Diagnos, hallonfil och akupunktur.

Som ni vet har jag nämnt att peter har varit dålig ett längre tag. Närmare bestämt för 2, 5 år sedan. Hans höft och rygg har inte riktigt fungerat som de ska göra.
Har ju många gånger tyckt att han bara har mesat sig och varit hård och sagt åt honom att skärpa sig. Vi kan ju säga att jag har ångest. Igår ringde hans läkare och berättade om hans sjukdom. Peter har fått diagnosen 

Bechterew som är en allvarlig reumatisk sjukdom. Är 0,5% av Sveriges befolkning som har diagnostiserats den.
En kronisk inflamation som gör att lederna hela tiden är inflamerade. Man kan få svårigheter att röra sig, trötthet, ingen aptitlust, ögonproblem och om sjukdomen är lågt framskriden kan även brosket som skapas i kroppen kan bli till ben vilket kan kräva olika operationer. Ofta i de värre fallen drabbas höfterna som det har gjort för Peter. Han får även svårt att andas och problem med att sova då man absolut inte ska sitta eller ligga stilla länge. (Det är då man blir stel och stelheten blir kvar då brosket förvandlas till ben.) Ja det är en komplicerad sjukdom helt enkelt. Men på ett sätt så är det skönt att han har fått en diagnos så att man vet vad det handlar om.

Vi var till barnmorskan igår. Mätte SF - måttet och hjärtljud. Bejbisen verkar må bra och hjärtljuden ligger på 140 slag i minuten. SF måttet var på 29 och lite över kurvan men det betyder inte att vi kommer föda en 5 kilos klump. MIna hb värden börjar stiga så än så länge behöver jag inte äta några mera tabletter. Trycket jag känner av och till har att göra med de kraftiga sammandragningarna sa hon bara. Men hon tyckte verkligen att något behövdes göras för mina smärtor med foglossningarna eftersom att jag inte ens kan ligga ner på rygg under den tiden hon ska mäta. Hon ringde specialistmödravården så jag fick komma på akupunktur. Så jag ska till BB på söndag och prova på nålmetoden. Ska bli intressant och se om det blir något bättre.

Efter mötet med barnmorskan så var det den första föräldrakursen. Var väl helt okej, kanske lite stelt. Peter var iallfall nöjd. Känndes som att vi pratade mest om det man kan läsa om i alla gravidtidningar och på nätet. Men det är ju alltid kul att träffa andra människor som också ska ha barn. Nästa Tisdag ska vi prata om olika smärtlindringar så det ska bli intressant.

Lussekatterna som jag och Peter bakade blev jättegoda. Jag har lyckats äta upp nästan alla helt själv och jag kan då säga att de inte är bra om man vill slippa halsbrännan.
Fick lite smått panik i morse när jag insåg att min goda päronfil var slut så nu har vi varit på Kvantum och buckrat upp med både hallon och päronfil.

Känns jobbigt att lärarna på skolan inte har planerat klart om vad vi ska jobba med i december och januari. Det betyder att jag inte kan göra något klart i förväg. Skönt med lite helledigt några dagar iallfall eftersom att jag inte har något mer att göra.

Blev ett långt och säkert jobbigt inlägg att läsa. Speciellt när jag inte har några bilder.

Jag bjuder på en filbild i slutet iallfall. Borde fota magen någon dag. Den växer ju faktiskt fortfarande.Tycker det är viktigt att stödja norrmejerier speciellt. Ävwen om deras varor är en aning dyrare än de andra. Skänk en extra krona åt bönderna!


Kommentarer
Postat av: Anonym

hehhe det e bra att stödka norrmejeriet :) hehe min kille jobbar där. eller kör ut mjölk åt dom till haparanda ialla fall.. :) hehhe så det e bra att stödja
det :) hahaha

annars e allt bra? bäbisen växer :) hihii
jag tror att det e en tjej :) hihi

2007-10-11 @ 08:30:34
URL: http://www.lilllarsson.blogg.se
Postat av: Malin

hahah! "Skänk en krona till norrmejerier" den var bra :D

2007-10-12 @ 08:55:28
URL: http://yeahyeahmalin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0