Gott Nytt År

För exakt ett år sedan satt jag med den största magen som någonsin har skådats. Jag hade smått börjat få värkar och bara hoppades att dagen skulle hinna avslutas innan ett barn skulle hinna besöka oss. 

Idag, antagligen ett år senare så sitter jag fortfarande här, lite av magen är fortfarande kvar men lyckligare har jag aldrig varit.

Det är konstigt hur vi människor alltid blir nostalgiska över nyårsafton. En helt vanligt dag. Bara den sista på året. Ikväll ska jag och Peter dricka drink och öppna en flaska mousserat vid tolvslaget. Antagligen bedyra vår kärlek till varandra. Och få en helt underbar kväll. Mest för att det är en speciell afton för att vi förväntar oss att den ska vara speciell.

För 3 år sedan stog vi, jag och Peter i skurholmsrondellen när klockan ringde 00. (Jo, vi hade ställt alarm) Vi hann aldrig in till stan för att se fyrverkerierna. Men den nyårsafton kommer jag alltid komma ihåg. Den innehöll något speciellt.

Vår jul har varit jätte härlig. Vi var först hos Peters farbror för att avnjuta god mat och gott sällskap med massor av goda presenter. När halva kvällen hade gått snabbade vi oss vidare till min mamma för att göra precis samma sak än en gång.


Middag hos Peters farbror


Det roligaste var att hämta sakerna ur mormor och morfar mickes skåp.


Jag fick massor av julklappar.

Det som känns roligast är att jag alltid har varit presenttokig. I år var jag mest TILDEtokig. Att öppna presenterna och se hur Tilde reagerade var det som gjorde julaftonen. Hon fick massor av klappar och favoriterna är självklart teletubbiessakerna. Det glödde i ögonen när hon öppnade dvdn med teletubbies.

På lördag blir det mer presentöppning. Då firar vi Tildes 1års dag och släkten skall komma på besök. Vi blir 16 personer och jag måste börja med bakningen ganska så snart.

Gott Nytt År på ER!

Dags igen

Har egentligen inget sug till att skriva blogg. Måste antagligen ha att göra med jobbet. Jag blir så trött i både knopp och kropp efter en dags slit. Nu har dessutom mina arbetsuppgifter ökat. Men det känns roligt. Nu får jag faktiskt bara ordrar tilldelade till mig och sedan får jag komponera egna grupper. Så ifall ni får en julgrupp hem så kan det troligt nog vara jag som gjort den.

Har däremot så himla mycket bilder på Tilde som jag vill dela med mig av. Det är ju Peter som är fotografexpert. När han är hemma med Tilde blir det mycket bilder. Mycket fina bilder.


Så här lycklig blir jag när mamma beslutar att jag får se på teletubbiesOch så brukar jag ligga i mitt rum och titta. Pappa har satt in en tv där med.


Eller så sitter jag bara och chillar. Det är skönt.


Idag blev en rätt tidig dag så vi han med ett besök till min moster så att Tilde fick träffa sin tremänning Tyra och jag fick träffa mina kusiner, Maria och Niklas.  Var mycket trevligt. Tiden har gått så fort. Känns inte som att det var länge sedan de var två små knubbisar på 2 månader som satt i fotöljen hos Moster och blev fotade. Idag glömde vi tyvärr bort att fota de i fotöljen men det blev en hel del andra bilder iallafall.


Här är mamma, mammas kusin Niklas och min trmänning Tyra.Mamma tittade inte in i kameran på första bilden. Så vi tar en till bild.


Sen lekte vi med en massa fina leksaker.Och pappa drack glögg under tidenVisst är hon söt min tremänning!


Tilde och Pete har gjort massor i veckan. Jag har ju som sagt jobbat. Kommit hem och kännt mig döende. Försökt så mycket som möjligt att leka med Tilde innan hon ska sova. Har väl lyckats så¨där halft.


Jag har hjälpt pappa med tvättenSen har jag varit på Leoslekland med Pappa. Jag älskar bollhavet!Och så har vi varit ute och lekt. Men det var inte lika kul.


Alla julklappar är inhandlade. Det känns skönt. Men blir säkert ett sista minuten köp som vanligt. Har alltid varit den som har älskat att få. Det har ändrats. Älskar mer att ge nu. Fast kör på med mitt rejs och säger att jag vill ha så mycket som möjligt, det kan ju fungera? (Tycker inte om smilys men om jag hade använt mig av sådant fjant hade jag antagligen satt dit ett sådant nu.)

Nä klockan börjar närma sig läggdags. Ska upp och jobba. Nu är det bara 3 dagar kvar.

Familjen Bäckström/Roos hälsar er alla en riktigt God Jul!


