[ ] Brothers and sisters
[x] Sex and the City
[ ] Navy CIS
[X] Lost
[x] My name is Earl
[x] Ugly Betty
[ ] Smallville
[ ] Southpark
[ ] Stargate Atlantis
[x] The 4400
[ ] The Office
[x] Two and a half men
[ ]Spin City
[ ] Cold Case
[ ] Criminal Minds
[X] Baywatch
[ ] Lilla huset på prärien
[ ] Dallas
[ ] Shark
[] Tredje klotet från solen
[ ] Law and order
[x] Våra bästa år
[x] Våra värsta år
[X] Sabrina - Tonårshäxan
[ ] Ett geni i familjen
[X] Alla älskar Raymond
[ ] Ghost Whisperer
[ ] 8 simple rules
[X] Svensson Svensson
[ ] Lizzie McGuire
[ ] Sunset Beach
[ ] Magnum
[ ] VIP
[ ] Stacked
[ ] Myggan
[ ] Vita huset
[ ] Advokaterna
[X] Ally McBeal
[x] Las Vegas
[ ] Xena
[ ] Entourage
[ ] Cityakuten
[ ] Will&Grace
[ ] Beverly Hills
[X] Sjunde himlen
[ ] Dharma&Greg
[X] Fresh Prince in Bel Air
[X] Skilda Världar
[X] Nanny
[X] Tre Kronor
[ ] L-word
[X] Vita Lögner
[ ] Andra Avenyn
[ ] Rederiet
[ ] Hem till gården
[x] How I met your mother
[ ] That 70's Show
[x] Alias
[X] Seinfield
[ ] Glamour
[x] Huset fullt
[ ] Hjälp
[ ] Mitt liv som död
[ ] The Shield
[ ] Close to home
[x] Kyle XY
[x] Top Model

[x] Frasier


43 olika serier som jag har sett minst en säsong utav. Jag tror jag klassas som serinörd.


Diagnos, hallonfil och akupunktur.

Som ni vet har jag nämnt att peter har varit dålig ett längre tag. Närmare bestämt för 2, 5 år sedan. Hans höft och rygg har inte riktigt fungerat som de ska göra.
Har ju många gånger tyckt att han bara har mesat sig och varit hård och sagt åt honom att skärpa sig. Vi kan ju säga att jag har ångest. Igår ringde hans läkare och berättade om hans sjukdom. Peter har fått diagnosen 

Bechterew som är en allvarlig reumatisk sjukdom. Är 0,5% av Sveriges befolkning som har diagnostiserats den.
En kronisk inflamation som gör att lederna hela tiden är inflamerade. Man kan få svårigheter att röra sig, trötthet, ingen aptitlust, ögonproblem och om sjukdomen är lågt framskriden kan även brosket som skapas i kroppen kan bli till ben vilket kan kräva olika operationer. Ofta i de värre fallen drabbas höfterna som det har gjort för Peter. Han får även svårt att andas och problem med att sova då man absolut inte ska sitta eller ligga stilla länge. (Det är då man blir stel och stelheten blir kvar då brosket förvandlas till ben.) Ja det är en komplicerad sjukdom helt enkelt. Men på ett sätt så är det skönt att han har fått en diagnos så att man vet vad det handlar om.

Vi var till barnmorskan igår. Mätte SF - måttet och hjärtljud. Bejbisen verkar må bra och hjärtljuden ligger på 140 slag i minuten. SF måttet var på 29 och lite över kurvan men det betyder inte att vi kommer föda en 5 kilos klump. MIna hb värden börjar stiga så än så länge behöver jag inte äta några mera tabletter. Trycket jag känner av och till har att göra med de kraftiga sammandragningarna sa hon bara. Men hon tyckte verkligen att något behövdes göras för mina smärtor med foglossningarna eftersom att jag inte ens kan ligga ner på rygg under den tiden hon ska mäta. Hon ringde specialistmödravården så jag fick komma på akupunktur. Så jag ska till BB på söndag och prova på nålmetoden. Ska bli intressant och se om det blir något bättre.

Efter mötet med barnmorskan så var det den första föräldrakursen. Var väl helt okej, kanske lite stelt. Peter var iallfall nöjd. Känndes som att vi pratade mest om det man kan läsa om i alla gravidtidningar och på nätet. Men det är ju alltid kul att träffa andra människor som också ska ha barn. Nästa Tisdag ska vi prata om olika smärtlindringar så det ska bli intressant.

Lussekatterna som jag och Peter bakade blev jättegoda. Jag har lyckats äta upp nästan alla helt själv och jag kan då säga att de inte är bra om man vill slippa halsbrännan.
Fick lite smått panik i morse när jag insåg att min goda päronfil var slut så nu har vi varit på Kvantum och buckrat upp med både hallon och päronfil.

Känns jobbigt att lärarna på skolan inte har planerat klart om vad vi ska jobba med i december och januari. Det betyder att jag inte kan göra något klart i förväg. Skönt med lite helledigt några dagar iallfall eftersom att jag inte har något mer att göra.

