Ångest

Jag har ångest inför morgondagen. Det känns tungt att behöva lämna iväg Tilde ändock om det är till farfar och farmor Åsa.

Är längesedan jag drack något. Undrar hur det kommer att kännas. Kommer jag få panik och längta efter dottern? Brösten lär väl dock ta död på en. Ska ta det lugnt och hämta hem Tilde till natten. Aldrig att jag sover utan min dam.

Men Peter fylller bara 25 en gång.. Nu är det mat som gäller. Först åt Tilde och sen lasange till Peter och mig.

Farväl

Har sovit 8 timmar inatt! Det är helt otroligt, så lång sömn har jag inte fått på jag vet inte hur länge. Jag känner mig hur pigg som helst. Tilde däremot bara åt och somnade om igen. Har passat på att städa under tiden. Tänkte gå och duscha också men det känns som att hon borde vakna snart. Jag lägger duschen åt sidan till senare.

image95
Vi. (Har rengjort spegeln nu när jag städat!)

Har köpt bumbostolen. Kunde inte motstå när jag såg att den fanns i lila. Hon gillar den men inte i för långa stunder. Misstänker att den kan bli en favorit när hon blir lite äldre. Den är trots allt från 3 till 14 månader. Gumman har ju inte ens fyllt 2. Däremot fyller hon 8 veckor idag. Stora damen. Känns inte som att hon är en bebis nå längre. Känns som att man kan föra "diskussioner" tillsammans och att vi har ett bra samspel. Trivs att vara med min dotter.

image97
I bodysuiten hon fått av Elvira med familj

Igår blev det gråt och tandagnissel en stund. Peter bar omkring på henne och tillslut så spydde hon. Massvis! Luktade tillochmed spya. Sen blev hon glad igen. Inte konstigt att man blir ledsen om man mår så dåligt. Bara att tänka  på hur man själv är. Spyr jag så ligger jag på toalettstolen, gråter och ropar efter mamma.

image92
Tilde med mormor

image93
Tilde med morfar i Kiruna

Är fortfarande väldigt rasslig men nu får jag skärpa mig. Jag måste ut. Peter fyller 25 på lördag och jag har ingen som helst aning om vad jag ska ge honom eller vad vi ska göra. Börjar känna mig lite småstressad. Nästa helg blir det iallafall middag och som det ser ut, även något glas bacardi. Kommer säkert att ångra mig om glaset bacardi då jag får så dåligt samvete. Men det återstår att se.

image96
Alla kompisarna tillsammans efter bebismassagen

Sanna flyttar till malmö imorgon. Tråkigt. Vi bor så nära varandra men det har ändå aldrig blivit av att man bara går över och gör något. Också tråkigt.
Nu har jag ingen "gammal" kvar. Alla försvinner. Nåja, det blir änmer roligt när de väl kommer och hälsar på i sin gamla hemstad. Blir farväl ikväll.

Nu börjar gumman röra på sig.  

image98

Kirunabesök, Jourcentral och pappaledigt

Trots min sjuka så tog vi vårt pick och pack och for till kiruna. Tildes första längre resa. Hon sov genom hela och var säkert inte medveten om att vi hade hamnat i en annan stad.

Var kul att få träffa min pappa och Tildes morfar. Men eftersom att jag var så sjuk så hade jag ingen ork i kroppen. Lungorna var små som sugrör och febern tröttade ner mig extra mycket. Peter fick vara med Tilde medan jag vilade så pass mycket som det bara gick.

Önskan var att Tilde inte skulle bli sjuk men under kvällen blev hon bara mer och mer snorig. På natten vaknade jag till av att hon hade svårt att andas pågrundav allt slem. Det gör ont i en när ens barn inte mår bra. Jag satte bröstmjölk i näsan och försökte dra ut både snor och slem. Sedan somnade hon om. Jag däremot låg och sov som på spikar. Bara hon rörde lite på sig så var jag där och kollade så att allt var okej. Peter blev också sjuk. Hela familjen var dålig.

image91

Snorig tös


Vi for hem tidigt på söndagsmorgonen så att träffa min farmor och farfar blev det inte något av. Ville komma hem till Luleå så fort som möjligt så att vi var närmare sjukvården. När vi väl var framme så for vi förbi jourcentralen med Tilde för att vara på den säkra sidan. Allt var bra och hon hade "bara" en förkylning men när det handlar om så små barn så ska man alltid fara in.

Jag är fortfarande dålig. Peter är hemma och är pappaledig. Jag börjar bli bättre nu när jag har fått tag i astmaspray. Lungorna blir större och större hela tiden och nu kan jag tillochmed röra på mig lite utan att vara helt död.