Här igen

Har som tidigare nämt att jag skulle jobba i veckan. Nu har två dagar gått. Fort. I helgen ska jag faktiskt vara ledig från interflora men då ska jag istället inta mitt andra jobb på MyLife. Blir iallfall mycket pengar i slutet av december/början av januari. Passar bra eftersom att alla mina sparpengar är så som gott slut.

Har nyss nattat Tilde. Hon ville inte äta vällingen eftersom att hon visste att hon skulle bli trött. Jag tog flaskan istället och låtsasåt. Tillsut så ville hon ha.


Ooo..Vilken napp ska jag välja?

Är så roligt när jag kommer hem från jobbet. Tilde blir verkligen överlycklig och vill hänga gäng resten av dagen. Jag vill så gärna ge mitt allt till mitt hjärta men jag är så trött. Men medan hon tog en tupplur så tog jag mig ett bad.

Det blåste alldeles för mycket så något måste man ju sätta över.

Peter är och spelar hockey med Daniel så jag sitter här och har tryckt i mig ytterligare onyttigheter som absolut inte behövs. Ska snart hoppa i säng så att jag får mina välförtjänade timmars sömn.

Vet inte hur jag ska göra med mitt hår. Jag har alltid varit blond. Men nu, efter att jag fött barn så har håret blivit mörkare och mörkare. Jag har verkligen inte lusten att lägga ner 1500 kronor i månaden för att behålla mit blonda hår. Men mörkt? Det känns inte rätt för mig. Jag VET att det inte känns rätt för Peter. Han tittar så sorgset varje gång jag nämner ordet brunt. Och jag vill absolut inte ha så där daskig grön/brun kall färg utan isåfall en mörk och varm ton. Var in på frissan och Malin rekomenderade en 6b färg. Vilket ska betyda ganska mörk brun. Det lät som bra.

Ja, vilka stora bekymmer vi kan ha.

NominationJag har fått en utmärkelse av Mela och Madde


Regler:

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag nominerar:

YeahYeahMalin

Zophia

MammaKarlsson

Sandraebba

Cinderellas

Thewife

Helvetia


Själklart hade jag velat nominera mina nominerare eftersom att de tillhör favoriterna.
Meddelanden till de nominerade får jag lämna i eftermiddag. Nu måste jag till jobbet!


En kväll ute

Eller snarare en halv kväll inne. Min klasskompis Jenny firade sin 29års dag med att bjuda in massor av folk på fest. Hade egentligen glömt bort att det var igår. Så trots att inbjudan kom för veckor sedan så blev det ändå en sistaminuten grej.

Vi drack, surrade  och dansade lite och när alla skulle ut på STUK så drog jag mina hala fötter hem. Inte bara hala pågrund utav alkoholen utan jag fick även bevis på att det var skorna som var hala. Peter retade mig när jag var gravid för att jag halkade hela tiden. Både han och jag trodde att det berodde på stormagen och att balansen hade blivit sämre men det var inte så. Det var skorna. Det är skorna. Har inte använt de på evigheter.

Har äntligen hittat mig min julklänning. Har sökt och sökt efter den speciella. Och äntligen hittade den mig. Var tvungen att ha på mig den igår för att testa känslan. Och, jag älskar den!


Sä här ser den ut. Eller iallafall bakifrån.

Julklapparna är nästan helt inköpta. Har bara Peter kvar. Och jag har svårt att hitta något. Saken är den att jag måste hitta något fort. Jag börjar jobba den 10e och jobbar till den 23e december vilket betyder att jag inte kommer ha tid till att gå på stan. Men vad ska jag köpa?

Idag är det SSAB dagen och Peter och Tilde ska gå. Jag avböjde inbjudan. Jag ska in till stan och jobba istället. Inte alls lika kul men ack så nödvändigt. Känner att det kommer ta jäkligt lång tid eftersom att jag inte riktigt är i 100% toppskick.

Tilde är så söt. Hon vill börja äta själv. Oftast försöker hon ta över skeden eller gaffeln. Saken är den att hon är jätte duktig. Vilket är  suveränt tills när hon ska börja på förskola. Hon har ju faktiskt fått en plats nu. Vi ska gå och hälsa på i januari. Iskolningen börjar i mars.  Min stora stora flicka.


Äta själv


Tror hon är inne i en sån period. Lite "kan själv". Hon vill så gärna hjälpa till med mesta faktiskt. Hon är så duktig!


Hjälpa till att byta sängkläderHjälpa mamma med att hämta hennes kläder

Projekt på g

Känns roligt att skriva igen. Speciellt när man ser att det är så många som läser. Statistiken börjar komma upp i samma siffror igen som innan jag lösenordsskyddade.