Blev ett långt och säkert jobbigt inlägg att läsa. Speciellt när jag inte har några bilder.

Jag bjuder på en filbild i slutet iallfall. Borde fota magen någon dag. Den växer ju faktiskt fortfarande.Tycker det är viktigt att stödja norrmejerier speciellt. Ävwen om deras varor är en aning dyrare än de andra. Skänk en extra krona åt bönderna!


Så mycket...

att berätta.. därför har jag inte orkat att uppdatera. Orkar inte nu heller. Har alldeles just kommit hem och nu ska jag sova en stund innan jag måste hämta Peter. En hel skoldag tar knäcken på en.

Återkommer senare helt enkelt.

Lussekatter

Kom på hur mycket jag bara älskar lussekatter. IKEAs julkatalog har ju kommit och på en av bilderna lös dem upp. De gula saffransfyllda underverken.

Just nu väntar jag och Peter på att degen ska jäsa. För nog fasiken ska vi njuta av lussekatter och mjölk ikväll.


Imorgon är det barnmorskan som gäller. Ska bli skönt och få kolla upp så att allt är okej. Är inte en sådan människa som gärna ringer dit och klagar om problemen. Alla ni andra får ta del av dem istället. Vill få svar om urinvägsinfektion och om jag kanske har börjat öppna mig? För det känns som att något trycker rejält om jag böjer mig ner eller sitter på toa. Men det kanske är så det ska kännas? Har ju aldrig varit gravid förut så det är ju svårt att veta.

Fick bortgjort den sista delen som jag dragit efter med. SÅ nu är jag helt ledig imorgon och på onsdag har vi litteraturseminarium. Oj. nu måste jag gå och forma katter.

Kullerbyttor

Han tycker jag påminner om någon som jag inte alls vill påminna om. Oförlåtligt.

Bejbis lever om för fullt och snurrar runt i magen hela tiden. Känns som riktigt fina kullerbyttor.
Jag kör Greys anatomy race och njuter av den sista lediga dagen. Har fått reda på att sista skoldagen är Torsdagen den 17 januari. Jag har då planerat att bejbis ska ha kommit på min födelsedag åtminstone. Vilket betyder att jag måste sätta igång och göra bort allt i skolan om jag ska klara den här kursen.

Peter var och festade igår och blev full. Jag var självklart nykter och chaufför. Fick då vänta ett jäkla bra tag kan jag då säga. Det är lätt att störa sig på onyktra människor. Var ju även på 75 års kalas men ett gäng onyktra människor. Men det gick bra. Brukar vara skoj med Peters släkt.

Jag ska äta päronfil med flingor. Mamma bjöd på kvällsfika och fick upp mitt minne för päronfil. Det smakar ljuvligt.
Nu greys anatomy och imorgon biblioteket.

What the fuck och chokladsug

Peter ligger och sover i sängen och pratar i sömnen. "What the fuck" hör jag honom mumla. " men naeää" är något annat han säger ganska mycket av. Gör så ont i mig när han har ont. Är glad att han är hemma när jag är ledig =) Skönt att få lite dagtid med varandra.

Presenterade han för Greys anatomys första avsnitt igår och han ville inte sluta att titta. Jag somnade innan så jag hoppas att han inte har sett klart hela första säsongen nu. Jag som har så dåligt filmminne så  kan jag se om serier och filmer flera gånger utan att riktigt komma ihåg vad som hänt i dem.  Der bästa med det är att jag kan se om CSI om det har gått ett tag.

Är himla sugen på chokladbollar. Men eftersom att vi inte har några chokladbollar så får det bli vaniljglass med chokladsås. Det borde fungera lika bra.
Peters farmor fyller 75 idag så vi ska dit och äta smörgåstårta och fira. Misstänker att släkten ska dricka öl. Känns lite fuskigt. Är då det är som roligast att dricka några öl.

Var in på hemtex igår på jakt efter ett till överkast, fast åt mamma. Men självklart var de slut. Väldigt synd. Var ju sådant pangpris.

Ska gå och avnjuta choklad och Greys anatomy. Ha en trevlig helg!

Grattis till mig själv som går in i vecka 28 idag.

Stackers

Sitter och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att jag ska kunna fara iväg till skolan. Peter är fortfarande sjuk så jag fick sovmorgon. (Om vi ska se något positivt med att han är sjuk)

Att sova på nätterna är inte längre samma sak som förut. Jag har en kudde mellan benen, en under magen och en bakom ryggen. Vid vändningarna som jag måste göra över 20 gånger på natt så blir det en jäkla massa kuddflyttning.

Var hos mamma och de igår. Hade köpt med mig massor av grönsaker och dipp som vi myste med till Greys anatomy. Nästan så att jag önskar att jag inte hade sett alla serier i förväg är inte riktigt lika skoj att se dem ytterligare en gång. Greys är okej men inte desperate housewives.

