Underbara barn och så mycket annat

Idag är en bra dag. Igår var INTE en bra dag.

Vi skulle vara på dagis klockan 8 imorse. Peter ringde och väckte oss klockan 8. Oj.
Men jag ringde till det underbara dagiset och förklarade att vi skulle bli sena. Sen somnade jag om och sov tills Tilde bestämde att hon ville vakna. 12 timmar sov min underbara dam. Det har inte hänt sen hon var bebis. TACK


En 6 dagar liten Tilde

Jag och Peter var på IKEA i söndags. Vi kom hem 5000 kronor fattigare. Men inte så mycket saker egentligen. Allt var dock till Tildes rum. Hon ska få byta ut sin växasäng till en 90s så att gravidmamman ska få plats. Jag ska byta ut det mesta rosa till svart och vitt i bas med rosa och röda detaljer istället. Hon har fått en ny plasma. Ett nytt bord och sen kommer det fina köket att platsa fint som hon kommer få i julklapp.
Resultatet av mer möbler och större säng blev en större lekyta än tidigare.
Varför söndagen och måndagen inte var bra beror på IKEA besöket. Sängen vi köpte åt Tilde passade inte i hennes rum med ynka 2 millimeter. Trots puttande och ruffande så fick vi inse att den inte kommer in. Hela besöket tog från 10 till 19 och det nystädade hemmet blev totalt uppochnervänt. Fast det egentligen skulle bli jätte fint.
Gårdagen såg hemmet precis likadant ut trots att jag hade varit hemma. Jag hann skruva ihop en malmhylla. Jag skulle tvätta fönster men fick inte upp dem och skrapan var dålig. Jag var trött hela dagen och mådde illa. Jag har varit ett drömsenario. Stackars min familj.

Min mage har redan börjat synas. Snart ser fok att jag är gravid. Även om jag själv inte riktigt har fattat det ännu. Jag har lyckats lägga på mig underbara 3,5 kg redan. Och det verkar som att mycket av det har satt sig på rumpan.  Jag har gravidkrämpor som jag hade i vecka 38 förra gången. Ont i fogarna både fram och bak. Har värk i ryggen  som påminner om värkarna innan man ska föda. Är illamående och kan inte äta varm mat. Tanken gör mig äcklad. Men sallad, fil, yoghurt, frukt, smörgås, allt sånt är gott.

Nä nu ska jag ta mig till affären och köpa en skrapa och försöka gör aallt som behövs göra. men eftersom att klockan snart är 11 så tvivlar jag på att jag ska hinna.


Datorn sliter mig i stycken

Det är sjukt så mycket jag sitter vid på datorn varje dag. Det är sjukligt. Peter har alltid tjatat men det är nu när jag är ensam hemma jag märker det. Jag går in på samma sidor säkert ett tiotal gånger per timme bara för att se om det skulle vara några uppdateringar.

Egentligen tror jag att jag gör så mycket som möjligt (fast samtidigt så lite som möjligt då det är massvis med saker som behövs göras) för att jag ska slippa att plugga. Väljer tillochmed gymmet före. Fast slipper pluggandet det gör jag inte iallafall, jag skjuter det bara framför mig. Har blivit ungdomlig igen!

Jag är sjukt trött och ska vila i en halvtimma innan jag ska hämta mitt underverk.

Blev inget matematikplugg alls idag. Dålig stil. Jag är en dålig människa!

Trött

Det är sjukligt hur trött jag kan vara. Jag har sovit 9 timmar i natt med bara ett snabbt uppvaknande av rop på mamma. Igår morse låg hela familjen i sängen tills klockan blev över nio + att jag sov middag. Nu är klockan halv 12 och jag kan knappt hålla ögonen öppna.

Har räknat matte i 2 timmar men mer än så går tamefasiken inte. Alla nummer far i hop och bildar mer ett krylliskt alfabet än någon som helst förståelse. Jag får fortsätta imorgon.


Mamma och pappa har gjort höst och tagit in min rutchkana

Tilde är på dagis. Hon gillar sitt dagis men lär sig mycket fasoner därifrån också. Eller så kanske det bara är en ålder? I helgen har Tilde lärt sig att säga "mamma nej sluta" Pappa nej, bort!" och i omvänd ordning också. Hon kastade sig ner på kvatums golv och gallskrek för att jag rörde i hennes lilla handlingsvagn. Själklart med orden "Mamma NEJ! Tuta!" som tur är så vågar jag stå på mig och skäms inte som många mammor jag har sett kan göra. Hon fick minsann ligga där och skrika och gråta tills hon insåg att det inte gav henne det minsta.

Hon är sjukligt underbar. Det kommer mer och mer ord hela tiden. Och vi har sådana konversatioiner tillsammans. JAg smälter av kärlek till min envisa dotter. Med envishet kan man komma långt! (om det nu inte handlar om att försöka övertala sin mor)


HAha! Jag gör som jag vill!

Nu ska jag och gymma! Usch så tröttsamt!


Tack

så mycket för alla gratulationer. Det känns jätte bra. Graviditeten är fortfarande i ett väldigt tidigt skede och jag går in i vecka 9 imorgon.  Men känner att jag vill säga det istället för att smyga med det. Om det nu så mot förmodan är så att jag vill skriva hur jag mår eller hur det känns så vill jag kunna göra det. Beräknat förlossningsdatum är enligt mig runt den 1 maj. Enligt bm 29 april. Mer exakt datum blir till Ultraljudet.

Självklart var det planerat. Men som förra gången så behövde vi inte försöka länge. Det gick på ett försök, till vår glädje även fast Peter hade varit glad till fler försök. Jag med såklart!

Tack igen ni alla underbara!

Bilden får tala


RSS 2.0