Tillbaka igen

Nu är mensen tillbaka. Det tog bara 2 månader. Det känns ju förjävligt. Om vi nu vill kan vi börja göra småsyskon. Blir tyvärr ingen 08 till men...

Tycker det är jäkla tjafs om bra och dåliga mammor. Är vi inte de bästa för våra egna barn!? Tilde skulle då aldrig kunna få en bättre mamma än mig. Det kan jag sätta mitt liv på. Vi har alla olika relationer till våra barn men i slutändan är det alltid föräldrarna som känner sina barn bäst.

En del barn mår bra av att få träffa mycket folk, en del barn vill bara vara hemma, en del är mammatokiga och en del pappatokiga, en del är blyga, en del är sällskapstokiga. Jag kan fortsätta i en evighet. Och det absolut viktigaste, om inte vi föräldrar mår bra så gör inte våra barn det heller. Ibland kan man behöva få egentid och ibland vill man inget annat än att bara var med sitt barn. Vi alla är olika och det är dags att vi slutar påpeka varandra negativt.

Jag älskar att få tips och höra hur andra gör med sina barn. Jag älskar att berätta hur jag gör med Tilde. Det är nog därför jag trivs så bra med mammorna från familjeliv. Där kan man fråga och där kan man berätta. Jag dömmer ingen. Snarare ser jag allt som intressant.

Tilde ligger och sover. Det brukar hon inte göra vid den här tiden så vi får se om hon vaknar igen eller om det blir en riktigt tidig morgon. Var på middag igår hos mamma och hade det trevligt. Vi tog en taxi hem. Tildes första taxitur. Hon sov igenom hela. Både jag och Peter var trötta imorse och nog har vi tur att Tilde är en riktig sömntuta. Vid 12.30 vaknade jag och då låg resten av familjen fortfarande och sov.

Pumpningen gick mycket bättre nu än förra gången. Fick ut sammanlagt 120 ml så efter det gick det att fortsätta sova. Ville fara hem tidigt så att inte Tildes rutiner förstörs. Hade varit så synd att ändra på något som är så bra.

Nu har gumman hittat sina händer och de sitter oftast i munnen på henne. Allt som hamnar i närheten av ansiktet hamnar i munnen och täcks av dreggel. Nu har hon fullt upp hela tiden med att ganga på sig själv. Tvn och lamporna är bästa vännerna och idag har jag köpt en spöklampa som ändrar färg. Den blev hon helimponerad av. Imorgon är det läkarbesök och då ska jag kolla vars fasiken min efterkontroll har tagit vägen.

image103

1 månad sen, med händerna i munnen


Kommentarer
Postat av: therese

Tack :) Värsta sööta lilla tjejen har du juuue :)

2008-03-10 @ 05:43:12
URL: http://honsomhetertherese.blogg.se
Postat av: Anonym

Tycker att du har helt rätt. Upp till varje förälder hur man "gör" med sitt barn och de viktigaset framförallt är väl att både vi och barnen mår bra! :)

2008-03-10 @ 07:55:31
URL: http://fibbz.blogg.se
Postat av: Anonym

hej!
Jepp det gick fint, var bara hemifrån från kl 20-23 det räckte tyckte jag men nog hade jag ändå ont i skallen dagen efter:(
Hur gick de för dej då?:)

2008-03-10 @ 11:44:20
URL: http://helvetia.blogg.se
Postat av: helena

vad fint du skrivit, jag håller verkligen med
dig. alla barn och föräldrar är olika.

2008-03-10 @ 15:44:33
Postat av: Elviras mamma

Du skriver precis det jag menar men du beskriver det så mycket bättre än jag:)

Utan min mammagrupp hade jag inte vetat vart jag skulle ta vägen. Utan dom hade jag nog känt mig som en riktigt vilsen och tråkig torrboll.

2008-03-10 @ 16:34:44
Postat av: therese

håller fullständigt med om de du skriver om mammor och barn :)

Babysång imorn inne i stan 10.30, kom dit vettja :D

2008-03-10 @ 20:23:47
URL: http://honsomhetertherese.blogg.se
Postat av: madde

Wow vilken snygging hon är:) Håller med dig om det du skrev. Alla är olika och alla gör det bästa för sina barn och sin familj. :)

2008-03-10 @ 20:51:47
URL: http://tildesmamma.webblog.se
Postat av: Catti

Så söt! :) Ja det är ett evigt tjat om hur man ska vara som mamma.. Men man får försöka att inte bry sig speciellt mycket. Jobbigt att mensen redan är back! :S

2008-03-10 @ 22:16:49
URL: http://www.catti.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0