Vi har ju ett projekt på gång. Ett "få Tilde att bara sova en gång per dag" projekt. Det lyckas med att hon sover en gång per dag. Men verkar som att vanan av att sova 2 gånger sitter kvar. Så när vi har lagt henne för natten vid 20.00 så sover hon runt 1,5 timmar. Sen vaknar hon och är hur pigg som helst. SÅ projektet är alltså inte så jätte lyckat. Vet inte om det beror på att hon inte är så piggilinus eller som sagt av vanan.

Eftersom att gumman blir rätt trött mot slutet av kvällen så försöker vi hitta på något så att tiden ska gå. Idag har vi badat.
Jag och Tilde. Peter har fotat.


Toker verkligen älskar att bada

Imorgon ska jag jobba. Känns skönt att klä på sig och gå ut och känna att man behövs. Jag är bistående administratör som de kallade mig på jobbet idag.

Tildes hosta börjar bli lite djupare och inte lika kall nåmer. Idag har hon fått följa med till affären och handla. Det var jätteskoj. Både för Peter och mig och för Tilde. Är inte roligt att sitta inne hela tiden.


Påväg till affärenOj så mycket saker det finns här mamma"

Gamla tanter och gubbar

Vad är det med vissa gamla människor som verkligen tror att de kan betee sig hur som helst bara för att de är gamla? Inom loppet av två dagar har jag stött på otroligt grymma gamlingar.

Senario 1.
Är inne på apoteket. Söker reda på en apotekare för hjälp. Ser i ögonvrån att en gammal herre kommer bakom mig som också vill ha hjälp. Jag inser att om jag någonsin ska få hjälp så får jag helt enkelt gå till kassan. Ställer mig i kö. Efter ett tag så ser jag att herren ställer sig vid sidan av kassan. När apotekaren väl är färig vänder hon sig till mig, som stod först i kön och frågar om hon kan hjälpa mig med något. Då säger gubben, eller snarare skriker "Jag var här först och jag vill ha hjälp nu!" apotekaren kollar på mig och ger mig en sån där blick. Hon tog gubben först.

Blev irriterad men lät det vara. Men idag...

Senario2.
Har parkerat i smedjans parkeringshus och ska gå in i varuhuset. Som ni vet så är det automatisk dörröppning genom att trycka på en knapp. Jag trycker på knappen och säger snällt till damen att hon ska vara försiktig eftersom dörrarna öppnar sig innåt. Varpå hon skriker åt mig " DU får inte trycka på den där knappen, jag kan öppna min egna dörr!" Jag säger inget. Hon fortsätter "Jag har faktiskt fått den där dörren i ansiktet en gång, du får inte öppna sådär!"  Nu börjar måttet vara rågat men jag säger lugnt " Hur skulle jag veta att du har fått dörren på dig förut?"
DÅ säger tanta " Men du kan väl tänka att om man går mot en dörr så kan det ju hända!" Då blev måttet överfullt och jag säger" Bara för att du är gammal så ger det dig inte rätten att vara otrevlig!" Från damen hördes bara" men, men, men"

Känner lite ångest. Jag är inte sån egentligen men hur som helst kan man inte betee sig.
 
Har fullt upp. Har suttit och jobbat hela dagen. Sen har jag lekt med Tilde och nu ikväll är det 90210 och Desperate Housewives. Efter det är klockan alldeles för mycket för att vara uppe.


Tilde rullar mattan i sitt rumSen måste man såklart lyfta den efter allt rullande

Peter ringde läkaren imorse angående Tildes hosta. Hon har även ett burrande ljud på lungorna. Precis som när jag har astma. Så läkaren skrev ut Molipect hostmedicin och Bricanyl. Vi har haft fullt sjå med att få i henne allt. Men eftersom att något gott måste komma när man är sjuk så har hon även fått äta lite glass och se på Teletubbies.


Nu kan jag tillochmed äta glassen själv

Trots all hosta och snorighet så är hon pigg som en mört mellanåt. Försökte visa hur man skulle gå runt med snigeln och det fattade hon illa kvickt. Vi har en väldigt smart tjej må jag säga. Och redan vid 11 månaders ålder så vet hon att man plockar undan efter sig. Den egenskapen måste komma från hennes mor. Nog för att hennes far är lika noggrann.


Snigeln i högsta hugg

Tack så jätte mycket för alla snälla kommentarer. Kul att ni tyckte att vi har fått det så fint. Är själv väldigt nöjd. Förutom golvet. Men vi vill inte lägga ner för mycket pengar på en lulebo lägenhet. Nu 90210.

RSS 2.0