Har börjat fixa med Tildes fotopärmar. Den som är färdigtryckt är inte lika rolig att göra, blir så opersonligt. Har därför köpt en snygg skrivbok som jag sätter in inlägg från bloggen i och skriver vad som händer i hennes utveckling och sätter även in massor av bilder. Hade varit roligt att ha en sådan pärm själv. Såg att Mela sysslade med scrapbooking och blev så sugen på att börja med det nu. Men det blir alldeles för dyrt och tidskrävande. Men någon gång så...

Har skickat in fler bilder på Tilde för förstoring. Vill så gärna få bort hyllan ovanför soffan och istället bara ha foton på vårt underbarn.

   


Peter ligger med Tilde på bröstet och hon tränar nacken. Hon är så otroligt stark och skulle nästan kunna sitta helt själv så snart blir det dags för bumbostolen.

image85

Snyggingen


Hon bara växer och växer och nu är det strl. 68 som gäller, iallafall på pyamas. Sorgligt att behöva sätta undan kläder som hon växer ur. Såg film på mig som liten igår. Kan då säga att Tilde är lik mamma! (yes!)

Sjuk

Jag är sjuk. Var väldigt länge sedan jag var så här dålig. Peter har fått ta pappaledigt för jag orkar inte. Har ingen ork i kroppen och halsen strejkar. Hade inte varit skoj att vara hemma själv med Tilde. Skulle inte kunnat prata med henne eller orkat att tillfredsställa hennes behov.

Graviditeten var rätt bra ändå. Om vi bortser från alla gravidkrämpor men jag var aldrig sjuk eller allergisk. Jag kunde äta allt och kunde hälsa på folk med djur iallafall en kort stund. Nu kan jag ingenting. Känns nästan som att det har blivit värre.

Peter har tagit med Tilde ut på promenad så att jag får vila. Men med lock för öron och näsa så är det svårt. Halsen blir torr på direkten jag försöker andas och att dricka vatten är en omöjlighet. Jag hoppas att jag hinner bli frisk till imorgon. Är ju planerat att vi ska besöka min pappa.

Nu önskar man att man hade varit liten. Mamma hyrde alltid film åt mig när jag var sjuk. Och så fick jag cola och glass. Nu sitter jag istället och tycker synd om mig själv. (Har blivit mycket av det på sista tiden)

Hoppas bara inte Tilde blir sjuk.


Krya på mig!


Fy fan

hur jag ser ut! Jag har aldrig mått så här dåligt. Frisören gjorde det inte heller till det  bättre. Ser ut som en stor fet pensionär.

Nog är det orättvist att vissa som fött barn bara tappar allt fett och går tillbaka till det vanliga, en del blir tillochmed snyggare. Jag har inget att ha på mig och nu matchar inte ens håret till fettet i ansiktet.

Jag vet att det inte ens har gått två månader men jag kan inte gå omkring och må så här. När jag ser på Tilde är allt självklart värt det men som sagt, jag kan inte gå omkring så här.

Till sommaren kanske man kan ta av sig mössan och tilllchmed få på sig några av de gamla jeansen.

image84
Så här vill jag vara! Mindre till storleken och lite på lyset

Att jag inte var nöjd då, det fattar jag inte nu. Men man blir väl aldrig nöjd?

Tappat stinget

Jag har tappat stinget för bloggningen. Känns som att så mycket annat prioriteras. Det jag försöker få gjort är att organisera i Tildes fotopärmar. Jag har kommit så pass långt att jag har skickat in foton  för framkallning och kollat igenom dem. Sen kommer det alltid något annat ivägen.

image83
Myser och pratar med mamma

Har även börjat samla ihop blogginläggen från graviditeten och Tildes första tid för att sätta in det i en speciell bok som hon ska få när hon blir äldre. Hade själv tyckt att det hade varit så roligt att få läsa om hur jag var när jag var liten. När jag började fokusera på mobilen, när jag log, när jag grät, vad som gjorde att jag blev lugn och allt därtill. Har köpt en fin marimekkopärm och klistermärken så nu är det bara att sätta igång.