Nä nu ska jag rulla iväg. Fast så tråkigt att behöva lämna "Vakna med the voice" och älsklingen i sängen.

Krya på dig gubben!

En från vecka 27

Har tagit ett kort framifrån. Magen är helt sne och naveln är nästan borta.

image31

Sen har vi en från sidan också.

image32

Vi kan alltså konstatera att den växer!

Ledig och sjuk

Jag är ledig. Peter är sjuk. Älsklingen har äntligen fått lite sömn. Stackaren har så ont i rygg och höft. Tror hans smärta är som stark foglossning. Men ändå är han så underbar och låter mig gå före hela tiden. Vil du ha massage? Kan jag göra något? Det är min älskling det.

Satt och kollade på kort och hittade ett när jag var i vecka 12. Det var ett tag sedan, fast tiden har gått väldigt fort. Nu är det bara 12  veckor kvar. 12 veckor är ingenting. Kommer ihåg när jag alldeles nyss var helt chockad över att Malin bara hade 12 veckor kvar. Tiden rusar.

Sitter och stör mig på människor som talar ner andra och deras saker bara för att de själva inte kan ha det så eller har råd till det. Folk som bara måste klanka ner för att bygga upp deras egna självkänsla. Det ser inte bra ut.

Mår iallfall bättre idag men har massor av ont i ryggen. Men eftersom att Peter också har ont så ska jag föröka få med mig honom att simma. Tror att det kan vara bra för kroppen. Blir nog inte att jobba idag. Får putta det till helgen istället. Nu är det för mycket smärta i rygg och höfter.

Barnmorskan ringde och väckte mig imorse. Frågade om föräldrakurs. Så det var ju tur att det blir av. Så nu redan den 9/10 börjar första mötet. Först verkade det som att inget skulle bli av men det var ju bra att någon insåg att alla måste få ta del av mötena.

Nu ska jag gå och krypa upp bredvid min älskade och kanske slumra in igen.

Något som är fel

...med kroppen idag.
Vaknade med smärta idag. Brukar aldrig ha problem på morgonen.
Har varit och kissat över 15 gånger under dagens lopp. Har en sådan tryckande känsla neråt och höfterna vill bara falla sönder. Kan inte gå nå längre. Att åka bil är förjävligt då guppen drar ihop hela magen. Mensvärk som kommert och går och energin i kroppen är totalt slut.

Hoppas att morgondagen är en bättre dag. Den borde vara det då jag är ledig och kanske får chansen till att vila.

Har haft redovisning i dag så nu är hela moment 1 klart.  Skönt! Bara 2, 3 och 4 kvar nu. Fast 2an har jag nästan helt klar.

Är så hungrig men orkar absolut inte laga något. Peter är hos frisören så när han kommer ska han ta med gott från korvgubben. Jag ska inte röra en fena under resten av dagen.

Godmorgon världen

här har ni mig...
Har varit en bra helg. Mamma, Micke och lillasyster har kommit hem i lördags med massor av fina presenter. Linn hade köpt ett par Beckham byxor till sig själv men då de visade sig att vara alldeles för stora så fick jag dem. De passade jättebra då de var låga och jag kunde ha dem under gravidmagen. Har även fått ny parfym (Donna Karens), mascara, väska, sjal och godis. Det är ganska bra att ha dem bortresta ibland helt enkelt.


Söndagen bar iväg till IKEA och skopunkten. Fick äntligen köpa mina skor, blev dem som jag visade i förra inlägget + ett par till. Så med mina gråa strumpbyxor och nya underbara skor så känner jag mig jättefin.
Har även inhandlat mer sängkläder åt lillan och helt nya lampor till köket, vardagsrummet och sovrummet. Vi som inte skulle handla något. Men det är ju det som är typiskt för IKEA. Man kommer alltid därifrån med massor av saker. De hade även fått in alla julsakerna. Det kliade i fingrarna då det fanns pumlor i både svart, brunt och vitt. Ville köpa allihopa men Peter tyckte att jag hade blivit galen. Det blev inte en endaste pumla kan jag säga.

Har varit tvungen att lämna igen bilen till Micke igen så nu sitter jag här på skolan alldeles för tidigt. Vi ska köpa en skruttbil som Pete kan köra med till jobbet.  Det räcker med att vara den tiden som måste spenderas här. Har inte lust att sitta här ytterligare 1 timma på morgonen. Är som att en halv skoldag tär på krafterna och räcker gott för att göra mig alldeles slut i både kropp och själ.

Bejbis sparkar mig jätte mycket, nästan så att det värker i revbenen. Och sparkar speciellt myclet när jag äter. Det känns lite jobbigt. Blir ingen matfrid direkt. Fast det kanske är bra egentligen. Äter väl alldeles för mycket.

Nu hade jag tänkt hinna läsa allas bloggar innan alla gruppkamrater kommer och allvaret sätter igång!
RSS 2.0