8200g & 70,5 cm

Sitter i soffan och tittar ner på golvet där Tilde sitter och leker och samtidigt tittar på barnprogram. En syn som värmer mitt hjärta. Vi har vaknat tidigt idag. Halv fyra imorse ville hon slå upp sina underbara blå. Något som inte värmde mitt hjärta speciellt mycket.


Att leka är skoj

Under veckan jag har varit ledig från jobbet så har vi faktiskt hunnit med rätt mycket. Ett besök i Kiruna med övernattning hos min far. Jag har hunnit vara sjuk i tre dagar. Har haft hög feber och frossat när termometern har visat nästan +30 grader inomhus. Varit på arons 2 gånger och även tränat på vår nya träningsmaskin som vi fick av pappa min. Vi har shoppat den underbart nya fina soffan som vi har suktat efter i 2 år och köpt en 50" plasma tv som kommer att passa så fint till.

BADA är skoj

Äter gott på balkongen

Vikten har stannat av totalt. Jag har inte brytt mig i att väga och räkna vilket gör avstanningen rätt självklar. Jag MÅSTE ta tag i det här när kalaset är över. Fast jag nästan känner att jag sitter och ljuger. Jag vet att jag inte kommer stå där och måtta mat mitt i flyttstresset. Aldrig att det sker. Vågen visar - 7,7 kilo och midjan - 9cm. Låren visar - 7 cm och stussen -8.
Appropå kalaset så är fredagen min och Peters. Mamma/mormor ska vara med Tilde och jag och Peter ska ut. Ska bli jätte skoj, förhoppningsvis.

Tilde har blivit så stor. Igår var vi på BVC. Nu väger hon 8200 och är 70,5 cm lång. Sitter upp själv sedan ett tag tillbaka och igår ställde hon sig upp flera gånger. Hon ställer sig även i krypposition men armarna orkar inte riktigt med. Istället klättrar hon på mamma och pappa och tar sig dit hon vill. Hon har börjat förstå att man ska trycka på knapparna på leksakerna och försöker sätta tillbaka sakerna där hon tog de i från.  Hon har även börjat vinka lite smått.

Vackrast på jorden

Jag försöker träna på att säga "tack" och "varsågod" men det är då inget som snappats upp. Inga ord har snappats upp ännu. Hon vet att hon får din vilja igenom med sina små skrik.

Idag ska vi ta oss en liten promenad in till stan och kanske fara på arons. Det beror på vad pappa Peter känner för när han vaknar

FRI

7 veckor har paserat och jag är fri. Jobbet är äntligen slut. Nu är det dags att vara med familjen. Vi ska mysa, bada, öva, älska, sova och njuta. Vi ska vara tillsammans, alla tre.

Det är LYCKA.

Förövrigt har jag misslyckats med en hårfärgning och sitter för stunden med orange hår. Känner mig som i mina bästa ungdomsdagar. Då när vi hängde utanför gården, skrikiga i håret, i kläder och i sinnet. Jag ser tillbaka på allt det som något poitivt. Något som gjort mig till den jag är. Det skrikiga sitter fortfarande kvar någonstans där inne. Det känner jag.
 
Tilde bär på en stor del av mig. Känns otroligt att lite av mig är hon. När hon ler, skriker och gapar stort så ser jag mig själv. Är inte bara jag som ser det. Mormor känner en skrämmande förtjusning av att hålla i "lilla Erika" igen. 22 år senare. Undrar hur det känns. Tänk om jag också om 22 år kommer att hålla i en liten Tilde igen?

Är det bara håret som gör att jag tar mig en nostalgitripp eller är det bara det att jag känner en sådan enorm lycka över livet? Måste nog vara en blandning eftersom att det bubblar i kroppen med bara tanken på att imorgon bitti, och fyra veckor frammåt, kommer jag att få ligga i sängen med min familj och slippa gå upp till jobbet.

Ha en trevlig sommar!

Mycket

Har tyvärr dåligt med bilder på datorn så jag bjuder på lite blandat idag

Har nämnt att jag har haft ont mellan benen sedan förlossningen. Fortfarande. Blev less på att ha ont efter 6 månader och ringde läkaren. Hade något på F som tydligen är kirurgiskt. En remiss är skickad och förhoppningsvis så kommer jag att få bli av med smärtan. Är dock livrädd för operationer.

Nu är lägenheten såld. 425.000 gick den för. Vi ska flytta in i en sliten lulebolägenhet på proffesorsvägen. Men bofonden är stor så förhoppningsvis kan vi göra den lite hemtrevligare. Har blandade känslor angående flytten. Ska bli skönt att bo på porsön pga närheten till skolan. Skönt att få en trea. En väldigt liten trea dock. Ska bli skoj att få packa ner alla saker och packa upp allt i nya möbler eftersom att vi ska inhandla helt nya nöbler. Ny soffa, ny tv och nya vardagsrumsmöbler. Om det är någon som vill köpa vår gamla hylla så är det bara att hojta till.


Tilde saknar sina kompisar medan mamma jobbar
Mamma saknar de med!

Tilde har fått tand på nedervåningen och har haft det lite tjorvigt. Den ploppade upp dagen innan 6 månadersdagen.  Hon har fått alvedon för första gången och även bitit pappa sin. Han sa aj och Tilde gav först ett litet skratt ifrån sig tills hon insåg att pappa verkligen fick ont. DÅ började hon storgrina.


Och mammas och sannas favortibild!

Jag har bara 2 veckor kvar med jobb och sedan ska jag äntligen få vara med min älskade familj. Vi ska hinna med mycket känns det som. Iallafall ska vi upp till kiruna och hälsa på alla. Sen måste det börjas packas. Den 1 september drar första flyttlasset iväg.  

Har tyvärr dåligt med bilder på datorn så jag bjuder på lite blandat idag.


Tänk så liten man har varit

Peter är och spelar fotboll idag. Jag har köpt nya serier. Frasier säsong 7, CSI lasvegas säsong 5 och 6 och OZ säsong 1. Var egentligen det jag skulle syssla med nu när Tilde har somnat men jag fastnade här istället. Men lika bra var väl det!


RSS 2.0