Som vanligt så växer hon så att det knakar. Nu är hon ännu mer fokuserad och härmar oss hela tiden. Idag har vi tillochmed fått höra grrr ljud. Tungan tycker  hon verkligen om han sträcka ut. När Peter fick höra att Milla kunde grepp en sked så tyckte han att Tilde inte skulle vara sämre.

image78
Tilde har ingen som helst aning om vad som händer

Skrattar gör gumman varje dag. Speciellt när pappa gör sälljud och jag sjunger "Karlsson på taket"  fast byter ut Karlsson mot Tilde.  Självklart kan hon bli lite grinig också. Extra grinig när jag ska knäppa kort hela tiden och sätta henne i massa olika ställningar.

image79
Tilde är riktigt less på mamma

image82
Posar med Ior

Nu i helgen har vi varit och firat mormor. Först var jag och min mor på stan och shoppade kläder. Jag köpte ingenting men mamma fick med sig massor av snyggt, Roligt att hon köpte något till sig själv. Hon köper aldrig något och sätter alltid sina barn framför sig själv. Det är väl så det blir för mig också. Hittar bara saker åt Tilde varje gång jag är på stan. Glömmer tillochmed att titta på saker åt mig själv (korsitaket). Mormor är verkligen så glad över att få vara mormor. Tänker alltid på min moster som nästan aldrig får chansen till att träffa sitt barnbarn Tyra eftersom att  hon bor i stockholm. Jag får väl komma och hälsa på henne så att hon får klämma lite på Tilde så att hennes saknad stillas för en lien stund.

image80
Min moster Eva med lilla Tilde

När vi haft svarta kläder på gumman så har de luddat av sig och resulterat i svart ludd överallt. I öron, mellan tår och mellan fingrar. Så vi fick helt enkelt ta ett litet bad. Hon gillar verkligen att bada med inte att koma upp. Hon blir först nöjd när hon hamnar i famnen och det blir dags för mys. Tror att det beror på att det blir kallt just när man kliver upp. Ikväll blir det bad igen.

image81
De vackraste människorna i hela världen

Nu är egentiden slut. Joakim och Lars är på besök så det vankas film.


BVC besök

Efter att jag väckt Tilde och bytt blöja, klätt på henne och satt ner henne i bilbarnstolen så var vi iväg till BVC. Självklart sena. Hon var ju tvungen att hinna äta först. När vi kom dit så drog vi av alla kläder vi nyss satt på henne och la henne på vågen. 5060gram. Sen var det på med kläderna igen och in till barnmorskan. Där mättes hon. 59 cm. (Gud vad hon har blivit stor!) Sen var det på med overallen och in i bilbarnstolen igen. Jag hade blivit tokig om jag hade varit Tilde men eftersom att vår lilla dam är så nöjd så blev hon inte tokig.

På de sista 2 dagarna så har hon växt ur overallen. Vi har varit på overalljakt men det enda som vi hittar som fallit i vår smak är en exakt likadan. Det tycker jag känns tråkigt. Pop har ju självklart jättefina men vi känner inte direkt för att lägga ner multum på något som damen ändå bara kan ha en kort stund. Är roligt att hon har vuxit in 62orna eftersom att vi har massor av fina kläder i den storleken. När hon däremot blir en 68 blir det mindrre skoj eftersom då måste allt inhandlas.

Idag skulle vi på babymassage. När vi kom dit var den inställd. Men vi hade jätte kul ändå. Vi blev några mammor som satt i kyrkan och surrade tills de körde ut oss därifrån.

Jag vet inte om jag nämnt min stegräknare jag har köpt. Den var jätte bra de första dagarna då jag gick kring 10 000 steg per dag, precis som man ska göra. Nu är den inte riktigt lika rolig. Den ger mig snarare mer ångest. Uppnådde bara 4000 idag. Jag ska ge mig fan på att det här fettet ska bort! Är så tråkigt att behöva gå omkring och må dåligt för att man inte tycker om sig själv.

Imorgon är det fika med mammorna som gäller. Vi ska träffas vid 11 så vi får se om min dotter har vaknat tills dess. Hon gillar att sova länge, precis som sin mor. Nu ska jag sova en stund.

Har jätte många fina kort i kameran men benen orkar inte ta mig framochtillbaka så det får bli nästa gång.

image77
Mobilen är intressant

Sjuka

Som vanligt så går tiden alldeles för fort. Nu är helgen redan slut, Den går fortare än vanligt. Kan bero på att vi njuter av den så mycket mer.

Känner att jag börjar bli sjuk. Är allmänt hängig, trött, nysig och illamående. Lilla damen är också snorig. Det värker i hjärtat med bara tanken på att hon ska må dåligt.

Blev en kortis. Peter ska äta ostbågar och jag ska göra mig klar för film. Får se om jag orkar.

Storflickan

Med älsklingen i knät, sovandes känns livet helt underbart. Jag önskar att tiden kunde stå stilla. Jag trodde aldrig att jag skulle älska någon mer än mig själv. För första gången skulle jag kunna  ge upp mitt liv för någon annan.

Veckorna rusar förbi och Tilde är redan 5 veckor gammal. Hon har växt ur alla sina kläder i 56 och är nu inne på 62. Ska bli roligt att se hur länge hon kommer ha 62 som alla har sagt är en storlek som håller länge. Hon växer så det knakar och är helt underbar. Hon är så himla snäll och jag märker att hon trivs himla bra.  Vi gör ett bra team vi tre, Jag, Peter och Tilde.

Skönt med helg. Skönt att veta att Peter kommer vara hemma imorgon när man vaknar. Att vi inte behöver säga hej då och bara träffas kvällstid. Ikväll ska vi laga en kinesisk kyckling/glasnudlar/wokblandning. Hur gott som helst och förhoppningsvis så blir det en massa mys och att vi sen far iväg och gör något.

Idag har jag återigen städat. Det är sjukt hur mycket fortare det blir dammigt sen Tilde kom. Redan dagen efter storstädning så kan man se dammtussar flyga omkring. Som tur är har vi ju vår ergo rapido dammsugare som vi fick i julklapp. Det underlättar.

Har fått alla betyg i kursen nu. Fick VG på allt. Känner mig nöjd.

Lägger in 2 bilder så får ni se hur mycket hon har vuxit.
image76
1 dag gammal

image75
1 månad gammal

Svullo

Jag har blivit dålig på det här. Att uppdatera. Borde inte ta sådan lång tid att ta sig tid till datorn för att skriva några rader. Men det tar verkligen tid. Innan jag ens kan logga in mig så måste jag gå in på bloggkoll och läsa alla nya inlägg som kommit. Efter det är det dags för familjeliv. Sen så har det helt plötsligt gått lång tid och då är det dags att vara med Tilde igen. Vars tar tiden vägen?

image74
Mammas och pappas underbaraste lilla Tilde

Jag måste verkligen börja röra på mig och sluta äta. Känner mig som världens svullo. Kan bero på de nattliga matstunderna som antingen innehåller mackor med räkost eller godis. Ibland dricka. Fasiken också. När det gäller mat och snask så har jag verkligen ingen självkontroll. Brukar vara duktig  på att ha pli på mig själv när det gäller annat men inte när det kommer till mat.

Tilde har vuxit så mycket. Nu måste vi inhandla fler bodys som hon kan ha. Kläderna börjar bli för små. Nog för att vi har fullt av kläder i större storlekar men just vanliga vita bodys är något som behövs. Hon skrattar för fullt på direkten hon vaknar. Nu ser hon mobilen ovanför gungan och spjälsängen. Hon följer efter mig med blicken och skrattar när man busar med henne. Är så otroligt att följa hennes utveckling.

image71

Vi tränar även nacken. Hon ligger på magen en stund. Sen blir hon lite förbannad. Men hon är riktigt stark och det är nog inte länge till man kommer att behöva hålla i hennes huvud. Jag tror vi kommer få en tempramentfull ung dam. Hon säger då verkligen till när det är något hon vill. Nu tyder vi gråtet och vet vad hon vill. Tutten (nappen) har blivit hennes bäst vän och den har hon i munnen mest hela tiden. Ska bli intressant att se om vi kommer kunna få henne att bara använda tutten på kvällen.

image70
Förbannad när vi måste träna nacken

Har varit in till stan idag. Jag rusade in med Tilde i vagnen. Var tvungen att hinna innan banken skulle stänga. Startade äntligen kontot åt Tilde som jag har tjatat om att jag ska starta. Det tog bara 1 månad att få det gjort. Synd bara att det blev ett sådant konto som vi inte kan se hur mycket pengar det finns på det. Antingen får man gå in på banken eller så får man skriva upp alla insättningar.

Kontonummret är iallfall 3069 22 28160 om det är någon som känner sig manad.

I helgen följde vi med Peter på innebandymatch. Tilde sov sig igenom hela tillställningen. Vilket hon alltid gör när vi far någonstans. Hon somnar så fort hon hamnar i barnvagnen eller bilbarnstolen. Nu har vi iallfall fått rutiner. Det har hållt i sig över en vecka. Vi sover hela natten och vaknar och äter med ungefär 4 till 5 timmars mellanrum. Skönt!

image72
Sover oss igenom pappas innebandymatch

Har börjat få tillbaka uppgifterna från skolan nu. Alla uppgifter har hittils varit toppbetyget VG. Känns jäkligt bra och gör så att jag längtar tillbaka till skolan. Självklart vill jag vara hemma med gumman men jag saknar att ha något mer att göra. Att träffa folket och att ha "måsten".  Känns ofta ensamt när det bara är vi på dagarna. Så jag har planerat att börja gå på babymassagen och sångstunderna. Sen ska jag anmäla mig till babysimmet också. Vill så gärna börja göra något och ta mig ut.  På torsdag är det mammafikaträff och det ser jag fram emot.

image73
Vi myser hos mormor

Hopplöst

Ibland känns vissa saker hopplösa. Ibland så gör det inte det.

RSS 2.0